Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (605)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Děsně otravný film! Prvoplánově, lacině a hloupě se řeší zapadnutí do rodiny, přestože to se nakonec odehraje bleskurychle. Odpuzoval mě také nejenom suprhrdinský kostým hlavního hrdiny (pláštěnka jak pro princeznu z české televizní pohádky), ale hlavně jeho projev. Přibližně čtrnáctiletého kluka (tudíž puberta) ztvárňoval jako chichotající se nebo vyděšenou osmiletou holčičku. Ani ostatní herci kromě přehrávání a prázdných gest nic nepředvedli. Příběh postrádal smysl a příšery vypadaly spíš legračně (ta jedna dokonce jako rozevřená zubatá pí.. (intimní dámská partie)). SHRNUTÍ: Když je superschopností superhrdiny hlavně supertrapnost. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak osvěžující vidět od DC film, který je blbost ve smyslu jednoduchá jednohubka, jakou si člověk pustí k umývání nádobí a okrajování brambor, a nikoliv blbost jako že tam nic nedává smysl a všichni tvůrci jako by naschvál sabotovali práci svou i ostatních, jak je jinak jejich zvykem. Můj nejzásadnější problém s filmem byl ten, že dětský představitel Billyho mi přišel daleko zajímavější a sympatičtější než Zachary Levi (ten divný kontrast mezi skoro čtyřicetiletým týpkem a tím, jak mladě vypadá a chová se, mě možná bude strašit ve snech), ale jinak to byla skoro sranda. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Shazam naprosto výborně vykopává. Ve skvělé expozici se vůbec nestydí za svůj původní stařičký komiks (Shazam se objevil již v roce 1940) a jen modernizuje všechny ty různé aspekty, které se staly součástí komiksového DC vesmíru a nyní by se mohly stát i součástí jejich filmového universa. V tomhle ohledu je tu jasná snaha o propojení skrz narážky na Supermana a Batmana, ale dost mě mrzelo, že přesně tenhle film by potřeboval alespoň nějaké to cameo někoho z Justice League... Filmový Shazam se o tohle napojení snaží, ale nějak to není úplně ono (nejspíš proto, že současný filmový DC mu to moc neusnadňuje). Každopádně jako samostatný film Shazam překvapivě šlape. Je hodně zábavný, má sympatické postavy a ani záporák není vůbec špatný díky výbornému Marku Strongovi. Je tam však spoustu menších ALE, kvůli kterým to není až taková pecka. Vtipy nejsou vůbec špatné, ale těch opravdu dobrých tolik není. Postavy jsou fajn, ale mohlo by se s nimi jít víc do hloubky. A především závěrečná bitka mi přišla šíleně zmatená ohledně toho rychlého domlouvání a vymýšlení jak zloduchy porazit... Radši jsem pak u toho moc nepřemýšlel, protože tušímže to nakonec ani nedávalo moc smysl. V každým případě - Shazam je velice dobrá odpočinkovka. (7/10) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Parodie na tupé superhrdinské filmy a tupý superhrdinský film v jednom. Nejlepší na filmu je motiv pubertálního kluka v dospělém těle a vtipy z toho vyplývající - ale to by stejně dobře fungovalo i bez toho superhrdinství. V nejlepších scénách je to pak skoro tak dobré jako Kick-Ass. Skoro. Generický záporák, jeho příšery a nutná závěrečná digibordelní bitva sráží hodnocení trochu dolů. Ale i tak - kdyby všechny comicsové filmy byly takhle dobré, byly by multiplexy příjemnějším místem k životu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Shazam! je další ne zrovna povedenou DC komiksovkou, která ještě více zvýraznila kvalitativní rozdíl mezi Marvelem a DC. 132 minut je dosti vražedných, moc by mě překvapilo, kdyby se Shazam někomu vyloženě líbil a opakovaně by chtěl na tuto dosti rodinnou, zato ne zrovna komediálně zdařilou telenovelu s příšerama podívat. Zachary Levi je hodně nešťastná volba. Do hlavní role musíte obsadit fakt kvalitu chlapi! Ten film mohl sám sebe prodat mnohem lépe. Rozhodně jej nemůžu zařadit mezi Deadpoola nebo Kick Ass. I když záběr kde příšera ukousne chlápkovi hlavu by si možná o R skoro říkala. Ta situace z filmu čouhá natolik, že jsem ji sem prostě napsat musel. Shazam se nepovedl a občas se neskutečně vleče! Vždyť i ke zrození hlavního hrdiny dojde až po 35 minutách. 50% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • V úvodní scéně jede ve vozidle Cadillac Sedan de Ville 1979 mladý Dr. Sivana se svým bratrem Thaddeusem Sivanou Jr. a otcem. V momentě, kdy se mladý Dr. Sivana ocitne znovu ve vozidle poté, co byl přemístěn Shazamem ze skály věčnosti, jakožto nevhodným kandidátem na šampiona, zkouší usilovně mladý Dr. Sivana otevřít dveze vozidla přes vnitřní kliku, ačkoliv dveře jsou zamčené dětskou pojistkou. V následující scéně však po automobilové srážce s vozidlem Ford F-series 1976, kdy byl otec Dr. Sivany vymrštěn z vozidla, otevře Dr. Sivana dveře hned napoprvé, ačkoliv dětská pojistka dveří zůstala zapnutá. (L3G1ON4R)
  • Když autobus, který Shazam (Zachary Levi) zasáhne bleskem, padá z nadjezdu dolů a Shazam se ho snaží chytit, je vidět, že když spadne několik desítek metrů dolů, Shazam má ruce na skle, které již bylo naprasklé, nechytil ho za kovovou část, ale za sklo. Dle zákonů fyziky by tam stál, sklo by se rozbilo a on by zřejmě zabil ty 3 lidi, kteří bylyi na předním skle autobusu napadaní. (Dejvid17)
  • Scéna s dverami, kde si postavy vyberajú, ktoré sú tie správne, aby sa dostali von, je narážka na scény s dverami vo filme To (2017) a To Kapitola 2 (2019). (EvilMatus)

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama