Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (247)

plakát

Resident Evil: Raccoon City (2021) 

55% / Viděno dvakrát a přeci jen jsem na to zapomněl. Ale ani se tomu nedivím, film není nejhorší ale je to taková levněji vypadající splácanina kopírující originál (a ještě ne moc dobře, herec hrající Leona do té role fakt nesedí), který v souboji o přízeň  jistojistě vítězí, nicméně i tak se na to dá koukat, ale zaručuji vám, že do půl roku zapomenete stejně jako já, film má sám o sobě dost problémů a málo která věc je fakt dobrá.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

86% / Pěkné solidní rozloučení Gunna s Marvelem a pravděpodobně i Marvelu se slušnými filmy. Oproti dvojce tu vidím zásadní zlepšení ve scénáři, který už nevypadá jako kompilace random odkazů na vše možné a má nějakou aspoň smysluplnou strukturu, nicméně jednička je furt jednička. Humor, technická stránka a i akce je na dost vysoké úrovni, dost překvapením byla ve filmu četnost mnohem vážnějších momentů, které v rámci Marvelu neměli nikdy takový význam jako tady a vlastně to na mě působilo velmi osvěžujícím dojmem. O něco hůře na tom je soundtrack, který i když je tvořen zase jinými skladbami, tak stále působí stejnorodě a bohužel i dost nudně. V rámci záporů tu pak musím zmínit klišé s velkou pařbou na konci, která mě ve filmech obecně štve už nějakou dobu, ovšem vzhledem k tomu, že tento film je milníkem v rámci Marvelu, tak se to dá prominout, dále v určitých momentech působil trochu přeplácaně, což k záporům asi bude vše. Celkově jde o skvělou komediálně dramatickou akční komiksovku, ze které je ve velkém vidět vize režiséra a kde kdokoli z Marvelu do toho moc nekecal, což je jen a jen dobře, za mě spokojenost.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

53% / Platí to samé hodnocení co před lety, stále jde o průměrnou popcornovku na jeden večer, ale nic víc.

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

84% / Ne, neviděl jsem originál ale stejně si myslím, že to nevadí. Sám film totiž i sám za sebe odvádí super práci a člověku je většina věcí hned jasná (mimo počátečního zemětřesení, které působí fakt dost okatě a člověk nechápe, že se toho nestalo více). I tak lze tento film prakticky jen chválit, atmosféra je naprosto skvělá a za posledních 5 let jsem takovou nikde jinde neviděl, technická stránka, hudba a i prostředí jsou taktéž naprosto úžasné. Co už tolik zase ne, tak je scénář v mixu s postavami, místy jsou tu podivné a klišovité pitomosti, které přímo bijí do očí a zážitek dost kazí ale stejně si myslím, že herci odvedli velmi dobrou práci, vše co vidíme z jejich výkonů působí věrohodně.  Film totiž ve finále umí posloužit i jako horor ale i jako velmi černá komedie a to bez jakýchkoliv výčitek, a já jsem rozhodně spokojen, jen a jen doporučuji. Poznámka: To, že je film posazen do moderní společnosti (dcera ekoaktivistka s krátkým účesem a syn dj s trochu přitepleným chováním), mě de facto nezajímá, tak jako tak jsou tyto postavy reálně dobře zahrané a více řešit nebudu.

plakát

Vřískot (2022) 

49% / Za mě nic moc, vizuální stránka je fajn, stejně jako konečná konfrontace a zvrat, nicméně to je tak vše, děj je naprosto debilní (s dobrým kořením, co to ale moc nezachraňuje) a mnohdy nudný (chybí atmosféra a parodický nádech je spíše na obtíž), postavy jsou mizerné a sympatická je snad jen jedna, ta akorát relativně rychle umře. Celkově je to prostě podprůměrný krvák co působí tak debilně, že se tomu spíše smějete (něco jako u Asylum filmů), nedoporučuji.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

79% / Předem upozorňuji, že neznám předlohu a Fantasy mě těžce nezajímá. D&D: Čest zlodějů je pro mě snad po třech až 4 letech první film fantasy na který jsem se dostal, stálo to za to? Nejspíš jo. Děj je docela dobrý (i když šablonovitý) a kvalitní, hudba a technická stránka filmu jsou taktéž dobré, nejvíce snad překvapil humor, který je nečekaný a vesměs i velmi dobrý. Postavy samotné však už zas tolik dobré nejsou, většina působí mrtvě a bez větších emocí, nejlépe zapůsobil Xenk Yendar, hraný Regé-Jean Pagem, který působí nadmíru sympaticky, ovšem ve filmu moc dlouho nepobyl, což je škoda. Celkově doporučuji.

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

71% / Po nějaké chvíli je tu další animák, tentokrát po několika letech opět podle videohry, a v rámci této kategorie, je to vlastně velmi dobré, oproti Sonic filmům je zde mnohem hezčí vizuál, který toho mnoho táhne, dabing, scénář a hudba jsou velmi dobré, ale mohlo to být i lepší, min. v rámci scénáře jsou zde mnohdy docela nesmysly ale jako dá se to, hudebně mi pak extrémně vadilo použití songu Thunderstruck od AC/DC, který v mé hlavě je hůř přijatelný jak jinými nenáviděné Take On Me od A-ha, nevím proč ale asi je mi z toho jednoducho zle. Mezi další a de facto i hlavní zápory patří zpěv (min. v rámci dabingu), který je opravdu fakt otřesnej a bylo mi z toho vesměs celou dobu nevolno, druhou věcí je pak samotná stopáž, která byl fakt dost krátká a možná i to je důvod proč jsem měl problém se scénářem. Celkově je to milé, naivní a v rámci zpěvu i trochu infantilní, ovšem stále se mi zdá, že pro děti ideální, v rámci dospělých max. pro fanoušky animace a Maria. Doporučuji.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

50% / Kdysi kvalitní seriál řešící vtipným způsobem různé problémy lidí v USA. Dnes spíše vydojená fraška, která nemá kvalitativně prakticky co nabídnout (kromě animace ovšem). Tento seriál jsem prvně viděl cca v roce 2007/2008 a zaujal mě, dlouhé roky jsem na něj koukal snad nonstop, ovšem kolem roku 2015 jsem toho začal být přežraný a nové díly už nebyly to co by člověk chtěl, animace sice byla lepší a lepší ale to neznamená, že by kvalita stoupala... Poté ještě začali umírat dabéři a šlo to do kytek úplně, skoro vše po 21. sérii působí nudně, trapně a chvílemi i absurdně (v tom špatném). Nicméně ani na ty staré se s chutí nekoukám, zde to zas zabíjí animace, která způsobila, že tento seriál pro mě prakticky zemřel, čas od času se mrknu na nové díly ale jen spíše ze zvědavosti, zda to je furt tak zlé. Například Futurama pro mě zestárla mnohem přijatelněji a ani s prvními díly nemám tolik potíží, už se dokonce těším na novou řadu. Celkově tomuto seriálu dávám přesný střed, člověk by to měl vidět ale v rozumné míře.

plakát

Nezvěstná (2023) 

78% / Komentář bude doplněn později.

plakát

Medvěd na koksu (2023) 

51% / Film jenž zachránila debilita postav a hromada opravdu dementních vtipů ale nic víc. Film sám o sobě není nic moc, je to hloupě natočené s nesympatickými herci a vlastně i scénář je chvílemi dost dementní, to by ale tolik zas nevadilo. Jenom člověk podle Traileru čekal, že medvěd bude lépe udělaný a že bude brutálnější, což ovšem nedopadlo, medvěd je brutální svým retardovaným stylem, který ale nevypadá moc působivě, takto to vyznělo tak nějak prázdně a levně a jsem tedy i mírně zklamán, na druhou stranu méďa díky kokeši ovládl kouzlo teleportace, což na tomto filmu cením :) . Doporučení tento film ode mne dostane jen pro toho kdo se něčím slušně posilní, za plné příčetnosti se to opravdu nedá.