Reklama

Reklama

Smrtelné zlo: Probuzení

  • USA Evil Dead Rise (více)
Trailer 6

Snímek Smrtelné zlo: Probuzení, od tvůrců hororové klasiky, přesouvá děj z lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem, což je vrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (512)

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Fantastickej fan servis. Od prvního záběru jsem si odškrtával - titulková jízda přírodou, hodiny, hádání karet / čtení knihy, tekoucí krev v promítačce / výtahu (Osvícení rulezz), moucha, kandarianská dýka (s hlavou panenky) a další... Herecký výkony super, triky super, soundtrack super, mix zvuku na Oscara! Btw. Při scéně s křížem jsem se tak kurevsky lekl, že jsem si vysypal popcorn. Tímto se omlouvám zaměstnancům kina. :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevím, o kolikáté pokračování jde, nicméně máme rok 2023, takže asi není překvapením, že se maskéři a trikaři náležitě vyřádili, tudíž to méně otrlým divákům způsobí nepříjemné chvíle. Děj se za produkčního dohledu Sama Raimiho přesunul z lesů do města, ve kterém vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester. Jakmile se holky shledají a vypadá to na lepší příští, na scénu naskočí probuzené dávné zlo. Celé to má velmi slušný spád a až do konce tvůrci (kteří si skrze skvostné tržby mnou ruce) se záplavou krvavého násilí moc nepoleví. Ano, mohli být místy nápaditější a rafinovanější, nicméně morbidní gagy nechybí, atmosféra je temná a bezútěšná a fakt nedá oddechnout, přeživší členové rodinky navíc proti bubákům využívají všemožné domácí spotřebiče či pomůcky jako nůžky či struhadlo. Znovu to vidět rozhodně nechci, každopádně mírný žánrový nadprůměr. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Není to špatný a je to sympaticky akční, ale v podstatě zbytečnost. Všechno už 1000x viděný a bez nápadů, napětí je lacině budovaný a hrocený, postavy slabý a nesympatický. Co takhle vzít značku Evil Dead, sehnat schopný tým lidí a slušný rozpočet, narvat ty zasraný démony a Necronomicon do temně středověkýho prostředí čarodějnic a svatý inkvizice (odkud to beztak čerpá). Moderní městská bytovka, ústřední vztah dvou sester, holky co vypadají jako boys (a opačně), sorry tady to zlo a krvavý masakry prostě nepůsobí nijak tvrdě a přesvědčivě. Další konzumní hororový popkorn. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Přesto, že nejsem fanda série, mě nové Evil Dead celkem zaujalo. Je dobré to vidět v novém kabátě, případně od jiného tvůrce. Je to dost děsivé a dějí se tam vážně nechutnosti. Alyssa Sutherland v roli matky předvádí skvělý výkon. Přežije vůbec někdo tuhle noc plnou hrůz ve starém domě, kde skoro nic nefunguje? Tato rodinka si skutečně projde peklem. Dost se mi to líbilo, hlavně závěr v drtičce. :D "Maminka pase červy." ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Opäť kniha, opäť motorová pila, opäť odvážny prístup v zobrazovaní krvavých efektov. Chata sa vymenila za starú bytovku na zbúranie, kde žije matka s tromi deťmi a tak je všetko pripravené na šialenú jazdu. Je šialená, hektolitre krvi tečú potokom a kusy ľudských tiel sú porozhadzované všade... Najnovší Evil Dead je veru zábavná jazda a vôbec nie samoúčelná. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • V podcastu „Extra Vision“ režisér Lee Cronin prozradil, že všechny postavy byly pojmenovány po hercích, kteří se dříve objevili v sérii Evil Dead. (HanzoBureshi)
  • V pořadu „Extra Vision“ režisér Lee Cronin sdělil, že název budovy, ve které se film odehrává, „Monde“, je přesmyčka démona. (HanzoBureshi)
  • Film měl mít původně premiéru na streamovací platformě HBO Max, ale nakonec se rozhodlo, že snímek půjde do kin. (HanzoBureshi)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Reklama

Reklama