Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené seriály (10)

Jízlivě tvůj

Jízlivě tvůj (2013)

Nekompromisní černý humor a britský k tomu. Ian McKellen a Derek Jacobi glosující sebe samé. Stárnoucí pár gayú, z nichž jeden nebyl ani po čtyřiceti letech schopen říci o své orientaci vlastní matce. Humor založen na značné repetivnosti a vytváření gagů (představování Violet Ashovi, zjišťování zda Baltazar ještě žije pomocí násady od koštěte, Stuart aka hospodyňka, Freddie coby nejlepší přítel Judy Dench,...) Ze začátku toporné, avšak vtipnější s přibývajícími díly. //"Podívej v tomhle klubu je někdo starší než my!" // "To je zrcadlo." // Mám pocit, že Samuel Beckett by byl z tohodle sitcomu nadšen stejně jako já. Hlavním kladem je především herecké obsazení ústřední čtveřice (Freddie, Stuart, Madame Maxime Violet a Ash), které vyzdvihuje - jinak vlastně celkem průměrný - scénář do nebezkých výšin černého, místy až morbidního, humoru.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Dokonalost! Míra vtipnosti se exponenciálně odvíjí od počtu vašich známých a přátel, kteří trpí onou diagnózou známou jako IT, v horším případě s podobným individuem sdílíte jednu kancelář, v tom nejhorším pak svoji domácnost. A ano. Většina vtipů a gagů tohoto seriálu se skutečně zakládá na pravdě! Upřímně můžu napsat, že mám pro Jen opravdu to největší pochopení. A gothic Richmond zůstává mou nej WTF seriálovou postavou vůbec. Další z britských seriálů, u nichž bych uvítala spíše americký model (22) a ne pouhých 6 epizod na sérii. I díky tomu si však udržuje konstantní úroveň a končí v nejlepším, jak to má být. Scénář psal Graham Linehan (Black Books). // Roy: You know one woman who isn't obsessed with shoes? // Moss: No, but I only know one woman, and she just left the room shouting "THE SHOES!"//

Black Books

Black Books (2000)

Co k tomu napsat, Dylan Moran nehraje Bernarda Blacka, on JE Bernardem Blackem! Málokterý seriál si vystačí s pouhou trojicí postav a přesto ani v závěru třetí série nenudí. Dokonalá ukázka suchého britského humoru s trochou toho černého a morbidního. Scénář Dylan Moran & Graham Linehan, podobnost "poetiky" s pozdějším IT Crowd zcela nenáhodná. Sarkastický sečtělý Ir se slabostí pro chlast a cigára by si neměl otevírat knihkupectví... anebo vlastně jo, proč ne? Je to Dylan Moran.

Koruna

Koruna (2016)

Absolutní nutnost pro každého "britofila" a nadšence do historie královské rodiny. Emocionálně nabité, ač jsou všechny události již předem známy dějinám. Koukám podruhé a nevylučuji třetí zhlédnutí...

Minami shineyo

Minami shineyo (2009)

Není možné, že moje úplně první zhlédnutá dorama pro mne zůstává vrcholem tohoto žánru i po čtyřech letech. Předně hodnotím-li v kontextu žánru korejské doramy, jde o nesmírně vtipné romantické vyprávění s jednoduchým dějem, u něhož si lze dokonale odpočinout od všední reality, soundtrack zpívaný povětšinou samotnými herci je dokonalý. Jedná se sice o střelenou a tisíckráte omílanou zápletku s hrdinkou, kterou okolnosti donutí předstírat, že je kluk, a která se v rámci této své "role" zamiluje do někoho, kdo ji zná pouze pod touto klučičí identitou, You're Beautiful však vyniká především hereckým obsazením: Jang Geun-seok a Park Shin-hye jsou oba excelentní herci, i přes typicky korejsky nadsazené a exaltované herectví jednoduše umí, což se o mnoha korejských hereckých idolech, kteří svoji popularitu postavili spíše na své hezké (a mnoha plastickými operacemi zdokonalené) tvářičce, říci nedá, Uee a Yong-hwa mi prominou.