Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (216)

plakát

Vinnetou (2016) (seriál) 

Kdo by to čekal .. člověk by ani neřekl, že je to jenom televizní film. Velmi dobré vzkříšení Winnetoua. Více realistické, méně karikaturní. Zkrátka velké překvapení. :)

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Anděl Páně 2 je bezpochyby mnohonásobně lepší film než Anděl Páně. Už ne na televizní úrovni, ale na té filmové s příjemnějšími kulisy, sněhem i lepším scénářem a k tomu s nezapomenutelnými kouzelnými záběry vánočního městečka. I dobře zvládnutou postprodukcí, která se v českých pohádkách moc nevidí. Tradice už zase pokračuje :)

plakát

České století (2013) (seriál) 

Je to výborné, ale těch dílů mohlo být 2x víc, takhle je to dost vybředlé.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Maximální překvapení. Přestože jsem film zhlédl s obavou, že mě to neosloví, opak byl pravdou. Krásný příběh, strašidelný, komický, smutný i veselý. Bavilo mě to.

plakát

Doktor od jezera hrochů (2010) 

Lidová komedie, která potěší každého správného čecha. A kde kdo v tom pozná lidi ze svého okolí. Příjemná oddechovka.

plakát

Čertův mlýn (2014) (studentský film) 

Co si budeme povídat. Úplný pohádkový zázrak to není, ale dostala mě obrazová stránka filmu, která je chvilkama fakt lepší než u televizních i některých filmových pohádek v současnosti. A velké překvapení, že se i mezi mladými někdo konečně pustí do takového obtížného žánru.

plakát

Nejkrásnější hádanka (2008) 

Nejkrásnější hádanka je pro mě zatím nejkrásnější česká pohádka v tomto století. Troškovská a neuvěřitelně krásně česká pohádka. Líbezně barevná s překrásnými lokacemi i kostýmy a laskavým humorem.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Moc jsem od toho nečekal. Trailer sice byl poutavý, ale co do obsazení mě to nepřesvědčilo. Potom jsem zhlédl film a byl šťastný, že jsem tu pohádku viděl. Obsazení bylo do rolí zvoleno dokonale. A i když by samotný děj pohádky mohl spadávat k nudě, tak tady to tak není. Pořád se něco děje, pořád se děj posouvá dál a dál. K tomu pěkná letecká kamera, která se k těmto lokacím a k tomuto příběhu zkrátka hodí. Byla to dobrá volba. Sice to není typická přitroublá česká pohádka, i když chvilkami to tam trošku je - neznamená to, že to tak být musí. Určitě na zpestření české kinematografie, vznikla krásná česká dramatická (chvilkami možná až lehce hororovými motivy - asi pro starší děti) pohádka.

plakát

Evoluce (2011) (studentský film) 

Přijde mi, že to nízké hodnocení tu je jenom kvůli tomu, že se někdo nemůžu spokojit s tím, že někdo jiný může mít jiný názor. To do toho nepatří. Mně se to líbilo, Krásná animace s dobrým filmovým dabérem. Nemám asi co vytýkat. Škoda jenom, že to je 4:3. Zhlédnuto zde: https://www.youtube.com/watch?v=D4FBNnZMOfM