Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Dřív sem to nekriticky žral, poslední dobou v tom vidím spoustu chyb...určitě jeden z nejlepších filmů o druhé světové válce, ale dokonalý určitě není. Nicméně vylodění v Normandii, herecké obsazení a komplexnost filmu z toho stejně dělají velmi nadstandardní podívanou. :)

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Famózní dílo, jehož atmosféru nejde popsat, to se prostě musí vidět a hlavně cítit..Rozhodně je nutnost shlédnout prodloužený Director´s Cut, který dává mnohem lépe nahlédnout do děje a vlastně explicitněji ukazuje, že celý film je jen o jedné z teorií o cestování časem.. 5*

Trosečník

Trosečník (2000)

Kdyby existoval jeden film, který bych si mohl vzít na opuštěný ostrov a na který bych se tím pádem musel koukat až do konce života, byl by to Trosečník. Ani nejde popsat, co k tomu filmu cítím. Neskutečná lidskost, osudovost a atmosféra, kterou dokázali vytvořit Tom Hanks s panem Zemeckisem. Při scéně s Wilsonem na moři budu mít slzy na krajíčku asi až do konce života. DĚKUJI!

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Film mého dětství. Film, který jsem viděl snad 20 krát. Film, který nemá chybu. Dokonalý scénář, spousta nápadů, hlavní hereckou dvojice ani nemá cenu komentovat. No a vrchol je DMC Delorean! Nejstylovější film a vlastně trilogie vůbec.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Nádherná věc. Shlédnutí filmu mě dokonce donutilo sehnat knížku pana Krakauera a přečíst si jí. Velký palec nahoru pro Seana Penna, Emile Hirsche...a samozřejmě nelze opomenout Eddie Veddera za vynikající hudbu!

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

Mistrovské dílo. Naprosto do detailu promyšlený scénář, kde každá scéna, každý záběr má své opodstatnění...Ano, je to velmi těžké na pochopení, ale několikanásobné shlédnutí a přečtení 10 rad od režiséra Lynche z toho nakonec dělá stravitelný film. Tento film ukazuje pravé pozlátko Hollywoodu. Ještě teď mám mrazení v zádech, když si vzpomenu na jednotlivé scény. Masakr.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Brilantní. Ten film roste spolu s člověkem...v jedenácti letech je to jen hustá střílečka, v patnácti dobrej válečnej film, v osmnácti nadstandardní řež někde v Africe a po shlédnutí ve třiadvaceti jsem pochopil pozadí konfliktu, charaktery, dialogy, jednotlivé scény, prostě vše. Jedna z mých srdcovek. Jednoznačně 5 hvězd.

Návrat do budoucnosti II

Návrat do budoucnosti II (1989)

Áá, moje láska, část 2. - lehce překombinované, ale pořád drží pohromadě. Je fakt, že po logické úvaze některé věci v tomto filmu nedávají smysl, ale vem to čert! Miluji to stejně jako jedničku. Stále to naprosto ční nad ostatní filmovou tvorbou nejen osmdesátých let. :)

Návrat do budoucnosti III

Návrat do budoucnosti III (1990)

K tomuhle dílu mám zvláštní vztah. Trochu mě mrzí reakce lidí, kteří to považují za nejslabší díl trilogie (Tahle trilogie nemá slabší díl !!!). Cesta do roku 1885 má své kouzlo, Delorean, který jede na kolejích taky. Pro mě osobně stále srdeční záležitost, stále to nejlepší, co jsem kdy na filmovém plátně viděl. Jediná vada na kráse je, že titulky na konci filmu, jsou skutečně poslední. Ale i tak obrovský dík všem, kteří se podíleli na této naprosto nezapomenutelné legendě. DÍKY!!!