Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Masterpiece. Nechápu jak se to McKayovi podařilo natočit. Neuvěřitelně propracovanej scénář, výborní herci, všichni do jednoho. Geniální a energická režie, některý scény jsou natočený a hlavně sestříhaný, že i když vůbec nevíte o čem se tam mluví, tak Vám to přesto přijde zábavný a strhující. Nevím co dodat, jeden z nejlepších filmů co jsem za poslední dobu viděl. Kdyby McKaye už nenatočil nic takhle dobrýho, tak to nevadí. Oscar za scénář naprosto oprávněnej a zaslouženej. Neuvěřitelnej film.

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

V rámci téhle série a snad i žánru je pro mě kvalitativní nárůst mezi prvním a druhým dílem stejný jako rozdíl mezi Batman začíná a Temným rytířem. Velká pecka.

plakát

Jak ulovit Dr. Lewise (2013) 

Oh you little island bastards, you seduct me. Takhle pohodovej film se skvělým soundtrackem a příjemnou atmosférou tady dluho nebyl, ale spoň z mýho pohledu dlouho. Všechno parádní, i scénář, ač úplně základním příběhem není nějak orginální (nic takovýho jsem od feel good filmu nečekal, protože o to v tomhle případě ani moc nejde), ale jeho hlavní silou jsou nádherně napsaný dialogy, scény a samlozřejmě taky postavy. Gleeson je tradičně super, ale Taylor Kitsch tady zahrál takovýho sympoše, že jsem fakt čuměl, dlouho mi postavy (všechny!) nebyly tak moc sympatický. Feel-good bomba! A po prvotním nadšení jeden z mejch TOP 3 feel good filmů!

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

I po asi pátém zhlédnutí je to pořád velká pecka, a jeden z nejlepších animáků všech dob!

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Už když jsem seděl v kině mě překvapilo, že místo epických záběrů na starověký Egypt a celé té monumentálnosti záběrů mě nejvíc zaujali dialogové scény a to především díky jediné věci. Mojžíši, Christiana Balea, od začátku mi neuvěřitelně sedl a doslova jsem se těšil na každou scénu, v který bude figurovat. Film mi, ale tenkrát neseděl svojí dlouhou stopáží, a z kina jsem vycházel s pocitem, že jsem viděl dost dobrej velkofilm za slabší čtyři hvězdy. Ale pak skoro o rok později jsem si ho pustil znova, tentokrát na notebooku a PRÁSK. Najednou to tam všechno bylo, přátelství mezi Ramsesem (skvělý Joel Edgerton) a Mojžíšem, potom jejich rozeštvání, kdy atmosféra při výslechu Miriam by se dala doslova krájet, opulentní záběry mi s těmi skromnějšími zapadly dohromady jako puzzle. bitevní scény taky perfektně odvedený a zapadající do celkového obrazu, emoce ještě zesílený a i hudbu jsem vnímal jinak a třeba motiv, kdy se zarostlý Mojžíš brodí se svým lidem přes slábnoucí mořský proud je dech beroucí stejně jako kamerové přelety nad zalidněnou pláží. Snad jediný pocit, který zůstal stejný je ten, který se týká Christiana Balea a jeho herecké kreace v roli Mojžíše, protože tady mi přijde, že odehrál absolutně na 100%, nikde neselhává(můj názor samozřejmě) a je to podle mě snad jeho nejlepší role, (cpe se mi sem pojem "životní" ,ale s tím bych radši brzdil). Film ve mně zanechal o mnoho silnější pocity než minule, ale stejně jsem to pořád necítil na pět hvězd, ale když jsem i druhý den a myslím, že i den potom měl pořád v hlavě záběry a hlavně Baleovu závěrečnou "follow me and you will be free" řeč na pláži, tak jsem si řekl, že těch pět hvězd Exodu prostě napálim. Ridley, tohle se ti povedlo. A Alberta Iglesiase sledovat!

plakát

The First Time (2012) 

Tenhle film jsem si pustil na zvednutí nálady. A snad jsem nikdy neviděl romantickej film, kterej by tak seděl na moje vlastní zkušenosti, ty dialogy, ty myšlenky... někde jsem se fakt viděl. Dylanův Dave ze mě měl asi pořádnej kus (povahově) a na konci vlastně i trochu Ronny(noční telefonát). A ,Britina, Aubrey? Přesně ten typ chytrý, milý a.. jo, krásný holky, která má ty nezvyklý a zajímavý koníčky a prostě... je to celý tak krásně romantický, ale zároveň ukotvený v realitě, že jsem proti tomu bezbranej. A doufám, že někde taky čeká moje Aubrey. Plná palba.