Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

Dostal jsem přesně to, co bych od animáku chtěl; sranda, krásná animace (plus pro mě úžasný prostředí), fungující svět a chytlavý příběh. Navrch pak jeden z nejzajímavějších skladatelských tandemů a odpovídající hudba. Do Úžasňákových tam ale něco chybělo, a tak 4*.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Kadžý, kdo film neviděl, disponuje možností se na 2 hodiny s otevřenou pusou ponořit do famózně fungujícího spirituálního světa.

plakát

Jurský park (1993) 

Triky, které předběhly dobu možná o desetiletí. I bezmále 30 let po premiéře, a to považuju za naprosto nepochopitelné, nepůsobí staře.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Na film jsem koukal bez vědomí ocenění a úspěchů, prostě se mi líbil na Netflixu cover, tak jsem ho pustil. Asi po 10 minutách jsem si v duchu začal říkat "o to tady jde?" a začalo se mi chtít šmátrat po mobilu, abych se podíval na csfd. Ani nejmenší náznak nudy, film jede jako vlak, herci všichni super, včetně oscarového vraha s patkou a tlakovou lahví. Film má ale především zajímavou kombinaci strašně dynamické režie a osudovosti / elementu náhody, která je podle mě neskutečně dobře fungující a Coenovcům se to tady povedlo absolutně skvěle.

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Jsem hrozně rád, že tu můžu i komentovat, zrovna kvůli tomuhle filmu. Poslouchám soundtracky a tenhle jsem znal nazpaměť než jsem se na film vůbec podíval a mám pro vás přátelé s tím související tip; zkuste si najít film se skvělým soundtrackem, ten si naposlouchat a až ho budete znát, pusťte si film. O co jde? V nejhorším jste zaexperimentovali a já se omlouvám za špatný tip. Udělal jsem to tak např. s Hodný, zlý... nebo Gladiator a prožitek již známé hudby ve filmu, který ale vidíte poprvé. To je jeden z nejlepších pocitů při sledování filmu. Pro ty z vás, co ale neviděli Posledního samuraje a dáte na můj postup, připravte se na jeden z nejsilnějších filmových zážitků a udělejte si místo na vrcholu žebříčku svých oblíbených filmů.

plakát

Mortdecai: Grandiózní případ (2015) 

Asi se tentokrát vykašlu na snahu o objektivitu; ten film mě prostě nebavil. Ale byl bych strašně rád, aby mě bavil. Bylo to pojato velice zajímavě, hudba a melodie zapamatovatelné, herci super, řemeslně bezva. Ale prostě to nefungovalo stejně nepochopitelně jako některé filmy..prostě fungují.

plakát

Devátá brána (1999) 

Průměrnému hodnocení nedovedu rozumět, tento film se asi skutečně trefoval přesně naproti mému vkusu. Úplně v první řadě a především jsem byl naprosto šokován zcela nepochopitelně neohrabanou režií a střihem; ty nekonečné série pro příběh zcela nedůležitých záběrů na otevírání dveří nebo absolutně nezáživnou jízdu automobilu jsem neviděl jinde, než u začínajících studentů - musel jsem nepochopit záměr, říkám si. Doprovázené to ale bylo podobně amatérskou kamerou, ve filmu jsem já sám našel hned několik provázků nebo "škobrtnutí kameramana" a herecké výkony byly tak strnulé a neohrabané (s výjimkou Deppa samozřejmě), že se film řadí mezi těch několik snímků, u kterých jsem seděl s otevřenou pusou. Bohužel ale z jiného důvodu, než obvykle. Nakonec ono nadpřirozeno, které se celým filmem poměrně zajímavě mysteriózně pomotává, postrádá jakoukoliv gradaci, jakékoliv vyvrcholení. Většinou hodnotím spíše pozitivně, protože se snažím věřit, že něco uniká mně. Tento film mě ale skutečně esteticky urazil.

plakát

Batman začíná (2005) 

Nolan se svým repertoárem hereckých es, kterými obsadil skoro všechny role,svým dvorním muzikantem (tentokrát ještě v tandemu s další legendou) a především pak svou režií, kterou z příběhu tvoří destilát akce, napětí, ale i psychologie postav, která funguje zkrátka správně, tvoří mimořádně chytlavý úvod do dnes už legendární trilogie. Za vadu na kráse považuji jedině scénáristické pojetí protagonistova "uvědomění si", že jeho himalájští mentoři jsou zlosyni, resp. tedy to, jak se Brucovi povedlo spustit onen gigantický ohňostroj, skoro všechny při tom zabít a zároveň nezemřít. Do filmu po těchto stránkách takto propracovaného mi to přišlo trochu levné. Nolanovo novátorství se samotnou atmosférou a pojetím tohoto formátu mi nicméně nedovolilo sestoupit pod 5*.