Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (144)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Moc jsem neměl chuť se na to podívat, protože provní Avatar mě hodně otrávil, ale nakonec jsem neodolal. Pokud někdo píše, že první Avatar přinesl nový svět, tak je to kec, protože ten svět byl jedna velká vykrádačka. Dynotopie. Pocahontas apod. Druhý díl také trošku vykrádá (https://www.csfd.cz/film/223623-ja-a-moje-prisera/recenze/), ale myslím, že už ne tolik jako jednička. Jako plus hodnotím určité nastavení zrcadlo člověčenstvu, jakožte nelítostnému predátorskému druhu. Mínus je taková trošku ezo rovina, kterou v tom cítím, a pak to, že to nakonec zase končí akční řežbou jak Vetřelci. To třeba Judgment day, který měl být prvoplánově akčním filmem, má ten přesah imho nakonec o něco větší.

plakát

Snafu: V háji jako obvykle (2023) 

Film jako akční jednohubka docela na pohodu. Slabší je závěr. Dost mi tam ale vadí ta čínská propaganda.

plakát

FUBAR (2023) (seriál) 

Nehodnotím, nedal jsem ani první díl. Začátek dobrý. Akce fajn, bezva hlášky. Ale pak (spoiler aler): Arnold, agend CIA, který měl jít do penze, ale ještě mu do toho něco přišlo, a jeho dcera, shodou okolností také agentka CIA, se sejdou při akci. Do té doby ani jeden z nich netuší, že ten druhý je taky agent CIA. To tvůrci vysvětlují tím, že v rámci maximálního utajení neví v CIA pravice, co dělá levice. Nicméně oba se nyní nacházejí na území nepřítele, jihoamerického mafiána a obchodníka se zbraněmi, jehož otce kdysi Arnold zabil, ale ten syn to netuší, naopak se domnívá, že Arnie je starý rodinný přítel, který ho po otcově smrti z dálky ochraňoval, platil mu studium atd. (To ve skutečnosti dělala CIA ve snaze vychovat ze syna řádného občana). Arnieho dceru má mafián také rád, protože patří do jeho týmu, je drsná a umí se prát. Pak se Arnie s dcerou na území nepřítele, někde v jihoamerické buši, docela hlasitě hádají. Telefonují z mobilu do Langley. Hlasitě se hádají s těmi lidmi v Langley. No v tom okamžiku jsem to vypnul.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Náhodou, pěkné to bylo. Taková pohádka, co se nebere moc vážně. Pobavil jsem se. Možná toho mohli splacát dohromady ještě trochu víc. Bez ironie. V zásadě nemám, co bych tomu vytkl. Na pět hvězdiček to ale není, to bych musel být nadšený, a to jsem zase nebyl. Takový filmeček na pohodu, který ale do celkového avengerského universa už moc nezapadá. S tím se musíte smířit. Je tam pár chuťovčiček, které jsou docela vymazlené, ale nebudu je tu spoilovat :)

plakát

Murphyho válka (1971) 

Film, který jsem moc nepochopil. Co dělala německá ponorka někde v ústí Orinoca? Možnou odpovědí by bylo, že se tam chtěla posádka zašít a v klidu přečkat do konce války. Ale proč by potom potápěli nepřátelské lodě? Proč by vraždili trosečníky ve vlnách, což je válečný zločin? Když navíc kapitán vypadá jako docela sympaťák. Celé to vůbec nedává ani trochu smysl.

plakát

Provaz a kolt (1969) odpad!

Italskému westernu se říká spagetti western, jak se bude říkat francouzskému? Escarcott western? Žabowestern? … tak jsem trochu gůglil, a prý je to baguette western 😊 I když ve skutečnosti je to teda spíš antiwestern. Zaujala mě tam třeba scéna, kdy Maria (Mercier) poprvé přijede za Manuelem (Hossein) do jakéhosi opuštěného městečka, kde zjevně kromě něj nikdo jiný nežije. A Manuel tam jenom tak sedí a ořezává si bambus. Teda ne, co si myslíte. Fakt kousek té rostliny. Co roste převážně v Číně. Tak on má takový bambusový kolík a ten si ořezává. Nikdo neví (a ani se to nedozví) proč, ani kde ho vzal. Možná ho koupil od nějakých čínských přistěhovalců. A napadlo ho, že by se to dalo dobře pižlat. Nejlépe v nějakém opuštěném městě, kde ho u toho nebude nikdo rušit. Pak je tam třeba scéna, kdy asi pět minut všichni jedí polívku. A nikdo u toho nemluví. Jenom na sebe tak různě významně čumí. Vůbec ten film je charakteristický tím, že tam všichni furt děsně čumí. Mnohem víc než v sovětských filmech. Které jsou čuměním známé. Jednotlivé postavy si tam počínají neobyčejně debilně a nelogicky. „Vrať se domů, zítra pro tebe přijedu.“ To samozřejmě žádný dívák nečekal, co se stane, až ta p*ča přijede domů, že?

plakát

Tři mušketýři (1993) 

Ten film je tak strašně hloupý, že se to nedá.

plakát

Nikdo (2021) 

Je to venkoncem strašná blbost. Měl jsem zrovna na něco takového náladu, tak proč ne. Taková jednohubka.