Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

Jeremiah Johnson (1972) 

Sto let starej ucházející western v příjemných kulisách, a ani ho nemusel nakroutit Sergio Leone... LIDIČKY, ON TAM PŘEŽIL S INDIÁNAMA A JEŠTĚ BEZ INTERNETU!!!

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

Dobří herci, drsná atmosféra a tah na branku povyšují tenhle film vysoko nad 90% ostatních českých dramat. Atmosféra poválečné české dědiny jak vystřižená, brilantní 'stínová rada'. Jako bych mezi nimi viděl svého pradědečka - lepší 4*.

plakát

Jezero smrti (2008) 

EDEN LAKE, to je asi nejkrvavější film, který jsem měl z loňské filmové várky tu čest na vlastní ještěří oči vidět. Paleta událostí a situací, při kterých je možno při troše změkčilosti potupně vrhnout do kýble, je zde doslova znamenitě pestrá. Na druhou stranu s tím nemám nejmenší problém, protože jsem dostal vše, čeho jsem si od takového filmu žádal - špatnou předvídatelnost, gradující postavy v čele s naprosto realisticky natvrdlými puberťáky - na slabejch 90 minut jsem zaznamenal fakt solidní rozpracování postav - a vychcanou kameru. Nó, EDEN LAKE sice v lesích "blair witchovsky" neděsí, na to je příliš světlý a příliš akční, avšak tahá diváka úspěšně za fusekli až do konce. Najs.

plakát

Jezero Vostok (2000) (TV film) 

Chlapi, mailněte mi někdo, až páprdové v bílých pláštích z cehlého světa tuhle prapodivnou záhadu vyřeší...

plakát

Joey (2004) (seriál) 

První sezóna JOEYho je výborná, druhá zase na hovno (ať žije černobílost), z toho co jsem viděl - jen tak z voleje - 3 hvězdičky a 4 chlupy. Když nad tím tak přemítám, je to hlavně nevyrovaná kvalita scénářů a frků (ty, ruku na srdce, tu a tam kolísaly už v Přátelích) než nevyrovnaná kvalita herců, co mi dělá starosti. Až na toho vlezlýho negra, pochopitelně, ten je vážně zoufalá herecká šmíra. Aktuálně moje nemalá nemilá rodinka sjíždí po Přátelích Joeyho, a i když mě k bedně nepřilákají celé scénky či dokonce díly (jako u Přátel), pořád je to celkem koukatelný. A vůbec - škoda, že to nakonec zabalili. --- PS: Joeyho agentka FTW! Kam se hrabe Estelle, uvnitř to krásná žena. To se nedá srovnat! :-))

plakát

Johanka z Arku (1999) 

Když tento film dávali v televizi jako žhavou novinku, vnímal jsem to jako film posouvající všeobecnou brutalitu na tachometru zase o trošku doprava, dokonce se mi u něj na chvíli udělalo blbě. Jen zavzpomínejme - znásilněná mamča připíchnutá mečem ke stěně, aby nevyklouzla a dožila se aspoň pár zásunů, Johanka provrtaná šípy, voják schraňující zuby mrtvých nepřátel pro své vlastní kousací potřeby, závěr ve stylu "vše je marnost" - ne, co si pamatuji, tomuhle zvláštnímu Bessonovu snímku středověká nechutnost ani válečná těžkotonážnost opravdu nechybí. Horší epochu na zemi aby člověk pohledal.

plakát

John Wick (2014) 

Asi sedmsettřicetsedmá variace na téma "vymrdali jsme s nejhorším hadojedem ve městě a teď jsme v puči", hezky a místama až kvazi-noirově natočená, čímž dává vzpomenout třeba na videohru Vampire the Masquerade: Bloodlines, nebo takový ten hezkej atmosférickej film, jak se ve městě plném krvocucalů a jiných divnoexistencí v pravidelnou dobu zastavuje čas - ale s o to ololóznějším závěrem. Ozajstná cypovina, ale z kategorie "valte na to voka"!

plakát

Jules a Jim (1962) 

Další filmové omdlení a vznešené nic: ani jeden ze tří hlavních protagonistů mě vůbec nezajímal, stejně jako jejich milostný triangl, z kontextu imrvere vytržený vypravěč, či Francie a Paříž roku 1912. Ale co, stejně dané DVD šoupnu strécovi a tetičce, pravým intelektuálům na slovo vzatých, pod stromeček (13. 12. 2009). :-)

plakát

Juno (2007) 

Dramedy silná na obou koncích, ale protože ji točil Reitman, nedivím se. Šukání není pro děcka! ___ Jsem moc zvědav, ba koušu si přímo své pečlivě udržované nehty, co vyvede a jak se vyvede Ellen Page po boku Di Capria v Nolanově INCEPTION. Jo a taky to má hrozně cool pastelkářský úvodní titule. (75%)

plakát

Kameňák (2003) 

Dost lidí kolem mě vnímá SLUNCE, SENO trilogii zhruba jako "jednoduché, ale docela koukatelné výjevy z prostého života prostých lidí, nanejvýš vhodné pro letní večery", zatímco KAMEŇÁK je "nevtipný nový pseudoumělecký kvas". Já bych byl docela rád, kdyby se role obrátily, neboť mi přišel koukatelnější.