Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

Drive (2011) 

Někde mezi čekováním ČSFD a zapínáním PowerDVD jinak zásadně racionální (!) uživatel Ještěřák "went a little funny in the head, you know, just a little funny", a začal si myslet, že se jedná o srbský šlágr jménem BĚLEHRADSKÝ FANTOM, kde bude za přispění retro atmosféry lítat v Zastavě po Bělehradu hafo Jugošů s gunama, a pojedou udělat bububu a tytyty Josipu Brozi Titovi. Hovno a ne Jugoši! Jde o nefalšovaný lyrický krvák, ve kterém je místama správně americky slzavo a vlhko až lepivo. (S celkem nula brunetkami a jednou zrzkou; jediná vlaštovka ovšem jaro nedělá!)

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

DOBRÝ DEN, WOODY ALLEN? PANE ALLEN, JÁ JSEM Z VAŠICH FILMŮ JELEN. _____ Čo to trepeš, Jašterička? Pokusím se soustřednit na to, co je na MIDNIGHT IN PARIS tak kurvadobré. _____ [1] Woody nějak ukecal spoustu velkých herců do malých rolí ponejvíce flamendrů, pardon, bohémů. Některé jsem ani nenašel. [2] Přechody mezi realPaříží a alterPaříží jsou hrozně unášející a přesvědčivé jako nádherná zrzka ve fialovým kabátě, sedící v červeném Ferrari. Valte na to chvíli voka a Woody vás vcucne jako hovnocuc. [3] Marion Cotillard je femme fatale, a když femme fatale hraje jinou femme fatale, dojde tak zákonitě k elegantnímu zrušení gravitace. [4] Dojde vám, jaké máte kulturní mezery. A jestli ne..... tak se zřejmě jmenujete Shadwell a budete se na zemi do roku 2068 značně nudit. [5] Výtka: Kde je kurňa Jim Morrison? Představoval bych si ho sedět někde na potřísněným chodníku s jointem hubě, rozhazovat vlasama a kašlat, škrábaje do svýho vulgárního notýsku něco jako "sedím nahej na plotě a bolej mě koule". _____ Kupujte, navštěvujte, tahejte, prostě vizte.

plakát

Bellflower (2011) 

LORD HUMUNGUS. PÁN OHNĚ. KRÁL PUSTINY. LORD HUMUNGUS SE NENECHÁ PODVÁDĚT NĚJAKOU BLBOU PÍČOU. LORD HUMUNGUS SE NEPTÁ, LÍBILO SE TI TO? NEPTÁ SE, KDO VOLAL, NEBO KDE JSI BYLA V NOCI. NEOPOUŠTÍ GANG, KDYŽ SE ZAMILUJE... NIKDO LORDU HUMUNGUSOVI NEŘÍKÁ, CO MÁ DĚLAT. RVE SE, KDYŽ SE CHCE RVÁT, ŠUKÁ, KDYŽ CHCE ŠUKAT. A KDYŽ VŠECHNO SELŽE, NAPÁLÍ TO V PLNÉ RYCHLOSTI DO CISTERNY S BENZÍNEM. JDE O TO, ŽE LORD HUMUNGUS OVLÁDÁ SVÉ ŽENY, A ONY HO ZA TO MILUJÍ. _____ Přeji vám co nejpříjemnější vlhké sny, hoši. Bellflower je film poukazující na jeden závažný tabuizovaný problém. Jmenuje se "muži v loji". Jak se pozná ta pravá samice ke spáření? Třeba tím, že sní fakt hodně cvrčků. Wow, tahle mici je ale fakt všeho schopná! Uhlídáte ji ale v mantinelech svý autority? Tenhlencten hrdina to nedokázal, a tak si záhy velmi zblízka prohlídl její skvostnou vagínu, kterak plánovaně uklouzla na cizí ocas. Celkom průser, že? Když ony submisivní myši už neletí. Nevadí, aspoň si opakovaně zblízka prohlídnem jeden dost hnisající problém: kolik chlapů má dneska ještě ve vztahu tradiční a přirozenou autoritu? Jednou jeden kamarád napsal něco, co se do týhle situace hodí. Napsal, NA KONCI RANDE S TOU HOLKOU MI DOŠLO, ŽE BYCH ZA NÍ CELÝ ŽIVOT JENOM TAK VLÁL, myslím, že je to pro tento film, kde nosí kalhoty ve vztahu přinejmenším oba dva, příznačné. _____ Není to za five stars, není to ani na four stars, je to jenom "k vidění". Ale přitom je Bellflower důležitej. Nastavuje totiž zrcadlo těm lidem, kteří se dušujou, jak moc je všecko v pohodě. Ale ono kolikrát není...

plakát

Melancholie (2011) 

Velmi patologicko-katastrofické. Klíčový spoiler: Kirsten Dunst je (konečně / zase) ukázala. _____ P.S. u Melancholie jsem se velmi často "lehce nuďákoval". Ale ta atmosféra, to vtíravé Trierovo genius loci, vás dycky nějak ukecá.

plakát

Apollo 18 (2011) 

HJÚSTNE, MÁME PROBLÉM! NAŠLI JSME NA MĚSÍCI RUSÁKY, HAJZLPAVÚKY, A ZAPOMNĚLI JSME NA KENEVERELU VŠECHNY PORNÁČE! _____ Až bych si z toho zase pustil Fallouta, Space Race, Duck n' Cover, a všechny ty další malý milý věci, co člověku připomínaj, jak překvapivě nedávno honil Američan Rusa po oběžné dráze a hrozil mu atomem, a jak mohlo být na Matičce najednou parádně uklizeno od svinčajzu.

plakát

Nováci (1995) (seriál) 

Už nevím, jestli byly jednotlivé díly pouze lambrusco rosso, nebo přímo lambrusco bianco, ale každopádně patří Nováci mezi jeden z 3856 důvodů, proč si nekupovat televizi.

plakát

Super 8 (2011) 

TY WOE, KÁMO, PŘILETĚL K NÁM ŇÁKEJ HAJZLPAVOUK Z VESMÍRU! _____ Film s jednou brutálně kvalitní katastrofickou scénou a zbytkem nemajícím daleko ke skutečnému kompostu kapitalistického realismu ala THE INDEPENDENCE DAY (aspoň že tam jsou nějaký ty kočky). A která že scéna to je? Půlka lidí to na 99% ví a druhá půlka to zřejmě dopředu vědět nechce.

plakát

Pověste je výš (1968) 

V hlavní roli napůl oběšený Clint Eastwood, největší hadojed západně od Santa Fé, co dokáže jednoho člověka zabít dvakrát. To je přesně to, oč tu běží. O nic jinýho. Bez Klinťáka by to byla nicneříkající filmová tragédie! Joey v Přátelích tuhle povídal Čendlerovi, že není dost tvrdej na to, aby se mohl jmenovat Clint. Jo, jo. Ten eastwooďácký mám-to-v-piči-smus za každé situace a testosteron stříkající ušima dělal westerny Westerny, a právě proto, že je momentálně není už moc na komu postavit, žádný pořádný skoro nevznikaj. Mimochodem, už jsem se zmiňoval, že v tom hraje nějaký Clint Eastwood, a že je docela dost dobrej?

plakát

United (2011) (TV film) 

**** Because football matters. Ale nikdo mi nevymluví, že tvůrci měli prachy jenom na jednu digitální scénu, a že herecký ansámbl nikdy předtim ani potom pořádně nekopl do balonu. _____ Podobný film jako MAURICE RICHARD, akorát víc "o sportu bez sportu". Lepší než DAMNED UNITED. Horší než hnědooký holky a pistácoivá Deli.

plakát

Capote (2005) 

V tomto chladným filmu, který se mimochodem táhne jak raněnej slimák z kompostu, je Truman Capote zdařile vykreslen jako nedomrlej egocentrickej nelida. Just saying. _____ Když jsem tak Trumana sledoval, jak vykládá ty insiderské vtípky svým pošahaným přátelům, nemohl jsem si nevzpomenout na geniální scénu z filmu DOORS, kde podobně vyrýsovaný Andy Warhol vykládá své insiderské vtípky zase svým pošahaným přátelům. _____ Podle mě průser jak barák. Ale Philip Seymour Hoffman má s tím průserem jen pramálo společného. Pozorovat, jak si Capote hraje s vrahem, který to zřejmě nemá v hlavě v pořádku, jako se svou nejoblíbenější myšičkou v terárku, mě prostě neba.