Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (28)

plakát

Domácí tým (2022) 

Zajímavé načasování filmu, který vyšel víceméně v období, kdy Sean Payton oznámil svůj konec v roli trenéra New Orleans Saints po dlouhých 16 letech. Přitom se na konci filmu vrací k týmu a slyší, že bez něj to nebylo ono... Coby fanouška Saints mě to docela zasáhlo. Příjemná komedie.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

V první řadě musím podotknout, že mě docela mrzí některé komentáře, které se spíše zabývají tím, kolik homosexuálů v seriálu je a jak někdo kritizuje Hannah za to, že je to jen nějaká hysterka... V řadě druhé, asi to jen dokazuje, jak moc je v téhle společnosti něco špatně. Osobně bych seriál vyzdvihl kvůli tomu, kolik sociálních problémů dokázal nějakým způsobem do sebe vměstnat a na kolik jich upozornil. Jeden by řekl, že kdokoliv to viděl, bude si nyní uvědomovat následky svého jednání a svých slov, díky čemuž na sebe budou lidi o něco hodnější. Naneštěstí ale takto lidé nefungují. Provedení seriálu mi zezačátku docela vadilo, přišlo mi otravné, jak furt musíte na něco čekat. Ale v konečném důsledku to musím náležitě ocenit. Nic v celkové skládačce nechybí a doufám, že tento seriál bude mít dopad na lidské chování. V dobrém smyslu, pochopitelně.

plakát

Sabrinina děsivá dobrodružství (2018) (seriál) 

Po první sérii jsem přemýšlel, jestli ve sledování těch dalších pokračovat... Mělo to něco do sebe, ale nějak mě to ne a ne chytnout naplno. Ale druhá a třetí série? Od těch jsem se už nemohl odtrhnout. Což je trochu opak toho, jak vypadá celkový stav hodnocení. Nečekal jsem, že by mě to nějak víc mohlo bavit a vrýt se mi to do hlavy, ale stalo se. Je to geniální. Jsou tam sice kýče, ale použité tak, že prostě dokáží chytit za srdíčko. Být silnější či přímočařejší první série, dávám 5*. Takto ale jen 4. I když je to tak někde na pomezí.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Na první verzi to podle mě kvalitativně nemá. Nějak tomu příběhu ten moderní kabát nesluší. A co mě naštvalo ze všeho nejvíc? Dát na závěr Pet Sematary v cover verzi a ne originál od The Ramones? To se neodpouští...

plakát

Čarovný kamínek (2019) (TV film) 

Nádherná příroda Slovenska a Moravy, tedy dvou nejnádhernějších zemí na světě. Nádherná a roztomilá Kristína Spáčová v roli němé hraběnky Julie. Ale hlavně důležité poselství! Děj byl víceméně takový průměrnější, dialogy nic moc. Co nejvíce trpělo, tak dabing. Proč ksakru někdo má potřebu předabovat slovenštinu do češtiny? Je to nesmysl a dopadlo to tragicky nyní. Doplatilo na to vícero filmů, v nichž hráli herci z ČR i Slovenska, a které se předabovali do jednoho jazyka. Je to zkrátka kravina.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Na naše poměry nadprůměrné. Já se pobavil, ohromně zasmál, oddechl jsem si u toho a celkově jsem byl velmi mile překvapen z celého filmu. Milý a příjemný film. :)

plakát

Jednou skautem - navždy skautem (2019) (TV film) 

Jsem rád za to, že vznikl dokument o skautingu. Je to poměrně důležité a v dnešní době potřebné. Nicméně mě maličko zklamala forma. Ne snad, že by byla špatně zvolená, to vůbec ne. Každopádně jsem od dokumentu čekal nějaké větší poselství pro společnost, pro diváka. Stejně tak se mohlo do těch šedesáti minut zkusit vecpat více informací a udělat poněkud větší osvěta pro běžného člověka. Sic Junák má nyní velký počet členů a místy ani není ve střediscích kapacita na přijímání dalších dětí, jenomže stále existuje spousta lidí, co si myslí, že je skauting zbytečná věc, která je třeba trapná, špatná a ne zrovna málo se doslechnu i takové věci, jakože Junák do dětí snad vštěpuje jakési politické ideologie a to také lidi odrazuje od toho, což reálně není pravda. Samozřejmě je rozdíl, když se na to dívám z pohledu někoho, kdo vede skautské oddíly. Možná i proto jsem v tomto ohledu poněkud skeptičtější k tomu, za jakým účelem vlastně byl tento dokument natočen. Sice se píše, že by měl upozornit na jisté mravní a morální krize, ale to vlastně úplně není naplněno. Zajisté by se pak hodilo třeba více zapojit nějaké věci o vedoucích. Hodně lidí si vůbec neuvědomuje, kolik energie, času a práce vedoucí středisek a oddílů investují do tohoto, extrémně časově náročného, koníčku či životního poslání a zadarmo. Často přicházejí díky tomuto o osobní život. Samozřejmě satisfakce v podobě skvěle vychovaných dětí je více než dostatečná. Znepokojující spíše je, že pak existují lidé, kteří se tuto extrémně složitou práci plnou velké zodpovědnosti snaží všelijak pošlapat. A právě i jim by měl být tento dokument třeba určen, kdyby tam bylo více informací. Chápu, že do 60 minut se nedá narvat vše. Ale možná toho šlo vecpat o něco více. Nicméně jsem spokojen alespoň s poselstvím, že skauting spojuje. To je totiž jedna velká pravda. Celkově je pak forma dokumentu nenáročná a myslím, že pokud je určena dětem, pak by je to mohlo, doufejme, zaujmout a upoutat jejich pozornost k tomu, aby se chtěli skauty stát. Za běžných okolností bych dal spíše čtyři hvězdy, možná i tři. Ale vzhledem k nízké četnosti informací, zpráv a dokumentů o Junáku si toho vážím natolik, že musím dát zkrátka plných pět už jen za snahu. Děkuji autorům!

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Dlouho jsem váhal, zda-li se na ten film mám dívat. Miluju Queen, stejně tak rockovou, metalovou a punkovou muziku. Proto jsem se bál, že budu zklamaný. Navíc jsem se dříve viděl mnoho dokumentu nejen o Queenech, ale i o Freddiem samotné, tudíž jsem měl obavu z nepřesností. O to více mě odradil fakt, že autoři přiznali, že tam jsou jisté odchylky, záměrně. Na druhou stranu je fajn, že to přiznali a měli na to koule. Nakonec jsem se po několika měsících od premiéry, kdy mě otravovaly všechny ty oslavné komentáře od lidí, co Queen nikdy neslyšeli a neposlouchali, ani neznali v některých případech, dokopal k tomu, abych se na to podíval. Dojmy? Fantazie. Rami Malek je můj oblíbený herec, proto jsem věděl, že to zahraje dobře a nezklamal. Nicméně, mé hodnocení hodně stojí na hudbě, která prostě často mluvila za celý film, víc bych vlastně nepotřeboval. Ve výsledku je to však povedená práce a nelituju, že jsem se do toho pustil. Queen byli jen jedni, Freddie byl taky jen jeden. Jen bych si přál, aby takto fenomenálních, jedinečných a originálních kapel či umělců bylo vícero...

plakát

matka! (2017) 

Po shlédnutí filmu se cítím v podstatě stejně jako fantastická Jennifer Lawrence v hlavní roli. Film mě bavil svou famózní atmosférou, která byla drsná i dusná. Vzhledem k tomu, že své soukromí i svůj klid mám taktéž až moc rád, tak jsem v podstatě celou dobu soucítil s hlavní postavou filmu a naprosto jsem jí rozuměl. Popravdě mi místy bylo dost nevolno a chtěl jsem to zapít alespoň panákem, jak na mne atmosféra dolehla. Nesmírně fantasticky a přesně přenesené pocity na filmové plátno. Navíc je zde spousta symboliky a je jí tolik, že si z toho nejspíše každý může něco odnést. Nad tímto snímkem budu přemýšlet ještě hodně dlouho.

plakát

Slzy Sýrie (2017) 

Co dodat? Snad jen, že dokument je pojmenovaný trefně a jsou to nejen slzy Sýrie, ale během dokumentu to byly i mé slzy. Je to silné, místy otřesné. V průběhu dokumentu jsem měl hodněkrát husí kůži, do očí mi vnikly slzy a místy jsem se až třásl hrůzou a pomalu byl i v křečích z toho, co se tam děje a jak s tím vlastně nikdo nedělá. Nechápu, že je něco takového možné a obzvláště pak záběry z chemických útoků byly úplně tragické. Abych pravdu řekl, situace v Sýrii mi vždy přišla šíleně nepřehledná. Tento dokument mi ale pomohl se lépe zorientovat a pochopit dění tam. Jsou tam skvělé rozhovory se skvělými lidmi, je to tedy ideální i pro lidi, kteří třeba se v té Sýrii tolik nevyznají, protože tohle jim pomůže si udělat obrázek. Je to poučné, brutální a co je nejhorší, tak je to vše realita, která stále probíhá. A pak tu máme pořád hromadu lidí, kteří nemají snad vůbec city a žádný lidský soucit, lidské vnímání, protože jinak by nemohli volit Okamuru, apod... A rád bych tento dokument doporučil obzvláště jim, ale to bych se pak dočetl, že je dobře, že tam ti lidi umírají, což ale jen ukazuje absolutní demenci voličů těchto stran a těch rusofilů.