Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční

Recenze (831)

plakát

Rocketman (2019) 

Na začátku se to rozjíždí velmi solidně. Sledovat, jak malý/mladý Elton raketově stoupá vzhůru ze specifických rodinných poměrů, je radost sama. První dojem na konzervatoři, první vystoupení, první vyprodaný koncert a už to jede jako po másle. Bohužel stejně jako se zasekne Eltonova kariéra v problémech s drogami i osobních starostech, se zasekne jak dějová, tak hudební linka. Zejména po té hudební stránce už jsem od poloviny snímku nerozlišoval jednotlivé písně a přišly mi "na jedno brdo", nemluvě o fantasmagorických kostýmech a výstupech během zpívané části. Další průběh byl už z mého pohledu doslova jen odkoukán, ke gradaci závěru nedošlo a momentálně, pár měsíců po zhlédnutí, mám v hlavě z Rocketmana (scénáře i soundtracku) mnohem méně, než například z o tři roky staršího Největšího showmana (o La La Landu či Bohemian Rhapsody nemluvě). Zkrátka navázání na úspěšnou šňůru hudebních filmů v posledních třech letech nevyšlo úplně podle představ, ale myslím, že pro fanoušky Eltona se rozhodně nejedná o zbytečné dílo.

plakát

6IX9INE feat. Fetty Wap & A Boogie “KEKE” (2018) (hudební videoklip) 

FEFE, BEBE a tentokrát KEKE...Co máme čekat další roky? RERE, DEDE, TETE? S tímhle tempem tento pro mě z neznámého důvodu uznávaný interpret zanedlouho vyčerpá všechny písmena. Což je možná dobře, bude lépe, když jeho stopa v hudebním průmyslu bude dříve zapomenuta.

plakát

Zakázané ovoce (1998) 

Tak tohle Zakázané ovoce mi opravdu zachutnalo. Při slovním spojení "krimi komedie" si většinou představím nějakou nenáročnou podívanou ideální k večeru po práci a žádný velký trhák. Víceméně se tahle prognóza vyplnila, ale zato jsem vůbec nečekal, jak mě film do sebe neskutečně vtáhne. George Clooney je zde ve své nejlepší formě, své postavě přidává neuvěřitelný charakter (popravdě jsem dodnes moc nechápal, co na něm všechny ty bulváry vidí, ale zde zapůsobil) a Jennifer Lopez je fakt k sežrání. Takže od skvělé zvládnuté scény v kufru auta, kdy mezi nimi proběhla první "jiskra", jsem příběh hltal a čekal jak to celé dopadne. Solidní přidanou hodnotu tomu přidal i Don Cheadle, jehož jsem pro mě nezvykle viděl v roli záporáka, ale všichni (nemohu nezmínit režiséra Soderbergha) to zvládli skvěle a já se velmi dobře bavil (hlavně ta černokomedijní vsuvka při střelbě na schodech). Závěrečná scéna se Samuelem L. Jacksonem byla už jen třešničkou na dortu.

plakát

Simpsonovi - Temný rytíř zasahuje (2013) (epizoda) 

Z novějších epizod tahle rozhodně vyčnívá nad ostatními. Monty Burns jako "ovocný Batman" v povedené imitaci Nolanovy batmanovské série a zajímavá detektivní zápletka k tomu dělá z téhle epizody důkaz, že ne všechny nové díly stojí za starou belu. Je jich sice čím dál méně, když dochází nápady, ale tohle se zrovna povedlo.

plakát

Mrtvý muž přichází (1995) 

Jsem poměrně překvapen místním hodnocením. Téma zpracované v tomto snímku je rozhodně zajímavé a zřejmě budu uvažovat o přečtení knihy, která jistě zabrušuje do dialogů s vězni mnohem více do hloubky než film (navíc miluji autobiografická díla). Jenže na mě to příliš nezapůsobilo a ve druhé polovině už mi to přišlo jako trochu nudná plkačka mezi Helen a Matthewem bez přidané hodnoty navíc. Možná jsem v tom měl už příliš jasno a jen chtěl aby se to posunulo někam dál, ale i přes charismatické výkony Susan Sarandon a Seana Penna jsem ke konci koukal na hodinky a čekal na nevyhnutelný konec.

plakát

Zlatý podraz (2018) 

Češi se pokusili o natočení sportovního filmu zahraničních rozměrů o našich basketbalistech. Příběh na to opravdu je stavěný, jelikož sociální linku tvoří místo obvyklého rasismu v amerických filmech problém s komunisty a musím říci, že po traileru jsem se na film velmi těšil a dost si od něj sliboval. Ve výsledku není film vůbec špatně natočen, ale po všech směrech dosahuje zahraničních kvalit jen z části. Zkrátka nezapůsobí tolik, jak to mnohokrát zažívám u sportovních filmů, což je u mého oblíbeného žánru škoda. Na závěrečnou diskuzi po projekci už jsem neměl příliš motivaci zůstat. KVIFF 2019. Edit: Doufám, že se za pár let povede lépe zfilmovat český zázrak na letošním basketbalovém šampionátu.

plakát

Simpsonovi - Předsedkyně pro parádu (2003) (epizoda) 

Tyhle muzikálové vsuvky mě nikdy moc nebraly. Navíc příběh zde není příliš silný, a Lízina vizáž obzvlášť.

plakát

Simpsonovi - Srdci neporučíš (2002) (epizoda) 

"Ženský jsou jednoduchý. Hlavní města jsou těžký." Díly o Bartových románcích s děvčaty odjakživa patřily k mým nejoblíbenějším. Plus výlet do "španělského" Toronta, parodie na kanadský basketbalový nároďák a úprk s olympijským ohněm jako zábavný bonus navíc. "Nám školní rada povolila jenom 16, na všem se u nás šetří."