Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (186)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit dojmu, že to Soderbergh s dialogy tentokrát trochu přehnal a měl více tlačit na pilu v dynamice příběhu. Jakkoliv je totiž Clooney švihácký a Lopez dobře vypadající, v některých částech se drajv dočista vytrácí. Nelze nezaregistrovat ani dost často zmatený a trochu krkolomný střih, který je v "chillout" filmu jako pěst na oko. Tři hvězdičky za to, že si to i přes některé neduhy udržuje solidní inteligenční kvocient a nezklouzává do trapnosti a za neuvěřitelně nasnímanou, nasvícenou (!), ozvučenou (!) a zahranou romantickou scénu v restauraci/hotelu, která je ještě za podpory krásné výpravy (zařízení pokoje) a některých strhujících detailů (poletující sníh za oknem) bez diskuze v TOP10 romantických scén stříbrného plátna všech dob. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jack Foley rád šarmantně vylupuje banky. K penězům přichází neuvěřitelně snadno, ale jelikož je líný vypracovat si plán útěku, tak mu finanční hotovost říká "Pane" vždy pouze pár sekund. Slušivý žlutý obleček však může v nápravném zařízení nosit dostatečně dlouhou dobu na to, aby si důkladně promyslel, jak stráví příštích pár minut na svobodě. Jednoho dne zkříží Jackovi únikovou cestu nepřehlédnutelnými parametry obdařená Karen Sisco, což v něm zanechá pocit, že nejen uloupenými penězi je člověk živ. Pro hnidopicha by mohlo být drobnou vadou na kráse to, že Karen nosí v kapse průkaz FBI, ale sympaťák Jack nevidí důvod hledat střet zájmu mezi Kareniným zaměstnáním a svým koníčkem. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Žánrový mix,který S.Soderbergh povýšil opět na něco jiného,lepšího.Tohle prostě neni obyčejný film!I zde je režiserův styl jasně nepřehlédnutelný.Je to opravdu od všeho trochu,ale vše ve správných dávkách,výborní herci,pohodová atmosféra,oddychovka první třídy,která v sobě má ale mnohem víc.Doporučuji!!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat slusny film od rezisera Steven Soderbergha s nadpriemernym scenarom, Georgeom Clooney-m, aj ked ho nemam rad, dokazem sa preniest cez mne nesympatickeho herca, vybornym Vingom Rhamesom a aj Jennifer Lopez este tusim v roku 1998 mala miestami nieco do seba. namakane po vizualnej ajpo hudobnej stranke, a ako oddychovka vhodne. 76 % ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Soderbergha mám rád už tak z principu takže mě nepřekvapilo, že je tenhle film takovej jakej je. Ving Rhames je cool, George Clooney má tu klasickou šarmantní roli a Jennifer je k sežrání (jako vždy a všude). Naproti tomu mě neuvěřitelně sral Steve Zahn fakt mi vadil i on i ta postava. Dále překvapí Don Cheadle v netradiční roli zlýho drsnýho negra a jako bonus cameo Samuela L. Jacksona. Když se to shrne tak např. Dannyho Parťáci jsou lepší, ale Zakázané ovoce stojí za hřích. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Když je Jack a Karen na skleničce v hotelu, venku sněží. Šlo ovšem o sněžení vytvořené počítačově. (Pumiiix)
  • Stařík, který přistupuje do výtahu k Buddovi a Jackovi během zátahu FBI, je Philip Perlman - tchán producenta filmu Dannyho DeVita. (Karlos80)
  • Scény z Nápravného zařížení Glades byly natočeny ve vězení Angola v Louisianě. 500 zdejších věznů posloužilo jako komparz. (Karlos80)

Reklama

Reklama