Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (52)

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Milý film. Na knížky samozřejmě nemá. Ale kdo četl, ví, že text pana Bočka se prostě přesně zfilmovat doslova nedá. Odhlédneme tedy od knížek a bereme je jen jako "na motivy", je film velice pěkně zpracovaný stejně jako jednička. Jen mi bylo líto linie Zdeňka Piškuly, ta je ve filmu jakoby navíc, lacině předvídatelná a nefunkční. Ale to je jen postesk, ne výčitka. Jdu si připít ořechovkou :-)

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Mně se navzdory jiným hodnocením minisérie líbila. Z profesního hlediska zřejmě práce kriminalistů v seriálu  obsahovala mnoho chyb (jako když se dívám na film, který se odehrává ve škole, také tam kromě lavic a žáků nic není tak jako ve skutečnosti), ale z názvu plyne, že nejde ani tak o samotný detektivní příběh, ale o postavu ztvárněnou Ivanem Trojanem, o to, že někdy stačí vykročit z komfortní zóny a podívat se na věc jinak. A mám ráda nesourodé filmové a seriálové tradice.

plakát

Duch (2022) (seriál) 

Když k seriálu nepřistupuju jako ke kriminálce, ale jako ke komedii s prvkem fantasy, hodnotím vysoce, protože jsem se po dlouhé době pobavila. Predrag je skvělý a jsem ráda, že si zahrál trošku větší roli, než jsme zvyklí. Už ta kontrastní dvojice Bjelac-Benoni je komická.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Po Vlastnících jsem měla trochu strach, zda Mimořádná událost nebude jen "kopie na motivy". Ale film předčil má očekávání. Líbil se mi dokonce trochu víc, možná proto, že byly na malém prostoru vykreslené pestřejší charaktery, které spojila právě mimořádná událost. Mám ráda příběhy, které mají reálný základ a jsou rozvíjené různými způsoby. V této komedii navíc bylo slepených více odkazů na skutečné události.  P. S. Zajímalo by mě, jak svou roli hodnotí Václav Kopta :-D alias strojvůdce.

plakát

Muž jménem Otto (2022) 

Možná nebudu objektivní, protože mám ráda Toma Hankse, ale film byl podle mě zkrátka dokonalý. Ano, předvídatelný, ano, hrál na city, ale to hraje každé umělecké dílo. Moc se mi líbil. Každý druhý člověk na světě je trochu morous, protože si něčím prošel. Ale Tom to dokázal bravurně zahrát.

plakát

Velryba (2022) 

Neskutečný výkon Brendana Frasera. Velmi smutné. Niterné. Nepopsatelné.

plakát

Zoo (2022) (seriál) 

Je to sice nekonečně nadstavováno, ale mně se seriál líbí. Na žádné jiné "soap opery" se nedívám, nemám čas ani motivaci, ale tato mě chytla, na ni si kousek času ukrojím. Asi prostředí a herci. Lubor Brázda mě neskutečně baví, vždycky, když něco začne vymýšlet, je jasné, jak to dopadne, stokrát dokolečka, ale Pavel Nečas jej hraje perfektně. Taky postava Ilonky je kouzelná. Šíleně natahovaná je linie soudce - Viki - Markéta, jeden čas už to vypadalo, že z postavy soudce, zpočátku nejsympatičtějšího, udělají úplného blbečka, tak uvidíme. A nejlepší je haďák.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Když jsem si v TV programu přečetla, že režisérem letošní štědrovečerní pohádky je Karel Janák, měla jsem jediné očekávání - že pohádka uspěje. A u mě uspěla. Trochu jsem se bála, že cestování časem není téma vhodné k pohádce, ale pan Janák to uchopil docela dobře: Vzpírejte se osudu (Boží vůli, karmě...), stejně neutečete a My - Vyšší moc to máme pevně v rukou, My totiž, vy bídní smrtelníci, víme... Ať chceme, nebo ne, je to tak. Obsazení se mi líbilo, kostýmy (Pierre, promiň :-)  ) jsem vůbec neřešila. V ději jsem se neztrácela, možná menší děti ano, ale rodiče určitě vysvětlili.  A sudičky? Sudičky byly v celé pohádce největší šťávou.

plakát

Ochránce (2021) (seriál) 

Z pozice učitelky musím konstatovat, že mi šel mráz po zádech z toho, že jsem zatím řešila samé hlouposti - přestože mi přivodily první šediny. Obsazení bylo hvězdné. A herecké výkony bravurní, i v epizodních rolích (zejména Jan Čenský mi vyrazil dech). Řidič Starý alias Řezníček dokonalý... Je fajn, že takový seriál vznikl. Ukázal naši profesi zevnitř. Někdy neřešitelné problémy, nebo řešitelné, ale s hrůznými důsledky.