Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Fantasy
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Mladá modrá krev - Série 2 (2022) (série) 

Druhá série opět skvělá. Intriky, napětí, zvraty. To je drama jak má být. Švédové tento styl umí perfektně. Čekal jsem nějaký super zvrat na závěr a dočkal jsem se. Škoda, že to má jen šest dílů. Čekání na další sérii bude dlouhé. Jak tohle asi vše dopadne...

plakát

Parchant s ďáblem v těle (2022) (seriál) 

Co to sakra je! Tohle má být převedení mé milované knižní předlohy na obrazové zpracování? Pro mě absolutní zklamání. Přijde mi, že tvůrci se absolutně vykašlali na předlohu a to hned v názvu seriálu. Vytvořili jen další seriál, kde je hlavním prvkem násilí a spousta krve - to teď frčí. Z velké části smyšlený děj a postavy, které vůbec neodpovídají knihám a jejich popisu. Nejvíce jsem měl v knihách rád postavu Gabriela, kterou zde vůbec nemůžu vystát. Nejen, že vypadá úplně jinak, ale chová se jako blbec . Jediné, co odpovídá, je jeho 4% charakter.  Výběr ostatních herců už raději nekomentuji. Nejsou zde dodrženy ani základy světa čarodějů  a blažejů. Hlavním rozdílem jsou oči čarodějů, které jsou výjimečné a v knihách u jednotlivých postav popisované. To je jako by ve filmech o Harry Potterovi čarodějové nepoužívali ke kouzlení hůlky.  Zajímá mě jak dílo přijmou diváci a hlavně ti, co četli knihy. Uvidíme, zda Netflix natočí další pokračování, knihy jsou 3. Pokračování příběhu si nějak neumím představit, když některé postavy, které jsou v knihách ve 2., případně 3. dílu, zde zemřou. Nedávám odpad, ale hodnotit tento seriál také nebudu nebo spíše nemůžu. Kdybych nečetl knihy, bylo by to jiné. Pro info všem chytrákům ohledně LGBT - jedna z mála věcí, která je podle knihy, ne podle Netflixu. Nathan - bisexuál, Gabriel - gay, Annalise - hetero

plakát

Milada (2017) 

5* už jen z toho důvodu, že někteří dají rovnou odpad, aniž by to nějak komentovali. Film si rozhodně takové hodnocení nezaslouží. Není bez chyby, ale zase to není takový průšvih, jak tady někteří tvrdí. Nejsem fanoušek české kinematografie. Na české filmy chodím do kina jen výjimečně. Neměl jsem žádné očekávání, o to víc mě film překvapil. Přiblížil mi část života a hrůz, které si Milada Horáková musela vytrpět zprvu ze strany nacistů a posléze vládnoucích komunistů. Co se týká obsazení hlavní role, vůbec mi nevadilo, že ji ztvárnila jedna z nejznámějších izraelských hereček. Sama má slovanské kořeny a ve filmu je Miladě Horákové opravdu velmi podobná. Film určitě doporučuji těm, co mají rádi životopisné filmy a českou historii. (2.11.2017 kino Atlas Praha)

plakát

Hans Zimmer v Praze (2017) (koncert) 

Dokonalé. Jinak to popsat nejde. (kino Lucerna, Praha)

plakát

Five Dances (2012) 

Opravdu pěkný film s příjemnou hudbou, skvělým uměleckým tancem a na pozadí toho se pomalu odehrává krásný romantický příběh...Mrzí mě jen to, že je film vcelku krátký :-)

plakát

Kluci (2014) (TV film) 

Nečekal jsem, že by se mi tak mohl líbit film s touto tématikou z nizozemské produkce. Mrzí mě jen, že je film celkem krátký. Myslím, že ještě takových 15 minut na rozvinutí pořádného závěru by mu neuškodilo :-)

plakát

V sedmnácti (2016) 

Velmi milé překvapení. Opravdu povedený francouzský snímek. Jsem rád, že vznikají takové neobyčejné filmy. Hlavním hrdinům jsem od začátku fandil. Nemám co víc dodat :-)

plakát

Baisers cachés (2016) (TV film) 

Právě zhlédnuto. Mám moc rád francouzské filmy, které jsou něčím jiné. V tomto případě se jedná o velmi milý, příjemný, chvilkami dojemný i dramatický snímek s pěknou hudbou. Závěr mi přišel celkem nečekaně useknutý.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Za mě jednoznačně 5*. Thriller se vším všudy, přesně můj styl. James McAvoy je neskutečný, každou osobnost ztvárnil velmi přesvědčivě. Ani na chvilku jsem se nenudil a čekal na závěr, který byl super.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Bylo to velmi milé překvapení. Jako fanoušek SW jsem se obával, co přijde. Tohle jsem opravdu nečekal. Nádherný příběh, který spojuje 3. a 4. díl. Ani na chvilku jsem se nenudil. No a ten závěr byl neskutečný. Super zážitek :-)