Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaké to je vyhrát závod s vědomím, že jste ztratili lásku? V době letních prázdnin trénuje patnáctiletý Sieger v barvách nového atletického týmu pro národní mistrovství ve štafetě. Setkání se zvláštním a nepředvídatelným Marcem v něm vzbudí pocity, které přesahují hranice běžného přátelství. Když Marc jeho city opětuje, Sieger se ocitá v osamělém zápase se sebou samým. A mistrovství se blíží... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jak už jsme si u západní produkce zvykli, na televizní snímek se jedná o řemeslně velmi kvalitní podívanou. Po dějové stránce se však nejedná o bůhví co. Spojení GLBT a sportovní tématiky není nic nového a v tomto případě působí i nepříjemně vyčpěle. Na druhé straně zde ona sportovní vsuvka neukazuje svou drsnou stránku, jak je zvykem, ale spíše zde funguje jako odrazový můstek pro vznikající vztah. V rámci malého družstva, které se soustředí na rozvoj týmovosti, to mohlo působit logicky a uvěřitelně. Nicméně postavy neprochází žádným vývojem a veškeré události jsou tak spíše dílem náhody. Ve svém minimalismu je to velmi příjemné, nicméně přílišná nucenost celou tuhle snahu o komorní romantiku stahuje rychle dolů. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Šedá kópia, schématický príbeh, bezvýznamný hrdina - zkrátka realistický príbeh o živote. Týmto jednoduchým a výstižným výrokom G. Lauba sa dá úplne presne popísať aj tento film. Obyčajný námet, obyčajné spracovanie proste nič veľkolepé ani zaujímavé sa v ňom nedeje, napriek tomu ma dokázal zaujať viac ako niekoľkomiliónový nákladný vizuálny trhák. Jemný príbeh dvoch mladých ľudí, ktorý sa učia byť samými sebou, plný nenápadných krásnych momentov s pekným vykreslením postáv. Úprimne sa priznám, že pri piesni "You are my sunshine" som sa okrem hlavného hrdinu zamilovala aj ja...do tohto filmu. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Už zde padla zmínka o snímku Letní bouře, která byla, co se podobnosti týká, celkem trefná, i když je pravda, že oba filmy jsou v mnohém odlišné. Zejména pojetí vztahu obou hlavních hrdinů se liší, nicméně ten sportovní nádech a jakési obavy z reality oba filmy tak nějak spojuje. Sice nemohu říct, že by měl tento film vyrazil dech, ale dobře se na něj dívalo, vůbec mě neiritoval a působil realisticky. Zkrátka nenápadný nizozemský kousek, který zaujme svou jednoduchostí a upřímností. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Jako by šlo o remake Letní bouře; ne sice vyloženě nepovedený, ale až příliš vypulírovaný, počínaje bezchybnou vizáží obou hlavních protagonistů, přes líbivou kameru (pravda, záběry shora na první nesmělé doteky obou kluků jsou vážně vydařené) až po hudební složku. Příběh sám o sobě není špatný, ale často jsem dopředu odhadla, jak se bude vyvíjet dialog; už vůbec nemluvím o sportovní vložce, téměř identické s Letní bouří (sportovci prominou, ale veslování nebo štafeta v tomto případě vyjde prakticky nastejno) atd. Jenže na rozdíl od Letní bouře jsem postrádala uvěřitelně silné emoce; i když Sieger "svádí boj se svými pocity", ale všechno jen klouže po povrchu. Zpočátku se zdálo, že je zaděláno na problém, kterým by se Kluci přece jen od Letní bouře odlišili: na konflikt v Siegerově rodině, který bohužel dočista vyšuměl. Jednohubka na letní odpoledne, nic víc. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedno z těch nejlepších gay dramat, které jsem měl tu možnost doposud vidět. Příběh je vystavěn jednoduše, bez jakýchkoliv odboček, což je velice osvěžující a člověk si u sledování příjemně odpočne. Docela mě překvapuje, že film, který byl točen pouze pro televizi, má tak výborně zpracovanou kameru a scénář. Tohle mohlo klidně jít do kin a myslím, že by to rozhodně nebyl propadák. Ale jak znám náročného diváka, určitě by si na tom našel miliony chyb a neocenil by tu jednoduchost a příjemnou atmosféru, která z filmu přímo sálá. Takže je vlastně dobře, že film nenápadně odpočívá v pozadí a kdo bude po podobném filmu toužit, jistě si ho najde a bude spokojen. Už chápu všechny ty ceny, které tento film získal na Zlinfestu 2014. Všechny jsou rozhodně zasloužené a já se k filmu ve volných chvílích mile rád vrátím. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama