Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Marťan (2015) 

Kdyby se mě právě teď někdo zeptal, jaký nejlepší Sci-Fi film jsem v poslední době viděl, asi bych dlouho neváhal a doporučil mu Marťana. Matt Damon hlavní roli zahrál perfektně a ze svým nekončícím humorem nám dokázal, že lepenka spraví všechno :-D. FIlm mě právě překvapil tím, že nebyl nějak depresivní, spíše optimistický a dokázal mě několikrát rozesmát. I přesto jsem se nikdy nenudil a film měl nějaké vážnější chvíle také... Zkrátka jestli chceta dobrou zábavu, zajděte do nejbližsího kina a kupte si lísty na Marťana, nebudete litovat ;-).

plakát

22 Jump Street (2014) 

Pokračování úplně stejné jako první díl, jen si hlavní hrdinové vyměnili role... Tohle je to, co všude uslyšíte a je to i pravda ale to nemění nic na tom, že jsem se smál po většinu filmu... Zakládaj na tom, co vycházelo v jedničce a daří se jim, jen některé části mi připadaly z jedničky až moc ohrané ale i tak 100% pobavilo a každému řeknu, ať se na to jdou podívat.

plakát

Blesk z čistého nebe (2012) 

Nevím, jak by film dopadl, kdyby zde neobsadili Duranta v hlavní roli, ale s ním to stálo za to. Jeho výkony nebyly na Oskara ale zas až tak špatné taky nebyly... Větší chybu podle mě udělali ve výběru hlavního hrdiny Briana, který mi byl nesympatický a prostě jsem se nedokázal vžít do jeho role... Jinak na mě film celkově působil velice příjemně, protože si na nic nehrál. Prostě vám předhodil příběh Briana, pak se stalo pár náhod, vyměnili si schopnosti a Brian najednou smečoval jak Kevin... Jednoduchý ale neurazí :-)

plakát

Nad košem (1994) 

Myslím si, že nejsem jediný, co se těšil na 2 Paca a překvapivě zde neměl hlavní roli a děj se netýkal jeho, měl zde jen takovou vedlejší roli. Ale i tak když se dostal na scénu, stálo to za to... Jak dobrý je rapper, tak dobrý je taky herec :-). Děj nebyl nějak do hloubky propracovaný, ani jsem od něj nic takového nečekal... Spíše jsem si chtěl po náročném dni odpočinout u nějakého filmu a tento mi k tomu bohatě stačil. Film má pomalý rozjezd ale potom to rozhodně stojí za to. Film, na který by se měl každý fanoušek basketballu rozhodně podívat ale i pokud není basketball zrovna váš nejoblíbenější sport, stojí za to ho vidět.

plakát

Maska (1994) 

Jak je to blbý, tak je to vtipný... Takovéhle typy komedií jsou prostě pro každého, kdo se rád zasmějě a uvolní nad věcmi nebere film vážně. V hlavní roli obsazený Jim Carrey vás pobaví při každém jeho výstupu, on se pro takovéhle blobosti narodil a docela se mu i daří :-). Někomu to přijde možná přehnané ale pokud nejste takový ten seriózní člověk, který se zasměje párkrát v životě, tenhle film vás uspokojí.

plakát

Sinister 2 (2015) 

Vzhledem k tomu, že první Sinister je jeden z mých nejoblíbenějších horrorů, druhý díl přinesl velké zklamání. Bughuula vám ukážou hned ze začátku, jako by to nic nebylo oproti jedničce, kde byl Bughuul tajně schován v nahrávkách, tak že jste o něm původně ani nevěděli. Když už jsme u nahrávek, ty jsou v pokračování přehnaně brutální a hlavnímu hrdinovi Dylanovi je pouští děti, jejich autoři, což oproti původnímu nalezení na půdě byla opět slabota. Co se příběhu týče, ten nebyl něčím speciální, byl nudný. Nic se při něm nedělo, jen se vlastně policajt obsazený již v jedničce (největší chyba) ponořuje hlouběji do vražd a zjišťuje, co se děje. Když na konci zabili vraha, přišlo ještě větší zklamání. Snímek ani nebyl moc strašidelný, tvůrci spoléhali spíše na lekačky, kterých tam bylo až přehnaně moc. Rozhodoval jsem se mezi 2 a 3 hvězdičkami a nakonec dávám 3 protože se našly i světlé chvilky, které mě dokázaly vystrašit. Vzhledem ke konci čekám pokračování, takže můžeme doufat, že to napraví, jestli někdy vůbec.

plakát

8. míle (2002) 

Eminem. Když se kdekoliv řekne jeho jméno, každý si vybaví jednoho z nejslavnějších rapperů současnosti. Málo kdo již ví, jak se na vrchol dostal a to vám tento film podá dobře. Nevím, do jaké míry je to pravda a do jaké výmysl ale i tak si dokážete představit jeho pozici v Detroitu. Když film začne, uvidíte Jimmyho Rabbita (Eminem), který se připravuje na jednu z důležitých věcí jeho života, vítězství v rappové soutěži. I když by to nikdo od něj ani Eminema nečekal, na začátku přišla prohra. V průběhu příběhu se ukazuje jeho pravé rappové umění a spory s různými gangy. Na konci příběhu Rabbit porazí jeho hlavního nepřítele Papa Doca v rappové soutěži a tím ji také vyhraje. Film bude bavit nejvíce asi Eminemovy fanoušky, kteří si užijí Eminemovy překvapivě dobré herecké výkony a pro ostatní tu je opravdu zajímavý příběh zajímavé postavy :-).

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Seriál vám ze začátku předvede život normálního středoškolského učitele Waltera Whita (Bryan Cranston) kterému je diagnostikována rakovina. Léčba je velice drahá ale i tak Walter odmítne všechny peníze a rozhodne se si je vydělat sám, i když ne úplně legální cestou. Rozhodne se vařit metamfetamin. Díky tomu, že jeho švagr Hank Schrader je policista z protidrogového, Walter si zjistí vše potřebného ohledně vaření. Když je s Hankem na jednom zátahu zjistí, že jeden z největších nepřítelů DEA je jeho bývalý student Jesse Pinkman. Pár dní později ho navštíví a postupně spolu začínají vařit pervitin v karavanu, takže jsou ,,nepolapitelní'' a můžou vařit, kde chtějí. Postupně se snaží jejich produkci zvýšit a prodej rozšířit, protože peníze jim nestačí. Tímto se také ale vystavují spoustě nebezpečí ale i tak se jim daří přežívat všechna nebezpečí (Tuco Salamanca, Gus Fring, a další...). Stejně jak byl celý seriál podaný byl i ukončen. A to špičkově. Na seriál se pokaždé podívám rád znova a určitě nikoho nezklame, protože pro každého má něco. Postavy jsou rozebrány do hloubky, takže se s nimi lehce sžijete a každá věc na vás silně zapůsobí.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Jeden z mála filmů, který mi opravdu uvízl v hlavě a pokaždé se na něj rád podívám znova, protože jak herecké obsazení tak i výkony jsou úžasné. V roli Andyho Dufresna Tim Robbins a Red, kterého ztvárnil již všem dobře známý Morgan Freeman. Film vám nejprve ukáže situaci Andyho, který byl odsouzen za čin, který samozřejmě neprovedl. Poté vás převede do prostředí Shawshankské věznice, odkud vám příběh bude vyprávět Red. Vidíme, jak se Andy postupně seznamuje, přilepšuje si u strážníku (finanční poradenství,...). Poté ho začne přísný ředitel omezovat, až se Andy rozhodne finálně utéct. Po tom, co se zobrazily titulky, jsem seděl a vůbec nevěděl co říct... Jediné, co jsem věděl bylo že těch 7 nominací na Oscara si určitě zasloužil :-).

plakát

Straight Outta Compton (2015) 

Jeden z nejlepších filmů, co jsem za poslední dobu viděl... Samozřejmě, nemusí to zajímat každého ale vzhledem k tomu, že já se o tento styl hudby zajímám mě film velmi zaujal a těch 2,5 hodiny mi vůbec nepřišlo dlouhých... Dobře obsazení herci a stejně tak na tom byly jejich výkony... Film neměl jedinou nudnou část, u které bych měl náladu dělat něco jiného... Pokaždé si na vás něco připravil a i když znám události z tohohle okruhu a věděl jsem, co se stane, film mě na konci dokázal dojmout :-). Za mě jednoznačně 5*