Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (206)

plakát

Anděl smrti (1998) 

Time IS on my side ... yes IT is ... dobry kousek s Denzelem. . Nechápu jak mi to mohlo uniknout určíte ta lepší polovina z filmu 90 tek

plakát

Anihilace (2018) 

Kladné body připisuji hlavně za nový nápad ohledně mimozemské anihilace Země. Všechno už tu bylo, vetřelci, predátoři, Den nezávislosti, Akta X bla bla. Ačkoli Portman nijak nemiluji, role vědkyně-vojandy jí seděla, zbytečně nehraje gestikulósně, ostatní herečky byly jsen takové křoví, Oscar Isaac je mi bohužel vrcholně nesympatický.

plakát

Anonym (2011) 

Po trochu rozpačitém začátku a zmatcích druhá polovina filmu nabízí podívanou na tehdejší intriky u dvora ve starém dobrém Albionu. Musím říct, asi jeden z nejlepších historických filmů. Navíc bonus v podobě velmi humorné staré královny Vanessy Redgrave, dáma mne velmi pobavila jak se těšila na svého starého milence :-)

plakát

Ansel Elgort - Thief (2017) (hudební videoklip) 

Anselku, hraj si v komediích a s autíčkama, ale netvoř hudbu (nebo aspoň, než bude vkus). Hezky se na tebe kouká, ale poslouchat se to nedá, sorry jako .....

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

AntMan & Wasp překvapilo opravdu milé. Film v podstatě neměl hluchá místa nebo dlouhé vykecávačky a vysvětlovačky, což bývá v hodně podobných snímcích, zde naštěstí ne a to je moc dobře. Michael Peña dostal víc prostoru a byl oukej, chvílemi trochu přehrával, ale 90% byl skvělej. Hlavní padouch Ghost super, hlavně že dějové linka Ghosta nebyla plochá, ale člověk i soucitil. Film velmi často odkazoval k událostem Civil War což bylo na místě, aby se jako vedělo, ale pro zasvěcené trochu zbytečné, predpokladame totiž, že AntMan povětšinou sleduji skalní z pop kultuty zvané Marvel, pro neznalého souvislostí nemají jednotlivé snímky vůbec smysl. Dávám plný počet, protože Rudd si film za asistence Evangeline utahnul sám a na jedničku s * Howgh

plakát

Apostle (2018) 

Námět dobrý. Skvělé herecké výkony Thom, Quinn a Malcolm. Zbytek herců průměr. Co bylo ale trochu zbytečné byly některé opravdu nechutné scény s vyvrtavanim hlavy nebo vykuchani dívky. Začátek byl trochu jak Shiamalanova The Village, temná drsna atmosféra, zvrhlo se to zbytečně v prasárnu.

plakát

Aquaman (2018) 

Do kina jsem šla s očekáváním, že DC konečně udělá break-trought a posune se dál od Justice League (která obecně nebyla moc kladně přijata), Batman vs. Superman a Wonder Woman a překvapení se opravdu konalo. Někde jsem četla, že zahraniční posměváčci označili Aquamana za nejlepší DC od Marvelu, nicméně celek byl velice svěží a nebyl tak utahaný, ´temný´a násilný jako jiné snímky ze stejné stáje. Efekty byly opravdu krásné a na vysoké úrovni. Bravo. Dávám zasloužených 5*. Doufám, že DC již našlo svůj směr a bude pokračovat ve stejném duchu a stejně kvalitně.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Oceňuji vtip tvůrců, kde Matthiase Schweihoffera nalezl Dave Bautista v zámečnictví Gwendoline's, jde o narážky o známý internetový vtip, že herec z Rudého Barona (2008) vypadá jako Gwendoline z Tarthu (Game of Thrones).

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Přemýšlela jsem co sem přesně napsat, popravdě mi dlouho trvalo, než jsem se probrala všemi svými dojmy a očekáváními. Nuže. Otevírací scéna, při které zemřeli Heimdall i Loki (mimochodem v Lokiho konečnou smrt moc nevěřím, už v Temném světě vypadal, že je s ním nadočista ámen ..) byla hodně temná a v sále bylo hrobové ticho, nepohnul se jediný kyblík s popcornem, nikdo nečekal, že takovýhle masakr příjde hned v prvních okamžicích. Následovalo trochu roztržité intro se Starkem a Dr. Strangem, nicméně, po chvilce to nabralo znovu otáčky a spád .. hodně jsem se těšila jak si Steven trochu Tonyho ´povodí´, koneckonců střet dvou obřích eg. Nejvíc se mi, ale asi líbil vstup Spideyho - Petera Parkra v busu no a následné cameo v podání milovaného mistra Stana Leeho - mimochodem asi nejvtipnější jeho cameo z celé éry Marvel hned po cameu v CA: Winter Soldier, kde hrál strážného ve Smithsonian :-) jo vlastně ještě jedno je památné Avengers: Age of Ultron - Excelsior :-))) Nu pokračujme ... efekty a 3déčko klasika na tom asi není co hodnotit, akorát film místy trochu tmavý, ale v pořádku. Vstup do děje ostatních postav už nebyl tak pompézní. Wanda a Vision, romance, jasný potěšilo. Pro nezasvěcené, ale chybí jakési vysvětlení , co dělali Cap, Widdow a Sam po skončení CA: CW. Víc místa bych možná i nechala Wakandě, která byla vzata hodně na hrubo, no možná příště ... Osobně si myslím, že by si tenhle kousek fakt zasloužil delší stopáž, alespoŇ o 30 minutek, aby se některé záležitosti dovysvětlili, nebo více rozebrali, myslím, že od téhle topovky by každý snesl klidně ty 3 hodiny stopáže, bylo by to určitě ku prospěchu. Závěrem už jen dodám, že pro nás skalní blázny, bylo možná trochu mučivé, že hlavním aktérem byl opravdu Thanos... no ale on nám přeci připravil půdu pro tu mega fight, co nás čeká příště a mě osobně to navnadilo neskutečným způsobem, ale zároveň mě neskutečně mrzí, že se blízíme už toliko ke konci - The End is Near ... No rychle už to jen shrnu. Nemůžu dát jinak než 5 stars, protože, pro mě je to prostě a jednoduše naprosto komplexní a nevídaný, propracovnaný do detailu action comic přivedený v život na stříbrné plátno v tak monstrozní podobě, že něco takového už se jen tak nějaké společnosti nepovede.

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Byla jsem nadšená, nezměnila bych vůbec nic, skvělé herecké obsazení v čele s mojí oblíbenou Judi Dench. Aromatická a opojná atmosféra dnešní Indie, propojení kultur, dojemné, krásné, smutné ... shlédla jsem to jedním dechem, rozhodně skvěle zainvestovaná dvouhodinka. Nechyběl roztomilý Bollywoodský konec s tanci :-) super