Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (11)

Armáda mrtvých

Armáda mrtvých (2021)

Ve snímku se objevuje fórek tvůrců, kdy při sestavování týmu nalezl Scott (Dave Bautista) Dietera (Matthias Schweighöfer) v zámečnictví Gwendoline's. Jde o narážku na známý internetový vtip, že herec z Rudého Barona (2008) vypadá jako dvojče Gwendoline z Tarthu (Game of Thrones).

Útok z hlubin

Útok z hlubin (1999)

Když kuchař (LL Cool J) šplhá před žralokem v zatopené kuchyni na regál, je možné si dobře všimnout kolenních chráničů pod mokrými kalhotami.

Útok z hlubin

Útok z hlubin (2018)

Když si kapitán Joe Glass (Gerard Butler) prochází ponorku a seznamuje se s posádkou, vejde do kajuty, kde námořníci ještě mají volno a naproti dveřím stojí překvapený mladík v brýlích. Když potom kapitán vstoupí do další kajuty, kde námořníci sledují televizi, hned v pravém rohu přijímače sedí tentýž obrýlený mladík.

Ledové království II

Ledové království II (2019)

Na konci příběhu Anna odhaluje, že Elsa je pátým elementem, když v lese fungovaly magické síly země-vzduch-oheň-voda. Elementy, které musely sestry pochopit a vlastně i společnými silami porazit, jako vánek, který je unášel, nebo ohnivého dráčka. Elsa tak byla pátým elementem, podobně jako Le-lu (Milla Jovovich) ve filmu Pátý element (1997) režiséra Luca Bessona. V pohádce tak může zkušený divák vidět poctu režisérské ikoně a dílu.

Umění boje

Umění boje (2000)

„Art of War“ neboli „Umění války“ je stará čínská kniha o vojenských strategiích sepsána slavným válečníkem Sun c'em.

Vpich

Vpich (2011)

Všech 7 tetování, které můžeme na Mikeovi (Chris Evans) vidět, jsou hercova autentická tetování.

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

V jedné scéně, kdy Andrea (Anne Hathaway) vstupuje do prostor Runwaye, na ní můžeme vidět nejslavnější černé lakované střevíce s červenou podrážkou od Christiana Louboutina. Střevíce zaznamenaly takovou slávu, že byly dokonce okopírovány módním domem Yves Saint Laurent, nicméně následující soudní spor Louboutine prohrál.

Will

Will (2017) (seriál)

Jamie Campbell Bower se kvůli roli Christophera Marlowa, soka Shakespeara, vrátil ke své přírodní tmavě-popelavé barvě vlasů.

Zavřít a zabít

Zavřít a zabít (2015)

Jack Stone (Matthew Reese) má při závěrečném boji proti hlavnímu padouchovi velkou krvavou ránu nejdřív na pravém boku, poté na levém boku a nakonec opět na pravém boku.

Reklama