Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (354)

plakát

...a jitra jsou zde tichá (2015) 

To čeho jsem se obával se nesplnilo - vůbec neudělali ostudu starší verzi z roku 1972, která byla, nejen na tu dobu, také vyjímečná. I závěr, který má tendenci spadnout do kýče se povedl a nic nepokazil. Je tam všechno - napětí, romantika, poetika i drsná výpověď o válce a jejich absurditách. Ruský film halt patří mezi světovou špičku.

plakát

Americký gangster (2007) 

Filmy hodnotím na 5 hvězd poze tehdy, pokud k nim nemám žádnou zásadní výtku. Tady mám pouze jednu, a tou je délka. I když s napětím a očekáváním vývoje, přesto jsem se v poslední čtvrtině díval na hodinky. Nebýt toho, tak za mne po všech stránkách perfektní záležitost.

plakát

Americký sniper (2014) 

Vyborny film, nadherne vykreslena realita boju jednotek SEAL, a take psychika vojaku v modernich bojich. Pribeh je vyvazeny a nepostrada uveritelnost. Sice je tu trochu moc vlasteneckeho patosu, ale Americane to tak maji radi. Na druhou stranu jsem uz dlouho u americkeho filmu nevidel tak vkusne vyreseny zaver.

plakát

Andělská tvář (2001) odpad!

Větší kýč jsem dlouho neviděl - a ještě k tomu o ničem. Nechápu ty lidi, co na to jdou do kina.

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Podle mého dobře zpracovatelný námět, u něhož byl v tomto případě promrhán všechen potenciál - scénáristicky i režijně odbyté.

plakát

Angel Heart (1987) 

Přiznávám, že tento druh / žánr filmů (ani knih atp.) není můj šálek čaje, ale současně přiznávám, že jsem se nenudil a byl zvědavý, co se z toho vyvrbí - trošku kýčovitý konec mne malinko zklamal, ale zase mne potěšily herecké výkony. Neumím zde být objektivní, a tak plný počet bodů z výše uvedených důvodů dát nemohu, ale musím uznat, že toto je po všech stránkách umělecké dílo.

plakát

Ani ve snu! (2016) 

Vždy se pokouším ocenit snahu a odvahu autorů jít do něčeho nového. Jenže když se to nepovede, co potom. U snímku mne držela jen zvědavost, o čem to má být a jak to dopadne - prostě čekání na pointu. Ale nedostavila se. Anebo jsem něco nepochopil? A jestli toto mělo být odrazem života současné mládeže a jejich postojů k životu, k cílům a takové ty podobné řeči, pak je mi nové generace spíše líto...

plakát

Anthropoid (2016) 

Podle mého zpracování nejméně na stejné úrovni jako Atentát z r. 1964 (samozřejmě s přihlédnutím na rozdílnou dobu vzniku obou snímků). Dokonale vyjádření různých lidských povah ve stresových situacích a dlouhodobým strachem té doby v této zemi. Nikdo zde není odsuzován ani chválen - názor, ať si udělá divák sám.  Současné musím pochválit výbornou kameru, vynikající masky a dokonale zpracované akční scény (přestřelky), kdy granáty dělají paseku, jakou mají, a ne ohnivé koule známé z amerických akčňáků, kdy střelba z ručních zbraní odpovídá zvukově i vizuálně reálně. A co nejvíce oceňuji, je vynikající závěr, dojemný, ale ne kýčovitý. Za mne jeden z nejlepších válečných filmů a dosud nejlepší zpracování tohoto tématu.

plakát

Aquaman (2018) 

Trochu nechápu to hodnocení. Výběr týpka, jako je Jason Momoa byl do hlavní role perfektní (co na tom,že neumí hrát, umí za to pěkně pózovat), ale jinak to bylo asi nejkýčovitější obludárium, co jsem kdy viděl... Tím ovšem nesnižuji pěkně odvedené řemeslo speciálních a vizuálních efektů, pyrotechniků a tak.

plakát

Argo (2012) 

Parádní téma a parádní scénář, ze kterého se dá hodně vytěžit, nicméně se ukazuje, že ben Affeck je mnohem lepší herec, než režisér. Pokud mělo zpracování vést k co největší autentičnosti, měl celý příběh více kopírovat a držovat historická fakta a neměly být patrny některé anachronismy, pokud to mělo být více akční, než historické, mělo to mít větší "kule". Nebyl to ani jeden případ a tím pádem trošku promarněný potenciál.