Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (354)

plakát

The Covenant (2023) 

Tohle nemá cenu ani rozebírat ani popisovat - to chce vidět. Prostě skvělá věc, je tam úplně všechno a není to kýč. Bohužel, musím ubrat jednu hvězdu za ten lehce za vlasy přitažený závěr; byť mohl být pravdivý, nějak jsem jeho zpracování tak úplně nevěřil. Jinak je to geniální dílo...

plakát

Napospas osudu (2014) 

Některé filmy, které se na první pohled nelíbí, mají napodruhé a napotřetí nějaké kouzlo, kdy v nich objevím něco zásadního, nového, co jsem předtím neviděl, co mi uniklo. Proto málokdy hodnotím napoprvé - toto ale nebyl ten případ. Snažil jsem se na to podívat vícekrát, ale nešlo to, bylo to strašné trápení. Tady je naprosto všechno špatně - děj, pointa, scénář, režie, dialogy, výkony herců, prostě všechno vypadá jako marná snaha... A nechápu, že do toho Cage šel.

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

Na tohle dílko (hlavně proto že Burtona mám moc rád) jsem se díval opakovaně několikrát s delším odstupem času a musím říct, že jsem vždy viděl něco jiného - a o to tu asi vlastně jde.  Nebýt Burtonovy režie, asi by scénář poněkud zapadl, což je asi i důvod, proč film ani v rukou Tima Burtona až tolik neexceluje - rozhodne bych to neřadil mezi jeho nejlepší díla. Na druhou stranu bych Sweeney Todda řadil mezi jedny z nejlepších Deppových rolí, i Carterová je tu hodně dobrá... Perfektně ponurou a depresivně-fascinující atmosféru však trochu kazí nic moc hudba a především nepovedený zpěv (u muzikálu dost zásadní nedostatek). V ostatním však opět Timova úžasná kombinace děsivosti a romantiky.

plakát

Nejlepší přítel (2017) (TV film) 

Nebýt oživení postavou "slizkého" barona ve skvělém podání Ondřeje Sokola, tak to byla totální nuda...

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Všechny, co očekávají klasickou pohádku pro děti, bych varoval. A všechny co mají rádi věci stříknuté "duchařinou", částečně ezoterikou a podobně, bych na tuto věc pozval. Jedná se o specifický druh surrealismu pro Honzu Budaře celkem typický - ne každému srozumitelný a ne každému se musí líbit.

plakát

Večírek (2021) 

žádné ambice na umělecké dílo zjevně nebylo cílem - naopak, cílem bylo pobavit a nechat diváka zapomenout na každodenní pitomosti.  Fór za fórem, kde se každý z nás mohl poznat. Hyper-upřímná, nenáročná komedie dle mého splnila svůj účel. Režisér a scénárista v jednom si na nic nehraje a jen vtipně "nastavuje zrcadlo" nám všem... Skvělý a vyvážený casting, herecké výkony, masky, kamera, tempo - za mně dobré!

plakát

Sup (2013) 

Tolik střihů jsem v polském filmu ještě neviděl, ale nebylo to úplně od věci. Zjevná snaha napodobit americké akční thrillery taky byla vzata za správný konec, ale pár věcí, kterým se věřit nedalo by se tam našlo. Pokazila to až poslední čtvrtina filmu se zbytečně kýčovitou milostnou linií, které ani dobře vyvedené silikony Anny Przybylske nepřidaly na uvěřitelnosti...

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Horší než jsme čekali.... Dvojky obecně nebývají, to co původní dílko, ale tohle bylo o dva řády níže. Škoda času  - a jako hlavní vánoční pohádka, podraz na diváky.

plakát

Poslední závod (2022) 

Mně se to moc líbilo, tato témata se u nás poslední dobou už otevírají neotevírají (jak sport, tak historické křivdy), což kvituji. Celkový dojem mi tu kazila akorát ta Kudláčova hudba - nějak mi vadila, rušila či překážela, prostě mi k tom filmu a k jednotlivým scénám vůbec neseděla, spíše mi kazila jinak dobrý dojem...

plakát

Talisman (2012) 

Kdo se má rád, nechť si vybere jinou formu zabití času - o tento film můžete klidně přijít a nezanechá to na vás žádné následky. Já tu chybu udělal a shlédl ho. V rukou šikovných vypravěčů a tvůrců by to mohl být docela pěkný a silný doják, ale tohle fakt ne. A to jsem ještě na konci zoufal, jak už tak blbě zahraný, zrežírovaný a vůbec splácaný příběh může ještě blběji zaranžovaný konec dorazit. Jedna * jen za pohlednou a opravdu se snažící Taylor Schilling.