Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (354)

plakát

Čertova nevěsta (2011) 

Troškovy filmy a pohádky vesměs doslova nesnáším, ale tohle mne poměrně mile překvapilo, výprava je skvělá, dokonce kostýmy by se daly s malými výtkami použít i v historickém filmu, triky povedené, herci se snaží a nepitvoří se, ale a hrají. Příběh a scénář je už méně povedený, zejména tím, že není naprosto originální. Slušná moderní česká pohádka, avšak geniální originalitu zde nehledejme.

plakát

3 dny na zabití (2014) 

mohl to byt sakra dobry kousek, ale vsechno pokazil scenar - je to jsko na houpacce, chvili perfektni akcnak, chvili kycovita romantika, sem tam silna mistecka, ktera v zapeti pokazi nudna vata, rekl bych, ze sceny byly slepene ze tri ruznych filmu... proste, nejak se to vymklo; jedna hvezda navic, za Costnera, jinak celkem bida

plakát

Transcendence (2014) 

ja vim, ze ve sci-fi se muze prakticky vsechno, ale co je moc, to je moc... tolik nelogicnosti, technickych nesmyslu a naivity pohromade jsem dlouho nevidel, a kdybych to mel rozebirat do podrobna, bylo by to asi na knizku; velka skoda, protoze myslenka byla asi dobra, jenom vysledek uz tak dobre nedopadl - nemuzu nez max. dve hvezdy a to s odrenyma usima

plakát

Týpci a zbraně (2016) 

Jen více takových filmů, myslím tím tématicky, ať si lidi nedělají iluze. Ty největší sviňárny jsou většinou velmi jednoduché. Téma je podobné s Obchodníkem se smrtí, jenom na Nikolase Cage a Andrew Niccolu to nemá. I když scénář je dobrý, režie taky slušná, ale herecky bohužel slabší - nicméně, dalo se to, jelikož tady šlo především o příběh.

plakát

Sedm statečných (2016) 

Opět jsem na rozpacích, respektive spíše zklamaný. Oživit takovouto filmovou kultovku je samo o sobě odvážný počin, o to více bych si dal záležet. Ale bohužel stal se přesný opak - scénář je odfláknutý a navíc i poněkud "ujetý". Režie je sice dobře odvedené řemeslo, ale nic víc. Zcela se vytratila poezie původní verze, zato nastoupilo dnes běžné hollywoodské schéma, že když jde v Americe o "dobrou věc", spojí se všichni proletáři světa, včetně národnostních menšin (chyběl mi tam už jen eskymák), a během jednoho dvou dnů jdou na věc. Ani tento film se nevyhnul feminizačnímu klišé současné doby. Za mne moderních sem statečných balancuje na hranici kýče a jediné, co stojí za zmínku, je dobře vyvedená přestřelka o vesnici a pyrotechnické efekty. I pokud bych neznal původní film, tohle je u mne zcela průměrný akční western. A ani v ději pořád omílané "so far so good" to nezachrání...

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Podle mého dobře zpracovatelný námět, u něhož byl v tomto případě promrhán všechen potenciál - scénáristicky i režijně odbyté.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

film plny dobre zpracovanych efektu a triku, ale jen pro triky samotne... pokud je to urceno vyhradne ke krmeni oka 10-11 - letych deti, pak to asi svuj ucel splnilo, ale jinak je to zcela o nicem

plakát

Kukuřičný ostrov (2014) 

Nádherně starosvětsky poetický film o tom všem, co civilizace našeho typu zabila a zabíjí. Úžasné, s jak málo slovy a prostředky je možné poměrně napínavě vyjádřit tak mnoho!

plakát

Hra peněz (2016) 

Zjevně žijeme ve světě bez úcty k životu a ohledu k druhým, kde už každý druhý je schopen pro pár blbých peněz popadnou zbraň a jít vyhrožovat, přitom riskovat svůj život a životy druhých. Na druhou stranu je každý druhý lépe situovaný darebák schovaný ve virtuálním světě schopen nás stejně bezohledně a bezostyšně okrádat. A celý problém pak tkví v tom, že od té doby, co jsou peníze nejen platidlo, ale také zboží, se v nás (lidech) něco pokřivilo... Hm - u hodnocení jsem na rozpacích - podle mne herecky dobré až výborné, ale zase ne excelentní, jak bych od Georgeho a Julie očekával, ale pořád dost dobré. Nicméně, proč ta utahaná nudná vstupní část děje? A dále je to celé dost předvídatelné, buď to mohlo být kratší, anebo se tam dalo dát něco, aby to bylo přitažlivější. Zjevně je Jodie lepší herečka, než režisérka a scénář se taky moc nepovedl - po této stránce to bylo spíš jen takové slušně odvedené řemeslo, než umění. No, a typicky americky naivní, uspěchaný a nedomyšlený konec, ale to už je snad u Hollywoodské produkce naprostý standard. Takže za odvedenou filmařskou práci slabé tři hvězdy a za celkovou myšlenku filmu jednu přidávám.

plakát

Sezóna zabíjení (2013) 

Dodnes nechápu, jak se dva tak skvělí herci mohli propůjčit k něčemu tak příšernému...! Nemá smysl popisovat děj, který by mohl být ve své podstatě dost napínavý, kdyby nebyl tak tvůrci filmu zcela zprzněný - výsledkem ale je technicky i emotivně hloupý a nelogicky se odehrávající thrillerový příběh pomsty, který nakonec vyzní jako plochá a hodně špatná honička dvou bývalých vojáků z jugoslávské války. Namísto napětí je servírována bolest, namísto úleku či překvapení se dostaví znechucení a namísto napnutého očekávání pointy už se jen těšíte, až to skončí... Já to nedokázal ani dokoukat. 1 hvězda jen z milosti k hercům.