Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 056)

plakát

Aberdeen (2000) 

To byl ale bezútěšný film...A asi také nejdepresivnější "road movie", jakou jsem kdy viděl. Herecké výkony Stellana a Leny asi není třeba rozpitvávat, oba předvádějí maximum. Hodně se tu pije, občas zvrací a souloží. A za celou dobu ani na chvilku nezasvítí sluníčko, snad kromě prostřihu z dětství. Byla by to hodně špatná reklama na Norsko a Skotsko.

plakát

Abigail (2024) 

Horor smíchaný s baletem a prakticky tím nejslavnějším? To je pro mě výborná kombinace. Když se k tomu přidá pár zvratů, celkem povedená skupina osob a další výborná doprovodná hudba, převládá u mě spokojenost. Tou neotřásla ani slabší závěrečná třetina, jež možná tlačí moc na pilu.

plakát

À boire (2004) 

To byla tedy "alkoholická komedie" se vším všudy. Zpočátku mírně nahořklá, ale pak už docela bláznivá. Hlavní trio je naprosto famozní,a vévodí mu vždy výborná, přitažlivá a svůdná Emanuelle, která se opět svlékne. Myslím si, že tyhle scény jsou dělané fakt jen kvůli režisérům a když už Emanuelle má na place, proč by toho nezneužil. U Edouarda Baera jsem měl trochu problémy s porozuměním, což připisuji tomu, že téměř celý film měla jeho postava v sobě nějaké to promile. Škoda, že se do České republiky takové příjemné komedie nedostanou, zatímco Taxi a Asterix to u nás má předem jisté.

plakát

Absolventka (2009) 

Chlapeček olizující hlavy, babička chystající se neustále na smrt a praštěný Michael Keaton. To hovoří za vše. Dvě hvězdičky bez mrknutí oka.

plakát

Abstinent (2019) 

V české kinematografii nalezneme několik velmi povedených filmů na téma alkohol. Abstinent se mezi ně zcela jistě nezařadí a po opuštění platformy Netflix upadne v zapomnění. Jedna hvězdička za mého jmenovce Fridricha, druhá za můj oblíbený Květinový valčík, jenž zazní několikrát.

plakát

...a bude hůř (2007) 

Nejzajímavější a nejpozoruhodnější snímek roku 2007. Pro některé šokující, pro některé kultovní záležitost. Podle mě výborná věc.

plakát

A co ten ruksak, králi? (1985) (TV film) 

Moc pěkná pohádka se zjevným, ale o to více důležitým ponaučením hlavně pro děti. Řekl bych, že ji v TV dřív pouštěli touhle dobou na konci prázdnin :-) Karel Heřmánek v hlavní roli exceluje.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Nevšední snímek se spoustou absurdních situací a s úžasně vykreslenými figurkami.

plakát

Advokát (2010) 

Drsný snímek o odvrácené stránce úspěchu špičkových advokátů. Kdo jiný než Gilbert Melki by měl zahrát hlavního záporáka, mafiána každým coulem. Magimel předvádí standardně výborný výkon. Slabší stránka tohoto příběhu může spočívat v jeho délce, byť to zní paradoxně, zdál se mi příliš dlouhý. Ale to je jen subjektivní pocit, možná pro celkové vyznění byla délka dostatečná.

plakát

Agáta vs. Agáta (2007) (TV film) 

Tahle minisérie, respektive dvoudílný film se Francouzům nepovedl. Zatím nejslabší dílko v tomto stylu, které jsem viděl. Nesympatická a nesourodá dvojice hlavních vyšetřovatelů, bláznivá hlavní představitelka, zamotané bláboly o tajném společenství a ubohé závěrečné rozuzlení. U prvního dílu jsem usnul a druhý jsem doslova protrpěl v naději, že aspoň pointa bude šokující. Nestalo se.