Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (350)

plakát

Chai dan zhuan jia 2 (2020) 

Napínavá akční jízda s přestřelkami, honičkami, suprovými výbuchy a hlavně se skvělým Andy Lauem. Užila jsem si to stejně jako jedničku. Myslela jsem si, že jde o pokračování, ale nikoli. Filmy na sebe nenavazují, fungují samostatně, i jméno Andyho postavy je jiné. Oba filmy spojuje jen on v roli pyrotechnika a Philip Keung, který si taky zahrál v obou filmech, i když opět jiné role. Tentokrát Andymu sekundoval sympatický Sean Lau a své role se zhostil též skvěle. Výbuchů si užijeme dost, triky jsou parádní, děj odsýpá a dočkáme se i několika zvratů. Za mě velká spokojenost a nezlobila bych se, kdyby natočili ještě trojku :) Přeloženo.

plakát

Jiu Jitsu (2020) 

Ach jo, nevěřila jsem, že to podle hodnocení může být tak zlý, ale ono fakt může. Ani Toník to nezachránil, kvůli kterému jsem na to koukala. Na Cageovy brakový filmy z poslední doby jsem si už zvykla, ale tohle byla síla. Příběh o ničem, stupidní dialogy, triky z videohry, občas roztřesená kamera a bitky asi taky na zadek nikoho neposadí. Toník by se měl radši zdržovat v Asii, než se upsat do takovýhle blbosti.

plakát

มิสเตอร์เฮิร์ท มือวางอันดับเจ็บ (2017) 

Pohodová romantika lehce cinknutá humorem. Mělo to dost dlouhou stopáž, takže to místy trošku vázlo, hlavně ke konci to zbytečně natahovali a překombinovali, ale jinak dobrý. Žádný přehrávání, přehánění a ujetosti, fajn hudba. Thajci romkomy umí, i z tohohle se dalo vytěžit víc, ale vydali se jinou - vážnější - cestou, přesto slušný průměr.

plakát

Ťin ťi ťiou jüan (2020) 

Další spolupráce Pengáče a Dante Lama. Po zápasnících, cyklistech a vojácích přichází tentokrát na řadu záchranáři. Superhrdina Eddie se vrhá do ohně i do vody a zachraňuje přeživší z vrtné plošiny, rozbouřené řeky, havarovaného letadla i hořící lodě. Příběh se tedy nesoustředí na jednu katastrofickou událost, ale na "obyčejný" život skupinky záchranářů. Neřeší se jen jejich pracovní nasazení v terénu, ale nahlédneme i do jejich soukromého života a tréninkových metod. Zajímavé prostředí, sympatické postavy, hodně dobrá hudba, do vyššího hodnocení mi tam přesto ještě něco chybělo, ale silné 3,5* Přeloženo.

plakát

Zong shi ye wen (2019) 

Slušná vykrádačka. Jako bych určité scény už někde viděla a bohužel líp natočené. Na druhou stranu, co jiného natočit v životopisném filmu o Ip Manovi, když o něm vzniklo filmů několik. Dennis To postrádá Donnieho charisma a i když je to slušný bitkař, ani v tomhle na něj nemá. Ale což, Donniemu se nikdo nevyrovná :) Bitky jsou pěkné, je jich několik a líbila se mi i hudba. Jen příběh pokulhává, je takový nemastný - neslaný. Přeloženo.

plakát

Avantgarda (2020) 

Při zběžném procvakání mi to přišlo jako ptákovina. Když jsem si to ale normálně pustila a poznala příběh, bylo to lepší. Je to však pořád typ Jackieho filmů z posledních let jako Kung fu Yoga nebo Čínský zvěrokruh. Tentokrát se podíváme do Londýna, Afriky, fiktivního arabského státu Jiadebala a Dubaje. Na pohled líbivý, různorodé akce dost - bitky, přestřelky, honičky na suchu i na vodě, Jackie něco předvede, ale většina je na mladší generaci. Děj je jednoduchý, odsýpá a nebylo tam nic, co by mi přišlo vyloženě přehnaný nebo trapný. Přesto se nemůžu zbavit pocitu lacinosti. Seriózní příběh s akcí je nahrazen líbivým pozlátkem. Přeloženo.

plakát

Mongolská spojka (2019) 

Mám ráda filmy, kde se dají dohromady rozdílné postavy - nejdřív to mezi nimi skřípe, ale nakonec jedou na stejný vlně, takže mi to sedlo. Kromě prostředí Mongolska, které jsem ve filmu moc neviděla, asi bych to spočetla i na prstech jedné ruky, film ovšem nic nového nepřináší. Obyč akčňák s dávkovanými přestřelkami a bitkami. Na jedno zkouknutí dobrý.

plakát

Skyfire (2019) 

Můj první čínský katastrofický film a hned povedená záležitost. Po korejském Pektusanu opět výbuch sopky, tentokrát na malém ostrůvku. Skvělé efekty a vizuál, ze začátku jsem si připadala jako v Jurském parku, jen bez dinosaurů :) Pěkně se na to koukalo, fajn postavy, kterým se dalo fandit, aby přežili, příběh odsýpal a nenudil. Silné 3,5*, ale na to abych šla s hodnocením ještě minimálně o půl * výš, by to chtělo něco málo navíc. Přeloženo.

plakát

The Perfect Husband (2018) 

Pohodová romantika se sympatickými postavami. Trošku jsem se toho obávala, s Indonésií nemám moc zkušeností, ale překvapivě mi to sedlo a strašně rychle mi film utekl. Přišlo mi to jako předělávka čínského filmu My Wife Is 18 nebo korejské verze My Little Bride, i když zas jinak zpracované. Indonésané ubrali humoru, ten je jen lehce naznačen a spíš si jedou po vážné lince. Za mě tedy spokojenost, nenapadlo mě, že Indonésie umí tak dobré romantické filmy. Přeloženo.

plakát

Gajeong botongeui yeonae (2019) 

Řeči v práci, řeči při obědě, řeči v práci, řeči při večeři a popíjení soju, přesun do dalšího baru, další láhve soju a další řeči, probuzení s cizím zvířátkem v bytě a pytlíkem kukuřice, řeči v práci, řeči při obědě, řeči v práci, řeči při večeři a popíjení soju, přesun do dalšího baru, ještě víc láhví soju a víc řečí... Škoda, že se počet zvířátek stopnul na čísle 2, jeho opilecký rána mě bavily. Bylo to strašně ukecaný a mluvili tak rychle, že mi nejspíš někde něco uteklo, protože mi některé jejich chování a rozhovory nedávaly moc smysl. Padlo tam tolik informací a navíc některé z nich částečně nebo zcela popřeli, takže jsem v tom místy měla zmatek, ale pořád to stopovat a vracet se se mi nechtělo. Nicméně hlavní dvojka byla moc fajn a některé vtipné scénky stály za to.