Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (43)

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

║JAK CHUĎAS KÁJA KYBLÍK SE VŠEMI VYPEKL║ Začínám vtipně, což je dobrá zpráva.Nádherné barvy a nečekaně vtipné místnosti, které Vám přijdou poměrně zbytečné, ale Willy vysvětlí všechny důvody, proč vlastně potřebují bičovat krávu.Je to jasné, pro šlehačku.Průběh děje popisoval každou postavu ve filmu:Nenažranec,Náfuka,Rozmazlenec,Chytrej gamblér, a pak skromný, milý kluk.Ti Umpalupové! Takoví chytrolínci, kteří všechno znají, a také zazpívají chytlavou písničku.Velmi dobrou práci ve své roli předvedl Johnny Depp, byl takový nečitelný,občas bláznivý,tajemný, přesto působil jako sečtělý člověk.Každopádně parádní film, který se stal mým nejoblíbenějším.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Originální nápad a výborná animace prolínaná popkulturou.Nu, přejdeme k humoru, když je to ta komedie.Není to takový ten laciný neoriginální, na který natrefíme u každého průměrného filmu.Koho by napadlo vmísit do filmu tak nepopulární zvíře jako je lenochod?Ano, humor je tedy na vysoké úrovni :D Proč chceme vidět zvířata, jenž se chovají jako lidi?Tato otázka je velmi zajímavá.Dále se mi líbilo zpracování charakteru postav, bylo to jako u lidí, každý je jiný. Fakt, že zázraky se dějí v Zootropoli podtrhuje malý myšák, který zaměstnává obrovské lední medvědy.Paráda..

plakát

Věřte nevěřte (1997) (seriál) 

Povedený pořad, ve kterém se režisér snaží lidem ukázat, že nemusí věřit všemu.Bojíte se?Přemýšlíte? O to přesně jde.Velmi zajímavý nápad vložený do hororového podkladu.Vše pak podtrhne Jonathan Frakes svým nemožným názorem a zopakuje určité fakty, aby se děcka u televize báli ještě víc.Zkrátka parádní pořad, na který se dívejte po deváté hodině nicnedělání.

plakát

Drž hubu! (2003) 

Parádní komedie, u které je stoprocentní šance, že se zasmějete.Kvalitní herecké obsazení a dobrý děj, to mě vždy zajímá jako první.První můj pocit, když jsem slyšel o tomto filmu byl, že to bude asi jen výmysl mého spolužáka.Mýlil jsem se, doma jsem zapnul kompjůtr a vygůglil jsem si to.Podíval, zasmál a držel jsem hubu, protože jsem si už nemyslel, že to bude nějaký žertovní projekt na YouTube.

plakát

Hooligans (2005) 

Jo,takhle to u chuligánů chodí.Rychlé bitky a zároveň psychický tlak zasazený do pichlavého prostředí.Myslím si, že tento film popisuje nejpřesněji realitu fotbalových bitek, což není lehké při takové velké konkurenci filmů založených na toto téma.

plakát

Interstellar (2014) 

Přemýšlím, co k tak výbornému filmu napsat, jelikož začínám k začátku moji oblíbenou kritikou, je to dnes velmi složité. Našel jsem asi jednu výtku a to takovou, že bych zvolil méně náročný konec z pohledu režiséra, ale ta scéna se mi moc líbila, takže bych jí přesunul na jinou pasáž filmu.Velice se mi líbila zápletka s lhaním profesora, když neřekl, že se už posádka nevrátí.Naprosto úžasné byly vizuální efekty, a také zvukové efekty.Pro mě zatím nejlepší film tohoto žánru.

plakát

2Bobule (2009) 

Ačkoli se na tento film dívám z pohledu jedničky a srovnávám je, tak se mi více líbila druhá část.Jednička mi přišla jako seriál, na který se dívá jen z nudy.Dvojka měla větší náboj.Nebylo to takové suché, konečně se něco dělo.Každopádně hodnotím kladněji než jedničku.

plakát

Mumie (1999) 

Typický americký film, kterých je mraky.Popíši Vám děj těchto filmů.Vždycky je tam jeden týpek, kterej si všechny ty bitky dává na pána a může se do něj mlátit jak chceš a stejně bude mít jen malinké škrábnutí na hlavě, a pak ke konci bitky řekne něco vtipnýho .Další postava je ten hulvát, kterej nejde zabít je to prostě borec, každýho mlátí hlava nehlava.Jenomže až se pak střetne ten pán s hulvátem vždycky ten neporazitelný hulvát prohraje, protože tomu pánovi každej věří a i když lítá vzduchem jako Mig 21, vždy vyhraje.Poté hrdinské výhře nad tím hnusným hulvátem následuje velká láska,jenž je vždy na konci filmu.Člověk může jít klidně spát a už nepřemýšlí jak to asi dopadne...Líbily se mi zvukové efekty,herecké výkony.

plakát

Bobule (2008) 

Klasický večerní nenáročný film,který je založen jen na dobré náladě a smíchu.Hned začátek filmu mi napověděl,že to bude jen devadesát minut suchého a reklamního děje.Filmu schází kouzlo,je to takový průměr všech průměrů.Bylo to jako přijet na vinobraní a ono už proběhlo.Docela se mi líbila zápletka s policii,která doprovázela celý děj.Herecké výkony nebyly moc dobré,sázelo se jen na pitomě chovající se herce.Zaujala mě akorát postava "dědy",tedy Lubomíra Lipského.On dal filmu nějakou vůni vína.Možná bych preferoval jiné herecké obsazení hlavních dvou postav.Myslím si,že právě Bobule rozjely další natáčení seriálů a filmů na Moravě viz.Vinaři.

plakát

Stav ztroskotání (1983) 

Klasický socialistický film,který je založen jen na režimu a šedi.Nu což,nějaké filmy natočené za onoho režimu nejsou špatné,když zapomenete na to,že je to propaganda režimu.Toto je však nepovedená verze,děj mi připadá jako laciné video natočené na YouTube dětmi,které si natočily svůj letní tábor na vodě.Kamera je naprosto obludná,samotný příběh se natáčí v krásném prostředí,jenž není často zabíráno.Zlé herecké výkony střídají nezdařené vtipy a celé se to podtrhne špatným střihem filmu.Střih je velmi důležitý,ale zde to bohužel filmaři nevědí,a tak jsem měl pocit,že se dívám na sestřih seriálu.Zlý nápad natočit tento film.