Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

K tomuhle neí co dodat, kdo neviděl neuvěří. Film je od začátku do konce protkán akčními scénami, které k tomudle žánru neprodleně patří. Osobně si myslím že je o dost lepší jak první díl, hlavně co se týče efektů a příběhem jako takovým.

Terminátor

Terminátor (1984)

Mimochodem serie terminátorů je moje nejoblíbenější vůbec. Přivádí mě v úžas to jak Cameron dokázal s tak mizerným rozpočtem a možná i mindrákem s předchozího propadáku natočit tak převratný scifi film v první polovině devadesátých let, kde triky ještě nebyly úplně to pravé ořechové (myslím tím ve srovnání např se Dnem zůčtování). James Cameron to ale svedl na jednicku. Ale myšlenka kdy z budoucnosti přicestuje časem cyborg, který má zabít potenciální matku ještě ani nepočatého dítěte, jenž má v budoucnu po nuklární válce vést vlnu odporu je podle mě geniální. Arnold Schwarzenegger jako terminátor byla hodně dobrá volba a v dnešní době si pod pojmem terminátor ani jiného herce nemůžu představit.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Umění hrát je velký pojem a každý herec to pro mě musí dokázat. Ale ne zahrát dobře jeden film a dvacet mizerně. Tom Hanks snad ve všech filmech ukazuje bravurnost tohodle umění a ve snímku Forest Gump nasadil laťku zatraceně vysoko. Komu se líbí filmy typu Rain man a podobné, tak vřele doporučuji.

Iron Man

Iron Man (2008)

Snad nejlépe zpracovaný komiks pod sluncem. Downey neměl absolutně chybu