Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Komedie

Recenze (268)

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Tento film dokazuje, že to může být stále fantasy, scifi i jen "hloupá" komedie, ale když děj a postavy dávají smysl, může to být pětihvězdičkový film, lepší než Avatar nebo Prsteny moci a mnoho dalších. Příběh, postavy a dějový oblouk jen prostě musí fungovat.

plakát

Star Trek: Picard - Penance (2022) (epizoda) 

Twists and turns, docela překvapivé. Dávám pět hvězdiček, protože jsem nejdřív čekal, že se s královnou evakuují a vše hned zvrátí, ale tak jednoduché to fakt nebude a komplikuje se nám to. Mirror universe po stylu DS9, Sedmá a generál Picard jako antihrdinové, parádní.. Jsem rád, že to není vůbec prvoplánové.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Na Facebooku jedna žena sdílela názor, že je film moc dlouhý a úplně stačí začátek a konec. Na to jsem napsal: stačí si za kometu dosadit změnu klimatu. Film je tak dlouhý správně, protože lidé to stále, stále a stále nechápou a ignorují ji, i když se jim pořád, pořád a pořád dokola říká, že se teplota oceánů nekontrolovatelně zvyšuje, a kvůli tomu budou vymírat živočišné druhy a nastane globální oteplování a další související velké problémy. Já třeba šetřím vodou a snažím se omezovat spotřebu výrobků se skodlivymi chemikáliemi. A kdyby to tak dělal každý, tak možná skutečně něco ovlivníme, společně. #KlausiJdiSeVycpat

plakát

Dokonalá planeta - Slunce (2021) (epizoda) 

Absolutně něuvěřitelné, zejména v Blu Ray 4K, kde jedna epizoda má 25GB. Tak od dneška vím, že existuje Woodfrog, která ovládá kryogenezi. https://www.discovermagazine.com/planet-earth/the-biology-of-cryogenics

plakát

Národ Z - Day One (2015) (epizoda) 

Ty kráso, Vasquez. To měl v Day One teda pěkně odporný. Nejdřív mu odkrouhne rodinu a pak je ani nemůže pochovat, protože se z nich dřív stanou zombie.. Přijde mi dost neuvěřitelné, jak byl v předchozích epizodách tak sebraný a vyrovnaný, toto by některé lidi opravdu oddělalo.

plakát

Legendy zítřka - Back to the Finale: Part II (2021) (epizoda) 

Proč jí prostě v tom klubu neřeknou, že mají přiletět mimozemštani, kteří ji unesou? Stejně by se to dozvěděla potom. Celkově rozhodně lepší než Avengers Endgame. A luxusní akční kamera.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Přesně to, na co jsem 3-4 roky čekal. Přesně tak, jak to mělo být. Někteří preferují Marvel, ale pro mě 'DC done right' je prostě o úroveň výš. Asi nepotřebuju žádné nucené vtipy, abych si užíval perfektně zpracovaný děj. Tolik wow momentů, neuvěřitelné. //brzo do komentáře přidám více detailů

plakát

Star Trek: Discovery - Snaha za každou cenu (2020) (epizoda) 

Parádní! "It's in the fracking ship!" (hudba), jak Battlestar. A z Philippy je android/pokročilý hologram? Navíc si všichni, kteří nadávali, že Michael nikdo nikdy neopraví, konečně přišli na své. Museli ji napomenout hned admirál i kapitán. :)

plakát

Star Trek: Discovery - Nezapomeň (2020) (epizoda) 

"All available crew, please report to the shuttle bay for a surprise." Jo, asi tak beru tuhle epizodu. Až na Mary Sue Michael, která zachránila Adiru v tom, co by ani samotní erudování Trillové prý nedokázali, parádní epizoda. Zejména jsem ocenil detail s Discovery, která si se stává sebeuvědomělou (becoming sentient) a to díky datům ze Sféry. Skvělý, mám novou oblíbenou postavu: Adira. Příjemně nám rozvíjí univerzum Trillů, které jsem naposled viděl v Deep Space 9. A stále přemýšlím, kam na časovou osu vlastně zařadit Short Trek Calypso. Protože pokud jste ten Short Trek ještě neviděli, 3. řadu Discovery zdaleka tak neoceníte (taky proto, že Calypso a 3. řadu dělí 2 roky mezi jejich premiérami). https://www.csfd.cz/film/640009-star-trek-short-treks/656108-calypso/prehled/ A proč se Aldis Hodge (Calypso) tak moc podobá na David Ajala (3. řada)? Byl to snad úmysl, zejména když v S03E01 je uváděla stejná hudební linka? Navíc jsou i herci narozeni ve stejném roce! (Jsem si jistý, že bych vysvětlení našel někde na netu, ale zatím se nechávám překvapit.) PS: Přijde mi fakt komické, jak si někteří diváci nedokáží užívat tento seriál jen kvůli nějakým nebinárním pohlavím nebo komukoli, kdo není heterosexuální. Třeba takových lidí kolem sebe pár máte a ani to nevíte, protože to svému okolí neříkají (ne, já se mezi tyto LGBT - pro mě naštěstí - neřadím). Takže co vám je do toho a jak vás to ovlivňuje? Směju se tu tak i právě vám, pokud jen kvůli nim dáváte Discovery tak nízká hodnocení. Máte být za ně rádi nebo je vůbec nemusíte brát v potaz a soustředit se radši na děj. Já se taky směju lidem, kteří se identifikují jako traktor nebo útočná helikoptéra (viz odkaz níže), nebo jako dalších 22 "genders", ovšem základní biologii a její ověřené omyly či nemajoritní rozdíly (tj být narozen ve špatném těle nebo s homosexuální orientací) fakt nezměníte a je to u některých lidí běžná realita. Měli byste se na pár let přestěhovat do Francie / Anglie / Ameriky a třeba by se vám pár názorů změnilo, to právě Česko je dost "za opicemi". https://en.wikipedia.org/wiki/I_Sexually_Identify_as_an_Attack_Helicopter

plakát

Tenet (2020) 

Naivně jsem si myslel, že jako správný fanoušek Sci-Fi a nejen Nolana, dávno zběhlý v cestování v čase, všechny detaily pochytám už při prvním shlédnutí a nebudu se jako jiní muset na snímek dívat podruhé nebo potřetí. Heh, tak do třetiny filmu se dařilo, skoro jsem to chtěl nazývat 'nudou' s nevýraznými herci, jelikož úvodní pasáže jsou vcelku "banální" (ovšem představují rozjezd celé zápletky a divák ještě neví, proč jsou důležité). Potom se ale začaly dít věci, a i když jsem některé zvraty později očekával (SPOILER jako když hlavní hrdina bojuje sám se sebou v masce), tak např. správnou chronologii finální bitvy se budu snažit lépe pochopit až při dalším shlédnutí. Ono by se i dalo chápat vše najednou, ale je potřeba asi mít ještě větší smysl pro detaily, lepší paměť nebo IQ nad 130. Závěrečné scény byly luxusní. Takže 93.5%, odcházím nadšen a těším se na vystřižené scény. II Jen pár nelogičností: 1) V druhé třetině filmu se nechá chráněný konvoj jen tak oběhnat ze čtyř stran (a že to trvá!)? I blázen by si všiml toho, co se děje. 2) Proč na sebe protagonista sám střílí, když bojuje se svým minulým já? I když o tom pak mluvili, tak je to asi jen dramatický efekt pro diváky, aby se opět ukázal vliv "obrácené entropie" (technobabble) na skle. + Asi jsem od filmu čekal trošku víc realné vědy. 3) Přehnaně dramatická hudba u startu letadla (které pak mělo narazit do hangáru), někdo si chtěl asi hrát na Zimmera a dát běžné scéně drama jak z Inception. Zrovna tady to fakt nebylo nutné.