Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (1 543)

plakát

The Image (1969) 

Velmi krátký, poměrně zajímavý snímek, téma není špatné. Taktéž mladý David Bowie je fajn, o svých hereckých kvalitách přesvědčil i mnohokrát poté (Labyrint, Hlad).

plakát

Strach (1963) 

Kvalitní detektivka, Rudolf Hrušínský tradičně skvělý. První film s postavou majora Kalaše, následující pokračování jsou ještě lepší.

plakát

Best of Bowie (2002) (video kompilace) 

Kolekce 47 klipů mapuje bohatou tvorbu Davida Bowieho od počátku 70. let (Ziggy) až po konec let devadesátých. Většina Bowieho klipů má špičkovou úroveň provedení a samotné hudbe nelze vytknout samozřejmě nic. Jednoznačně 5*.

plakát

Sněhurka (2005) 

Slušný námět, zpracování poměrně vydařené, scénář má pár nedostatků. Celkově za 3,5*.

plakát

Rudé horko (1988) 

Průměrná akční film s Arniem, který nehraje nijak dobře, naopak James Belushi je výborný a hraje doslova za oba. Pár slušných akčních scén, několik hlášek, přiměřené délka i tempo, režie zcela průměrná.

plakát

Král komedie (1982) 

Již pátá spolupráve Martina Scorseseho a Roberta De Nira přinesla další vynikající film. Samotné téma je zajímavé a jeho zpracování skvělé, Robert De Niro v roli Roberta Pupkina předvádí špičkové herectví (jako tradičně) a navíc výborně vypointovaný, nejednoznačný závěr.

plakát

Sestřičky (1983) 

Velmi nadprůměrný film, kterému vévodí perfektní herecké výkony.

plakát

Bobby Deerfield (1977) 

Výborný příběh, výborní Al Pacino a Marthe Keller, výborná režie Sydneyho Pollacka. Nejhorší film Al Pacina v 70. letech je stále výrazně nadprůměrným filmem, který zaslouží pozornost.

plakát

Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi (1990) 

Brilantně napsané dialogy jsou hlavní devizou tohoto skvělého filmu (podle divadelní hry), Tom Stoppard si film i zrežítoval a to velmi dobře. Trefou do černého bylo obsazení hlavních rolí dvěma mistrovskými herci, Gary Oldmanem a Timem Rothem, kteří předvádějí dantastické výkony.

plakát

Vlkodlak (2010) 

Velmi zdařilí remake, příběh je odlišný od originálu, zároveň ale zůstává věrný stylu původního filmu (a hororů 40. let obecně), potěší mnoho odkazů na staré "vlkodlaky". Velkým kladem je vhodně obsazený Benicio Del Toro i Anthony Hopkins.