Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Obsahy (10)

Někde v noci

Někde v noci (1946)

Klasický film noir chandlerovského stylu, kdy se po válce vrací z nemocnice voják trpící totální amnézií, jehož jméno je prý George Taylor (John Hodiak). Jen jediná stopa ho může přivést na stopu nejen této záhady, a tou je dopis od neznámého člověka jménem Larry Cravat. Samozřejmě se potká na cestě s femme fatale (Nancy Guild) a bandou podivínů, kteří chtějí něco, o čem by měl vědět.

Není cesty v oblacích

Není cesty v oblacích (1951)

Typicky trochu roztržitý inženýr Theodore Honey (James Stewart) pracuje v anglické továrně vyrábějící nový typ letadel a je pevně přesvědčen, že nové modely by neměly být vůbec ve vzduchu, neboť podle jeho výpočtů jim hrozí havárie. Nasedne do jednoho z nich, aby prozkoumal vrak prototypu v Kanadě, a vyvolá svojí informací paniku na palubě. Nikdo mu nechce věřit, jen jedna jeho spolucestující, filmová hvězda Monica Teasdale (Marlene Dietrich).

Ženská za volantem

Ženská za volantem (2008)

Svobodná matka Diane (Michelle Monaghan) je velmi nestálá žena, která potřebuje k životu změnu a hlavně dýchat neustále nový čerstvý vzduch, což jí umožňuje obvykle mužské zaměstnání řidičky kamiónu. Ale jednoho dne se objeví znovu na scéně její malý syn, kterého opustila kdysi jako velmi mladá matka.

Amreeka

Amreeka (2009)

Současný civilní příběh o palestinské křesťanské emigrantce, která se přestěhuje se svým synem do Illinois v době, kdy USA právě začínají druhou válku proti Iráku, a poznává na vlastní kůži, jaké je to být znovu v zemi, kde nerozlišují arabskou a muslimskou minoritu. Tragikomický pohled z arabské strany o ženě s velkým tělem i velkým srdcem.

Dangerous Passage

Dangerous Passage (1944)

Joe Beck (Robert Lowery) zdědí po dědovi velkou sumu peněz a potřebuje se za každou cenu ychle dostat ze střední Ameriky do Galvestonu v Texasu. Nastoupí se na první loď, kterou potká v přístavu, i když je upozorněn mistními, že by se jí měl vyhnout. Brzy zjistí, že byl varován oprávněně. Na lodi potká krásku Nitu (Phylis Brooks), ale i darebáky.

The Amazing Quest of Ernest Bliss

The Amazing Quest of Ernest Bliss (1936)

Moderní pohádka s princem Carym Grantem o napraveném znuděném milionářském spratkovi Ernestovi Blissovi, kterého trápí deprese z nicnedělání, až sázka ho donutí, aby šel ven a začal poprvé pracovat, žít reálný život a vydělat si sám na sebe. Potkává přátele, páchá dobro se svými utajenými penězi a samozřejmě potká nakonec svou vyvolenou Popelku.

My Dear Secretary

My Dear Secretary (1948)

Klasická situační komedie, kdy notorický sukničkář (Kirk Douglas), který je zároveň známým spisovatelem, si najme jako sekretářku mladou nadšenou studentku večerního kursu psaní. Má ji jen za svou další lehkou oběť. Netuší, že tato žena se mu stane osudovou, ani kolik zvratů je oba ještě čeká.

Catch Me a Spy

Catch Me a Spy (1971)

Novomanželé Francouzka Fabienne (Marlene Jobert) a její anglický manžel (Patrick Mower) jsou na líbánkách v Bukurešti, když manžela zatkne rumunská tajná policie a je přivezen do Moskvy. Zoufalá manželka jako typická francouzská temperamentní žena nedá pokoj, dokud ho nedostane zpět. Ale pořád naráží na neznámého sympaťáka (Kirk Douglas), o němž je přesvědčena, že je špión a všechny trable způsobil.

Největší fanoušek

Největší fanoušek (2009)

Sociální tragikomedie z prostředí nižších vrstev newyorského předměstí Staten Island. Hlavní hrdina Paul je šestatřicetiletý tlouštík a také typický nešika bez ženy, bez pořádné kariéry a žijící stále doma s matkou. Také jediný jeho kamarád je ztroskotanec. Každou neděli ale jejich životy dostávají smysl, když jejich miláčkové NY Giants hrají ligu amerického fotbalu. Z Paula se v tu chvíli stává charismatický hrdina, který komentuje své zážitky i do rádia a přes éter bojuje s rivaly z Philadelphie. To se mu také stane osudným. Jednoho večera náhodou potká quaterbacka svého týmu a začne ho pronásledovat.

To správné dítě

To správné dítě (2008)

Dokumentární film izraelského režiséra sledující cestu věrného učedníka, který je pověřen představenými svého buddhistického kláštera vydat se na cestu a najít reinkarnaci svého dlouholetého učitele a lámy. Jeho stopy mají směřovat podle stop popela po kremaci do údolí, kde dříve vážený láma vyrůstal a působil ve svých začátcích. Tam někde má žít dítě, do kterého se láma převtělil a učedník tak dostává přetěžký úkol najít převtělení někoho, kdo je více osvícený než on a má vyšší poslání podle jejich víry. Když po náročném hledání vyvolené dítě nakonec nalezne, není všem zkouškám konec, nejtěžší z nich čeká na rodiče dítěte. Vzdají se svého potomka pro vyšší duchovní cíl?

Reklama