Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Pohádka

Recenze (53)

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) odpad!

Naprosto stupidní dialogy, totálně mimo Kák Kubařová, nevěřil jsem ji ani minutu, její písničku jsem protrpěl (za což je nejvíce zodpovědný autor dané písně) . Zcela debilní a ještě špatně hrající Klus, to samé platí pro jeho partnerku královnu "Aničku" a přehrávající princeznu Johanku. Přestaňte obsazovat toho potetovaného neúmětného debila Noida (který si vysloužil svou společenskou existenci a obsazování do pochybných muzikálů krátkodobým uspokojováním plagiátorky a pseudoumělkyně Bílé) do jakýchkoliv inscenací, včetně takových výplachů jako tato třeba pohádka. Jediné pozitivum je účinkování p. Vetchého. A v neposlední řadě... ubohá, do očí bijící vypočitatelnost natočit druhý díl první úspěšné televizní pohádky, jejíž neuvedení do kin a s tím související frustrace z ušlých zisků vedla k natočení této sračky. Chtěl jsem z kina utéct po půl hodině, ale bohužel jsem na tu sračku vzal i své dvě děti...a po chvíli uvažování jsem risknul mentální/mozkovou obrnu a vytrpěl to s nimi do konce.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Ano, kamera je občas zmatená, člověk neví, co se pořádně děje a kdo koho rychtuje. Děj mírně zamotaný, že jsem si i já nadšený student českých dějin (možná právě proto) lámal hlavu, co, kdo, jak a proč dělá a toto může působit ještě intenzivněji pro zahraniční diváky. Ale jedna věc je zcela neoddiskutovatelná, p. Jákl natočil něco, co v dějinách naši novodobé kinematografie nemá obdoby. Jedna z klíčových (a pro mnohé také kontroverzní) postav našich dějin vystupujíce svým ztvárněním daleko za hranice naší české kotliny. Tento film má všechny aspekty světového formátu, skvělé herecké obsazení, dialogy, rekvizity, interiéry/exteriéry, sirově věrnou atmosféru středověku. Nebuďme hnidopoši, věčně vše kritizující čeští malí lidé, oceňme odvahu a vizi p. Jákla něco takového natočit. Velký klobouček a já osobně za to děkuji.

plakát

Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu (1992) 

Těžko hodnotit film z počátku devadesátých let minulého století dnešní optikou. Tenkrát na něj přišlo do kin téměř milion diváků a vydělal velké peníze. Kdyby se jednalo o takovou slátaninu, jak zde spousta dnešních "znalců" píše, asi by neměl takový úspěch. Je to Soukupovina a mě se líbí.

plakát

Každý krok se počítá (2022) 

Dokument jsem ještě neviděl. Ale svatá pouť do Santiaga de Compostela měří jen z Prahy hodně přes dva tisíce kilometrů. Znám poutníky, kteří to ušli. Což bychom asi od tohoto nemakačenka nemohli očekávat, nicméně chlubit se tím, že ušel něco málo přes 10% celkové trasy mi přijde hodně pokrytecké a trapné, zavánějící snahou na sebe zaměřit publicitu.

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Kraus jednoznačně nejhorší princ v dějinách české kinematografie, prosím nikdy více. Princezna toporná, nic neříkající, neslaná, nemastná. Dejdar přehrával, az mi bylo trapně za něj samotného. Otřesná výprava i scénář, příběh nudný, roztahaný - katastrální. Dialogy p. Abraháma a p. Šafránkové vůbec nebudu komentovat.

plakát

Legionář (1998) 

Zdravím všechny mistry filmaře, kteří dali filmu hodnocení "odpad" :). Jedna věc je seriozní kritika a druhá zaujatost. Jasně, není to žádny vrchol filmařiny, ale tak špatné to vůbec není. Pozitiva, kvalitní exteriéry, kostými, triky, solidní příběh, (pravda sem tam nějaký ten patos a pak ta předvídatelná koncovka), nicméně potenciál dobrý, JCVD není nikterak úžasný herec, tady ale hraje svůj nadprůměr, Negativa: zmíněny patos a celková B forma filmu. Tři hvězdy po právu.

plakát

Černý orel (1988) 

30 % a to jen za roli JVC v záporné roli, obsazení Jana Třísky a nostalgickou zpomínku na béčka 80 a 90 let :)

plakát

Vzorce (2017) 

První třetina velice slibná, druhá třetina bídná a třetí dějství vyloženě zklamání. Snad nebude prodloužení.

plakát

Yesterday (2019) 

Bezvadný námět, ale bídné zpracování. Za mě promrhaný potenciál. Navíc - prý komedie, zasmál jsem se tak jednou.

plakát

The Voice Česko Slovensko (2019) (pořad) odpad!

Něco tak trapného a ubohého nelze najít. Soutěžící jsou dobří, ti za nic nemohou, infantilnost, přetvářka, nepřirozenost, špatně zahrané "emoce" jsou pouze na straně poroty. Přiznám se, že ani nechápu název soutěže. Jsme snad v Americe či Británii? A propo, nemělo by být za Voice "of"? Vrchol komerce a patosu. Popový vyblitek, který nezvedne z bahna ani bývalý rocker, nyní promo komerční výpotek Vojtek.