Reklama

Reklama

Černý orel

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Inspirací tohoto snímku jsou léta studené války za prezidenta Reagana. Bojové letadlo F-111 je sestřeleno nad Středozemním mořem. I když pilota ani bombardér už nelze zachránit, přesto si americká vláda nemůže dovolit přijít o supertajné laserové palubní zařízení. Závod s časem však vyhrává skupina KGB, vedená nelítostným Andrejem, a ukořistí cenný náklad. CIA povolá experta Kena Taniho, známého pod kódovým označením "Černý orel". KGB se uchýlí k úskoku: unese Kenovy děti i jeho pomocníka. Taniho mise se tak rozšiřuje: kromě hledaného leteckého systému musí zachránit rodinu i přítele. Ale v cestě mu stojí už jen Andrej – nejnebezpečnější ze všech nepřátel. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme je stvořen pro záporné role, v kvádru vypadá fakt hustě a ta role musedla mnohem lépe než ty jeho pozdější. Bitky s hlavním hrdinou nejsou vůbec špatné a rozhodně lepší než třeba v "Bloodsportu." Zato Sho Kosugi je naprosto nevýraznej a jeho postava agenta co má jen 2 týdny v roce volno na svoje děti (taková blbost :-))) je nemastná neslaná jako herec sám. Musím říct, že jsem fandil rusákům a Van Dammeovi. Škoda, že ten film není akčnější, protože by to nemuselo být vůbec špatné. Také byl přešlap natočit to jako "solidní" podívanou, protože scénář je děravý jak ústa staré ženy, opravdu co věta to perla, kdyby se rovnou cíleně mířilo do béčkových vod mohlo to být o dost zábavnější. Dost mě taky pobavilo, když na mě hned ze začátku vybafnul Jan Tříska. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zajímavé na tomto triviálním béčku je obsazení Jana Třísky do role jakéhosi korventního kapitána, přičemž je mu věnován v první polovině filmu hodně velký prostor. Druhou zajímavostí je záporná role Van Damma. Jeho pohyby jsou výborné a hlavního hrdinu by jistě totálně dorasoval, nebýt hloupého scénáře, který mu předepsal tak trapnou a potupnou smrt. Akčních scén je málo a ještě jsou trapné. Velmi ubohá podívaná ve stylu osmdesátých let (srovnatelná snad jen s "Není úniku"). ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Jeden a půl hvězdy, pouze za tři Van Dammovy bitky a také jednu překvapivě kvalitní krátkou dětskou bitku. Nic jiného nemá význam ve filmu vidět. Jinak jde o klasické osmdesátkové akční béčko. Záporné role Van Dammovi sednou, to dokázal nejen o dva roky dříve při svém debutu v Karate tigerovi, ale po nutné dlouhé šňůře kladných postav také v mnohem pozdějších Postradatelných. Ovšem jeho záporák z Černého orla by si podle mého zasloužil důstojnější konec. ()

Jan.S.Harold 

všechny recenze uživatele

OMG, to je snad míněný jako trololo! Ty dialogy! Ta hudba! Ty prkenný herci! (A ta Tříska z toho největšího prkna!) - Jsme v pořádku. - Kdo je to "my"? (žbluňk) - Kolega výzkumník. - Podívej na tohle! Podívej na tohle! - Nějaká rarita? - Nic pro vás, pane. (...) Už je to šedesát let, co byl rybolov v této oblasti ekonomicky zajímavý pro obyvatele zdejšího ostrova... - Mnohokrát děkujeme za informace. - He? - Předám je ministrovi rybolovu. Ale bohužel ministrovi bude trvat dlouho, než s tím něco udělá... Co zkoumáte, otče? - Turbiditu. - O.o - Promiňte, možná znáte moji práci pro oceanografický kongres v roce devatenáctset osmdesááá....... - Určitě si to seženu! ........... Dokonalý koncert wtf-pohledů a grumpy-pohledů! Jako ze Šekspíra. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aj ked pribeh vyzera neskutocne zaujimavo, je to len klasicka patlanina, akych najdem stovky ....... K tomu Eric Karson je reziserska lama, to viem naisto. A Sikmac Kosugi je cista herecka tragedia, spolu s Van dammem, to si mozu kludne konkurovat, kto poda dementnejsi a primitivnejsi herecky vykon. No ale ze Van Damme kohosi vymlatil, dam 5 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Z celkového rozpočtu 3 miliony amerických dolarů si Van Damme odnesl honorář 70 000 amerických dolarů. (Eldrick)
  • Natáčení probíhalo na Maltě. (Eldrick)

Reklama

Reklama