Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (182)

plakát

Čas umírat (2007) 

Nádherný poetický film, plný krásných záběrů a hlavně herecký koncert jediné herečky (a psa, který hraje fenu;) ). Vždy, když už to vypadalo, že film sklouzne do sentimentality či patosu, zachránila to nějaká odlehčující scéna či monolog. Na to, že je hlavní představitelce přes devadesát let, klobouk dolů.

plakát

Sedmikrásky (1966) 

Dlouho jsem se na tenhle film těšil a musím říct, že právem. Je to nejspíš ten typ filmu, který si buď zamilujete, nebo ho budete takřka nenávidět. Já jsem zatím na první pohled okouzlen.

plakát

Navždy, nikdy, nikde (2007) 

Zajímavý námět a vtipné dialogy. Sice jsem čekal trošku více konverzační drama/komedii, ale i tak jsem se bavil. Škoda trochu přehnaného až nerealistického malého experimentátora, ale závěrečná scéna mě (mé škodolibé já) velmi potěšila.

plakát

Hank a Mike (2008) 

Myslím, že tenhle film rozhodně pobaví. Ten, kdo má rád absurdity a bizarnosti, si rozhodně přijde na své. Ne že bych jako dítě nějak fantazíroval o velikonočním zajíčkovy, ale rozhodně jsem si ho nepředstavoval tak, jak je zobrazen ve filmu (kouří, chlastá, je sprostej, ...). Od začátku až do konce se film opírá o výborný hudební doprovod, a to je dobře. Jediné, co mi snad vadilo, byl až příliš přehnaný, kýčovitý happy end. Jinak ale nemám, co bych vytknul.

plakát

Hřmění divadla Sklep (2000) (divadelní záznam) 

Parodie na všechny takzvaně intelektuální potlachy, které mají nulovou sledovanost. Dnes už klasika:)

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

myslím, že feministky tento seriál nepotěší;)

plakát

Na plovárně (1998) (pořad) 

Pořad plný zajímavých hostů, inteligentních a netuctových otázek i odpovědí.

plakát

Lékařské záhady (2004) (seriál) 

Akčně natočené...agentky a laborantky s těly modelek...vybavení jak v NASA...terminologie, která leze ušima...a dabing, kterému nevěřim.

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Woody Allen zkoumá duši a morální hodnoty dvou bratrů, kteří chtějí být oba úspěšní. Každý z nich je však ochoten za to zaplatit jinou cenu. Ten cílevědomější (Ewan McGregor) je schopen celkem bez skrupulí vraždy, zatímco druhý (Colin Farrell) přece jenom projeví jisté pochybnosti a lidskost. Výborný scénář podpořený snad až řekvapivě dobrými hereckými výkony. A typicky allenovsky absurdní zvrat na konci.

plakát

Co je nového, kotě? (1966) 

Sice zde lze najít typický Allenovský humor, ale bohužel jen místy. Jinými místy je to střela mimo branku, hraničící občas i s trapností. Jakožto experiment jistě zajímavé a snad to Wůdíkovi posloužilo jako rozjezdová dráha (hodně rychlá).