Reklama

Reklama

Hřmění divadla Sklep

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Jedná se o část záznamu legendárního představení kultovního souboru Divadla Sklep. Autoři se rozhodli udělat parodii na televizní pořad „Katovna", ve které se věnují kritické analýze Bible. V představení nebudou chybět ale ani písničky, skeče a především typický humor. (Česká televize)

Recenze (99)

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE: Možná už labutí píseň televizních představení z divadla Sklep. Pokud to bylo rozloučení, pak bylo důstojné. Důstojné a doprovázené hurónským smíchem při nadčasové parodii a geniálním rozboru Bible. I kdyby nevytvořili nic jiného, tak za tuto scénku stejně všichni přijdou do hereckého nebe komiků. 5* a všechny se lesknou!         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Budeme vostřejší? Můžeme bejt vostřejší, může to bejt i vyhrocený, ale pak zklidnit a věcně.... Já bych si docela skákal do řeči. I tak může vypadat džentlmenská dohoda yntelechtuánů před tím, než se do sebe pustí. Slova neslova. Pro dámičky i hošíky, tohle je lahůdka, co mají mazlíčci rádi. Doporučuji.          HLÁŠKA:ZVUKAŘ!!! Tohle není pořad pro neslyšící.. a pak Džek Džak řekl fuck a řídí náaklaďáaak ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Když si tak pročítám pochvalné komentáře ctěných kolegů, tak podléhám deziluzí, že se záznam představení divadla Sklep skládá pouze z dnes již kultovní pseudointelektuální parodie čétečkářské Katovny. Nesmíme však zapomenout na úsměvný autíčkovský „vo co tak ňák de“ pokec, Vávrovu bizardní taneční vložku nebo Macháčkův country-truckerský stand-up výstup Jack Jag. Hřmění divadla Sklep tudíž není pouze „vybli bily“, ale především dobře fungující groteskní celek, jehož rouhačský rozbor knihy knih katů Vávry, Burdy, Macháčka a Hanáka je pouze tím pověstným nejlepším na konec. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Geniální skladba zcela nesourodých scének, které v krátkých 28 minutách nabízí skutečně jedinečnou zábavu. Perfektní je podání písně, kterou ocení všichni, kteří mají rádi country western hudbu music a především ti, kteří přijeli na představení vlastním truckem...Vy truckeři mi budete lépe rozumět než Vy netruckeři... píseň v podání chlapáckého truckera Macháčka Jack Jak. Výborný je rovněž taneční výstup Davida Vávry a samozřejmě diskusní kritický pořad, ve kterém je pseudointelektuálsky rozebírána kniha, která se minulý týden objevila na pultech knihkupců, totiž bible... ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem znal jen jedinečnou intelektuální diskuzi nad Biblí... "Tahle kniha je pro mě teda literárně nevyvážená. Ona je ze dvou zcela neadekvátních částí... jedna je tlustá a stará a druhá je tenká a nová. A my během tý starý čekáme na hrdinu, on nepřichází... a ta nová je jenom vo něm! A to je ta aviváž. ...která je jednou z mých nejoblíbenějších komediálních scének. Teprve nyní jsem se však dostal k celému záznamu a musím říct, že přes jeho velkou podivnost, se mi vlastně i v celku hodně líbil. Hlavně výborný rozhovor mezi řidiči náklaďáku a autobusu. "No, čoveče, barák teda zrovna moc né, víš." A i zbytek je hodně divně vtipný. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Já myslím, že je to metafora.“ ,,Já bych řek, možná že i parabola.“ ,,Já bych tomu řek, tangenciála.“ Hřmění Sklepáků je velmi povedené. Ačkoliv ze čtyř scének se mi líbily jen dvě, většinu času jsem se smál. První scénka s autíčky mi přišla asi nejhorší, neboť staví jen na otřepaném vtipu. Druhé taneční číslo s Vávrou mě ovšem srazilo na kolena, a to jen v dobrém. Tak šílený taneček jsem opravdu asi ještě neviděl! Macháčkovo country vystoupení mě přišlo průměrné, nebylo ani moc zábavné, ani moc nudné. Konečná diskuze nad novinkou knižního trhu, Biblí, je vynikající, přesně dávkovaná porce kvalitního humoru. Suma sumárum, Hřmění je sranda. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama