Reklama

Reklama

Lékařské záhady

(seriál)
  • USA Medical Investigation (více)
USA, (2004–2005), 14 h 20 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Jason Horwitch

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Neal McDonough, Kelli Williams, Christopher Gorham, Anna Belknap, Troy Winbush, Jose Pablo Cantillo, Christina Chang, Anthony Ruivivar, Lydia Blanco (více)
(další profese)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Špičkoví lékaři z NIH v čele s neúnavným vizionářem Stephenem Connorem v boji s infekcemi, otravami a spol., na které jsou ostatní lékaři krátcí. K dispozici mají to, o čem se obyčejným lékařům ani nezdá: vrtulníky, letadla a mozky, které vyřeší každý případ. Hlavně má ale tým specialistů na zřeteli jediné: důležitost záchrany lidského života. Proto jsou vždy připraveni zasáhnout v kteréholi části USA. (xylofonka)

(více)

Recenze (23)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný (nielen) lekársky seriál, ktorí sa môže rovnať kvalite známych vyšetrovacích seriálov CSI. Veľmi dobre som sa bavil pri sledovaní každej epizódy. Hlavnou postavou seriálu je výborný herec Neal McDonough, známejší skôr z vojenských filmov a seriálov. Muži si prídu na svoje pri pohľade na sexi Annu Belknap, ktorá sa často (alebo vždy) promenáduje v tesnej sukničke. Prípady rôznych chorôb a zranení sú ešte lepšie než v nejakom trápnom doktorovi Houseovi a rozhodne sa tu nedá jednať o nejaké vykrádačky iných seriálov, ako spomínajú mnohí tu prítomní diskutujúci. Ak už niekto prišiel s nejakým lekárskym seriálom, to ešte neznamená, že teraz nesmie vzniknúť iný. Rozhodne odporúčam, navyše až toľko častí to nemá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mala som toľko práce s jej telom, až som nezbadala, čo v skutočnosti má zlomené.“ Keby ste sa ma spýtali, čo si myslím o nekonečných kriminálnych seriáloch á la „CSI Neviem-Čo-Všetko“, volil by som vulgárne krátke vety s výkričníkom. Čo sa však týka „Dr. Housea“, to už by som bol príjemnejší. Spomínam to z toho dôvodu, že seriál „Lekárske záhady“ sa snaží kombinovať detektívku so šialenými medicínskymi zvratmi. Bohužiaľ, dôležité je slovo „snaží“. Tieto nekonečné recepty á la „tím chladnokrvných profesionálov rieši prostredníctvom svojej geniality a najšpičkovejšej techniky z najšpičkovejších techník neuveriteľné prípady“ mi idú hore krkom. „Lekárske záhady“ v mojich očiach zachraňuje len Neal McDonough (vo Vysokých tatrách nakrúcaný horor DRAVCI alebo titulný zlosyn z akčného béčka o KRÁČAJÚCEJ SKALE) ako vodca vyšetrovacieho tímu, ktorý je v koženej bunde a s tými svojimi bielymi vlasmi, špecifickými rezmi tváre a mrazivým pohľadom jedným z minima hercov, na ktorých by som sa dokázal pozerať aj keby iba stáli na balkóne a fajčili (do tohto výsostného klubu som si ďalej pustil napríklad ešte Cilliana Murphyho). ()

Reklama

grerar 

všechny recenze uživatele

Relativně slušné, nebýt toho na můj vkus příliš silného přehrávání... Takový ty scény, jak se ke konci omlouvá za to, že je arogantní, mi přijdou přetažené. "Pošleme to na test DNA a za dvě hodinky máme výsledek..." Hmm, škoda, že to takhle nejde udělat i jindy... :) ale co už. Jedná se spíše o nezávadný seriál, ale nic víc. 3* ()

agathon 

všechny recenze uživatele

DR. HOUSE meets CSI meets BONES meets NCIS. Jestliže Vás baví alespoň některý, neřku-li všechny (jako mě) z těchto seriálů, zaručeně bude fungovat i tohle. S to výhradou, že jde skutečně spíš o eklektismus než o přínos jakéhokoli nového prvku. Poctivé čtyři hvězdy za příjemně strávené nedělní poledne. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

61% ???????????????? To mě po**rte............kombinace DR. House a CSI??????????? no to těžko dámy a pánové. Zatímco v Dr. House mluví (ikdyž skrz složitou terminologii) o Něčem, co má logiku, co může zaujmout, přimět nás k smíchu nebo aspoň malému zamyšlení. Tak tady polovina dialogů je typu "Teď udělám toto a tamto" a druhá polovina "Zhoršil se jí krevní obraz a zvyšuje se horečka". A jako hraní se tu bere to, že hlavní hrdinové každou chvíli tasí drsně svoje véčko jen kvůli tomu,aby tomu na druhém konci řekli 2 slova. Může to být mix, ale je to strašně lacině natočený mix, prakticky bez herců, bez režie, bez zajímavého scénáře, takže prakticky HO*NO!!!!! A proč dávám vůbec jednu hvězdičku? Dvě pěkný herečky , který mi připoměli jedno dobrý porno. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • The National Institutes of Health (NIH) je součástí Ministerstva zdravotnictví USA a bylo založeno za účelem podpory vzdělávání, vědy a klinického výzkumu v oblastech spojených se zdravím lidu. Součástí NIH jsou odborné ústavy, výzkumná centra, nemocnice a Národní lékařská knihovna. (artuš)
  • Sedmnáctá epizoda první řady s názvem "Half Life" je crossover mezi seriály Lékařské záhady a Třetí hlídka (od r. 1999). (deepspace101)

Reklama

Reklama