Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (169)

plakát

Adım Farah (2023) (seriál) 

Ještě nemám dokoukané všechny díly, ale už teď mohu říct, že turecký seriály jsou prostě top! Myslela jsem si, že po Icerde už nic převratného nepřijde, ale Engin je ve svý roli Tahira prostě boží! Demet již několikrát ukázala, že umí zahrát téměř cokoliv a malého Kerimşaha musí milovat snad každý. Seriál z mafiánského prostředí, kde všichni přestávají věřit všem. Pokud jsem Icerde hodnotila pěti hvězdičkami, tady nemůžu jinak, než volit stejné hodnocení! Bomba, doufejme, že takových seriálů bude mít Turecko víc! EDIT: Shlédnuté až do konce a WAU! Takhle se točí skvělé seriály, gratulace tureckým filmařům!

plakát

After: Polibek (2019) 

Příběh, který ničím výrazně nepřekvapí. Přesto nemůžu říct, že by mě film nějak nudil, má to poměrně rychlý spád a obsazení je taktéž dobré. ani jednoho z herců jsem doposud neznala (pokud nepočítám Selmu Blair), ale v rolích se mi líbili. Tess byla roztomilá, Harding zase hezky tajemnej...Je to trochu pubertální romantický slaďák, ale je to docela fajn.

plakát

A jak to bylo dál... - Tragically Hip (2021) (epizoda) 

A já pořád nevím...jsme v půlce a ač mě první dva díly bavily (i Božského smrt jsem dost prožívala), od třetího dílu si nevím rady s tím, co si mám o seriálu myslet. A to jsem hooodně velká fanynka původního Sexu ve městě i obou filmů..jenže tady toho je tak nějak "moc". Hlavní problém vidím v tlačení na pilu v otázkách BLM a LGBT komunity. Dle mého názoru, čím víc se o "menšinách" mluví a tlačí se názor většině, tím větší problém a hate nastává. Když šlo o Stanforda a Anthonyho, bylo to svým způsobem roztomilé. Teď je to spíš otravné. Protože je tam toho prostě a jednoduše moc.  A Mirandin sex v kuchyni zatím co její kamarádka spí? Nejsem puritán, ale tohle už je moc přitažený za vlasy...V osmnácti člověk možná experimentuje nebo se oddává sexuálním hrátkám i v přítomnosti kamarádek, ale v jejich věku? V podstatě je mi velkou část děje trapně za všechny účastníky. A takový pocit u seriálu prostě cítit nechcete. Dám tomu ještě šanci a opravdu doufám, že druhá polovina bude přeci jen trochu víc SATC jaký známe...Jediný kdo mě tam ještě dokonale neštve je Kristin Davis a Mario Cantone....

plakát

Aleksi (2018) 

Poslední dobou upřednostňuji méně známé filmy z menších zemí než Hollywoodské superfilmy. A u Aleksi jsem neudělala chybu. Snímek není na první dobrou největším trhákem, ale děj a vše okolo Vás strhne + prostředí Jadranu dává dohromady velmi kvalitní film. Konec byl pro mě možná příliš rychlý a možná bych ho trochu rozvedla, ale 4* a doporučení pro všechny co film neviděli si zaslouží!

plakát

Amnestie (2019) 

Amnestie je možná o něco delší, ale aby bylo řečeno vše, je to nejspíš potřeba. V té době jsem ještě ani plánována nebyla, takže o tom vím jen z vyprávění nebo z toho, co jsem si sama nastudovala. Že to byl jeden velký průšvih, to se všeobecně ví. O vzpouře jsem toho moc nevěděla, tak jsem ráda, že jsem díky tomuto filmu mohla poznat situaci zase o něco víc. Musím vyzdvihnout Jána Jackuliaka, který se mi ve filmu herecky velmi líbil, tentokrát mi nevadila ani Geislerka, i když...myslím si, že kdyby tam nebyla její postava a postava Natalie Germani, nic by se extra nestalo. Vašut v netradiční roli, ale nakonec mu to sedlo. Juraje Baču jsem viděla poprvé a i když byl na můj vkus na "karate kid" trošku zakřiknutý, nakonec mi jeho herecký výkon přišel fajn. Jediný, za co musím dát větší mínus je to, že některým slovenských hercům nebylo moc rozumět. Slovenštinu znám, umím...ale u některých jsem si musela scény vracet zpátky. Na české poměry však velmi dobře zvládnutý film :)

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Já jsem nadšena. Za mě velmi povedený film, který doplňuje (tak jako vždy) skvělá hudba Hanse Zimmera. Tom Hanks je třída snad vždycky..ale ani děj nebyl marný. Po pár minutách filmu jsem měla jasno, kdo je tedy ten zloun, ale nakonec se vždy stala nějaká zápletka, která mi mou jistotu zničila. Konec je pak už úplně na valení bulv..a jako bonus je na filmu krásně ukázáno, že lidi věří tomu, co je jim přes média servírováno. Smrt turisty, smrt 3 kardinálů při požáru…

plakát

Bába z ledu (2017) 

Námět by nebyl špatnej, ale zpracování nudné...Již po půl hodině jsem přemýšlela, jestli to vůbec stojí za to dokoukat. No, nakonec jsem se přemohla a dokoukala to, ale byly to zbytečně ztracené 2 hodiny...A, aby se někdo tak detailně vyžíval v sexu mezi seniory, to už byl vrchol všeho :-D Nepopírám, že i staré páry spolu určitě spí, ale nemusíme jim u toho svítit..to na mě bylo fakt moc :-D Vůbec mě film nenadchl a určitě ho nebudu chtít vidět znovu...Škoda, herecké obsazení slibovalo dost...

plakát

Bajkeři (2017) 

Když od toho divák neočekává moc, je mile překvapen :-) Film není nijak náročnej, vědátoři se v něm asi neshledají, ale scénář není špatný a člověk se občas i upřímně zasměje. Konec není úplně nejinteligentnější, ale pokud má divák chuť na oddychovku, neudělá chybu, když se na tenhle film vydá. Herecké obsazení mě z čsfd příliš nenadchlo, nakonec mi nevadil ani Mišík, který mezi mé oblíbence nepatří..:-)

plakát

Balón (2018) 

Fantastický film! Musím říct, že jsem se ke konci přistihla jak hlavním hrdinům držím palce, aby se jim to povedlo a za hranice, do svobodného světa, se dostali! Ten film měl všechno co mít měl! Již několikrát se ukázalo, že Německo má velký potenciál co se týče kinematografii

plakát

Barbie (2023) 

Která holčička v dětství nevlastnila alespoň jednu panenku Barbie! Mít Barbie dům, kabriolet a k tomu všemu Kena, to byl dětský sen! A ten sen teď WB vzal a udělal z něho kinový film. A není tomu co vytknout. Ať už jde o Barbie svět nebo o ten skutečný, obojí bylo skvělý! Margot a Ryan, tam není co dál říct, oba jako by se pro své role narodili, Americu jsem znala doposud jen ze Sesterstva putovních kalhot a role matky, kterou nesnáší dcera se zhostila skvěle! A růžový to také bylo! Sál se smál (včetně mě) a to už je pro tvůrce ta nejlepší recenze :)