Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (18)

plakát

Volha - FOXTERIÉRY (2023) (epizoda) odpad!

Tak tohle bylo utrpení. Nechápu, jsem zmatená, vole.

plakát

Pýcha a přemlouvání (2022) 

Knihu jsem četla a znala verzi z roku 2007 a pustila jsem si i tu 1995, abych měla po shlédnutí filmu s čím srovnávat a.... Je tady nová a skvělá adaptace, která hravě předčí ty starší, tu z roku 1995, kde jsou všichni fakt starý, nudný a oškliví (pardon, ale proč je v týhle adaptaci Anna tak...) a i tu z roku 2007, kde se charakter Anny Elliot taky skládá jen z toho, že je stará panna...))  Nová Anna má možná moc moderní účes, je občas až groteskní a asi má problém s pitím(taky bych na jejím místě měla)), ale její charakter má konečně rozměr, na který celou dobu čekala... Můžete se s ní/jí smát, brečet a nebo ji i litovat, ale máte prostě celou dobu pocit, že je skutečná a to je skvělý!  Super kamera, hudba a i kostýmy, které jsou občas modernější, ale dobře v celém filmu fungují.. Obsazení je taky skvělý, lidi co máte mít rádi, máte rádi a ty co ne, tak ne.../Cosmo Jarvis, The new period drama leading man???/   "Now I'm single and thriving. I spend my time drinking fine wines, enjoying warm baths and lying face down on my bed."

plakát

Martha, Frank, Daniel a Laurence (1998) 

Nezávislá romantická komedie? Ano, prosím! BRITSKÁ nezávislá romantická komedie??! Ach, ano! Martha, Meet Frank, Daniel & Laurence, je můj novej must see! Joseph Fiennes, Tom Hollander, Rufus Sewell a objekt jejich touhy Monica Potter, tři dny, tři přátelé a skvělej soundtrack, takhle se to má dělat.. (ehmmm, (nejen) česká tvorbo..). Film jsem sice hledala asi tak rok, ale stálo to za to..

plakát

Stánek s polibky (2018) 

Nevím, kdy jsem naposled viděla přehrávat tolik herců v jednom filmu. Joey King je nesnesitelná a ´´objekt její touhy´´ s účesem jak z roku 2007 je fakt děs a hrůza)). Co mě trápí ze všeho nejvíc, je ale fakt, že se to tolika lidem líbí. Achjo!

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) odpad!

Romantická komedie, u který fakt nechápu tak kladný hodnocení, protože to, co se během těch 96 minut odehrává, je čirý zoufalství a to jsem už viděla hodně romantickejch komedií, z kterejch bylo i hodně špatnejch. Katherine Heigl se celou dobu chová jako afektovaná blbka a Gerard Butler a jeho otřesný hraní je vážně too much. Docela se divím, že jsem to dokoukala, ale asi ráda trpím..

plakát

Colette: Příběh vášně (2018) 

Colette je bohužel dobrej příklad naprosto nevyužitýho potenciálu příběhu. Jediný, co nám film ukáže, je to, že Colette psala a měla problémový vztahy, ale všechno je to podaný tak povrchně, že to nedokáže zachránit ani Keira, která je pro mě jinak zárukou kvality... Ocenit se dají jen kostýmy, scéna a fakt, že je film o (dnešní době skoro neznámé) Colette.

plakát

Maurice (1987) 

Miluju Jamese Ivoryho! Málo kdo točí filmy s takovým citem a málo kdo točí takovéhle filmy.. James Wilby je úžasný a soundtrack dechberoucí. Láska na první shlédnutí.

plakát

Orlando (1992) 

Orlando není film, který bych si pustila jen tak na sobotní odpoledne, není to ani film, který mě napadne jako první, když se řekne nejoblíbenější film, ale je to film, ze kterého mám husí kůži, jde totiž o ten snímek, kde je všechno dokonalé. Od první minuty je jasné, že není jen vyprávění příběhu, tenhle film je totiž umění. Rozhodně jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků...

plakát

Velká ryba (2003) 

Typický Burton s netypickým obsazením. Film, u kterýho jsem poprvý, po druhý i po desátý brečela od začátku do konce. Podle mě, vrchol Butonovi tvorby, nejenom pro skvělou režii, ale trochu se mi zdá (i přes to, že jeho novější filmy mám taky ráda), že je to poslední film, kdy tvořil hlavně pro sebe a podle sebe. Ewan McGregor je perfektní, stejně tak Jessica Lange a spoousta dalších. Jedním slovem sen..

plakát

Před úsvitem (1995) 

Jeden z nejpřirozenějších scénářů a výkonů vůbec. Po shlédnutí na mě vždycky padne příjemná melancholie... Spousta lidí sice diskutuje o tom, jestli měly být další dva díly natočený, ale myslím, že v závěru všichni chceme věřit na osudovou lásku.. Nebo ne?