Reklama

Reklama

Mladinká Sidonie-Gabrielle Colette se zamiluje do o 15 let staršího, charismatického pařížského literáta Willyho.  Poté, co se vezmou, je Colette z klidného venkovského prostředí katapultována do světa zářivých pařížských salónů a opojných večírků francouzské smetánky. Colette se přizpůsobuje novému životu, noří se do bohémského světa svého manžela. Inspirativní prostředí v ní probouzí kreativitu a spisovatelský talent. Píše první dílo ze série o Claudine. Willy jí dovolí publikovat pouze, pokud román vyjde pod jeho jménem. Fenomenální úspěch Claudine dělá z Willyho slavného spisovatele a z manželského páru opravdové celebrity. Jenže emancipovaná Colette touží po uznání. Jejich manželství se nejen vlivem Willyho nevěry a Colettina vzrůstajícího zájmu o ženy začíná hroutit. Willy se však své talentované ženy za žádnou cenu nehodlá vzdát... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

Marze 

všechny recenze uživatele

Konecne zase film s Keirou.Ockarove to neni,spis standartni drama s dobovou konverzaci,ktery se veze na melodramaticke note.Tento typ artoveho filmu byl popularni v 90.letech s obcasnimi navraty okolo 2010.Hezka dobova reflexe,Pariz je pekne dekadentni.Provdat se z venkova za dobre situovaneho bileho Parizana by bylo i dnes terno pro ceske holky.Keira presne vystihne prerod priridne chytre,ale naivni vesnicke divky v mestkou zenu.Zajimavy film,ale ne inspirativni. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Colette a její životní příběh je určitě zajímavý. Jen ho trochu sráží styl vyprávění ve filmu. Zde je nudný, ničím nevybočující a bez známky napětí. Film ale zvedá hlavní herecká dvojka, která se svou chemií patří k tomu lepšímu z filmu. Dále se mi líbili kostýmy, atmosféra dobové Francie, hudba. Celkový dojem je ale jako z příjemného průměrného filmu. Neurazí, ale ani nenadchne. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Souboj malosti a ješitnosti s inspirací a zápalem. Nevím ale, jestli mám film chápat jako odraz nižších lidských pohnutek, nebo snad jen jako připomínku, že žila a psala jedna specifická odvážná dáma. Linie tvůrčí a životní se totiž nedoplňují, jen smutně srážejí. Keira možná není ve svých kostýmních fetiších vždy využitá, letos je ovšem poprvé zbytečná. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Colette" je v jadre dobrým filmom, no akosi mám pocit, že nám toho moc neponúka. Alebo minimálne neponúka nič tak inovatívne, čo by sa nedalo nájsť v iných životopisných historických filmoch o ženách, ktoré sa nakoniec vzopreli svojim mužom, ktorí využívali ich talent pre svoje vlastné potreby. A minimálne tento rok sme tu mali ešte film "Mary Shelley", ktorý riešil presne tieto isté problémy. Takže trošku potom tomu filmu chýba dynamika, lebo vieme presne kam to nakoniec bude asi smerovať, a čo môžeme očakávať od našich postáv. A to je trošku mínus. Osobne však poviem, že čo film dobre posúva vpred je vedľajší románik mladej Colette, ktorý z toho robí skutočne niečo inovatívnejšie. Nebudem spoilovať, no minimálne poviem, že je to oveľa zaujímavejšie ako v mnohých iných príbehoch podobného typu. Herecké výkony filmu sú dobré, výprava je skvelá a rovnako aj hudba a kostýmy. Plus Willy sa miestami skutočne ukáže ako poriadny bastard a musím mu uznať, že sa do svojej role Dominic West skutočne dostal. Divadelné časti sú tiež veľmi dobré a myslím si, že to má aj dosť dobre spracovaný záver. Celkovo som si film užil, no nemám pocit, že by mi pridal niečo zaujímavé, čo by som nejako výrazne ocenil alebo si pozrel znovu. Ale som rád, že som film videl raz. A je celkom uspokojivý. Hodnotenie: B ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příběh ženské spisovatelky Colette jsem doposud neznal. Do filmu jsem šel kvůli jeho skvostného feelingu éry Belle Époque a samozřejmě kvůli Keiře, kterou já rád. Ona je prostě typ pro tahle historická kostýmní dramata. A kupodivu vypadá pořád stejně. Jiné vnadné herečky zub času zlověstně nahlodává, ale ona si stále nese v sobě jakousi dívčí mladost byť je to už zralá čtyřiatřicítka ! Bohužel se o příběh - vášně - moc nejednalo. Respektive cosi erotického se občas na plátně událo, nicméně vášeň si představuji jinak. U téhle jsem totiž 2x klimbnul ... Celkem krátce a o to výstižněji film zhodnotil uživatel Dzeyna : ,, Trochu slabší, ale pohled na Keiru všechno zachrání ''. Tak asi tak. Já dám za 3 sešity rukopisu a je to tak akorát. * * * ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Počas tohto obdobia bolo vo Francúzsku pre ženy nezákonné nosiť mužské oblečenie, preto Colette svojím odevom spôsobila škandál. Paradoxne homosexualita bola vo Francúzsku legalizovaná už v roku 1791, no ženy v mužskom oblečení boli neprijateľné aj o storočie neskôr. (Arsenal83)
  • Počas natáčania v Maďarsku bolo tak teplo, že Dominic West mal vo svojom kostýme zabudovanú vodnú vestu, ktorá fungovala ako chladič a okolo hornej časti tela mu tak cirkulovala studená voda. (Arsenal83)

Reklama

Reklama