Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Biografie (6)

Hana Vagnerová (herečka / scenáristka)

21.07.2009

Hana Vágnerová se narodila ve znamení Ryb rodičům programátorům a vyrostla v Praze na Chodově. Jako malá toužila být herečkou, právničkou nebo jít na matfyz. Při studiu gymnázia účinkovala v poloamatérském divadle a věnovala se modelingu, fotomodelingu a práci pro reklamu. V devatenácti úspěšně udělala přijímačky na DAMU a na… (více)

Damian Lewis (herec)

20.11.2007

Damian Watcyn Lewis se narodil 11. února 1971 v Londýně Watcynovi a Charlotte Lewisovým. K umění měl od raného dětství společně se svými sourozenci – Garethem, Williamem a Amandou velmi blízko. Jeho otec, původním povoláním pojišťovací agent, se propracoval přes zpívání v barech až k úspěšnému účinkování v muzikálech a jeho… (více)

Zuzana Kajnarová (herečka)

22.08.2007

Zuzana Kajnarová se narodila 17. června 1982 v Ostravě do rodiny inženýrů (její otec je v současnosti primátorem Ostravy). Má o čtyři roky staršího bratra, který vystudoval na vysoké škole obor mezinárodní vztahy. V současné době bydlí Zuzka v Praze.Prvně si zahrála v roce 2001 v krátkém filmečku KONEC JEDINCE natočený studenty… (více)

James McAvoy (herec / producent)

30.05.2007

James McAvoy se narodil 21. dubna 1979 v nejprůmyslovějším městě Skotska - Glasgow. V roce 1986 se jeho rodiče rozvedli a James byl společně se svojí sestrou Joy svěřen do péče prarodiči. Vyrůstal ve Skotsku a snil o tom, že se stane misionářem. Velice také miloval hru na kytaru a ragby.V roce 2000 úspěšně promoval na Royal… (více)

Nora Ephron (scenáristka / režisérka / producentka)

20.05.2007

Novinářka, scénaristka a především režisérka romantických komedií – Nora Ephron se narodila 19. května 1941 v New Yorku, konkrétně v Brooklynu jako nejstarší ze čtyř dcer. Její rodiče Henry a Phoebe Ephronovi byli úspěšnými scénaristy a napsali scénář například k filmu Žena, která všechno ví, psali také divadelní hry. Na… (více)

Daniela Kolářová (herečka)

10.04.2007

Přední česká herečka Daniela Kolářová se narodila 21. září 1946 v Chebu, ve znamení Panny. Když jí byl rok, její rodiče se rozvedli a krátce na to se s matkou přestěhovaly do Karlových Varů, která zde získává místo mzdové účetní. Svého otce vidí Daniela znovu až ve svých pěti letech, kdy se také poprvé setkává se svojí mladší… (více)

Reklama