Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (91)

plakát

Zásah štěstím (2023) 

Objeví se bílé titulky na černém pozadí..začne hrát jazzová hudba a svět najednou dává smysl..ale jak ještě dlouho? Doufám..že ještě hodně dlouho..prosím Woody..

plakát

Pád (2013) (seriál) 

Doktor Lecter by byl moc hrdej..

plakát

Nebezpečné myšlenky (1995) 

Miluju filmy z 90. let..kde Michelle Pfeiffer přivádí nedbalou eleganci a uvolněné herectví k dokonalosti..

plakát

TY (2018) (seriál) 

Moje hodnocení patří především a jenom první sérii..která ve všech kritériích snesla ty nejvyšší nároky..druhá už ve všech naopak pokulhává..i když chce diváka v závěru o to více šokovat..

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Všechny úžasné filmařské schopnosti a zkušenosti nasbírané během své brilantní režisérské kariéry využil Sergio Leone k poslednímu mistrovskému dílu. Při sledování Once upon a time in America si uvědomíte relativitu času. Stejně jako ve škole, když se každá vyučovací hodina neskutečně vlekla a každá přestávka, nebo volná hodina utekla příliš rychle. Prožít životní příběh Noodlese trvá téměř 4 hodiny, ale nám připadá až zbytečně krátký. Lehkost, která provází každou scénu, je nadpřirozená. Stejně jako hudba maestra Morriconeho a výkon Roberta De Nira. Láska na celý život..Noodles..I slipped..

plakát

Yesterday (2019) 

Nezmizel náhodou jen Paul? Ale zas k takový slaďárně jsou jeho písničky ideální..až se bude točit seriózní film s využitím hudby Beatles..dostanou se pořádně ke slovu určitě i John a George..

plakát

Jmenuji se Sam (2001) 

I have a dream..film dostane název I am Rita..Michelle Pfeiffer dostane víc prostoru pro svůj příběh a hlavně pro svůj vynikající herecký výkon..dál se vymění cover verze písní Beatles za originály.. ještě střihač ubere 15 minut stopáže..potom přidám pátou hvězdičku a zařídím ho mezi svou filmovou top 10..George was always my favorite Beatle..

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Ten, kdo jde do kina na novou trilogii LOTRa, nebude asi úplně spokojen..ale o to tady přece nejde..Hobit je přesně film, kvůli kterému stojí za to jít do kina, sedět tam 3 hodiny a mít na očích 3D brýle (i když bez nich bych se i obešel)..celý film můžeme brát jako oslavu moderní filmařiny..zkrátka velkofilm, který si na něj nehraje, ale opravdu jím je..návraty a náznaky z LOTRa na mě působí moc příjemně..proč si v kině pro sebe neodpovědět na otázku Froda..myslíš si, že přijde na oslavu, strýčku? proč si společně s mladým Bilbem neodpovědět na otázku..kde bydlí Elfové? Samozřejmě příběhově bude Hobit vždy o krok zpátky..ale 2 věci mají LOTR a Hobit společné a neměnné..za prvé..Peter Jackson je geniální filmař, který se pro takové filmy narodil..a za druhé..Howard Shore je geniální skladatel, bez kterého by Kraj nebyl tak kouzelné a láskyplné místo..