Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (48)

plakát

Forst (2024) (seriál) 

Mám rád polské seriály i filmy. Ale to neznamená, že jim budu sázet hvězdy zadarmo ;-) Tady jsem naštěstí přišel jen o dvě, protože tento pokus sfúzovat asi deset severských seriálů do jednoho a posolit to "temnou" regionální minulostí si ani o víc neřekl. A ten parádní konec...nikdo nic neví, nikdo nic neřeší, Forst se sám vyhodí z okna a potom běží několik desítek kilometrů domů, zatímco vraha odváží Olga vstříc druhé sérii...? Prosím, už ne.

plakát

Cesta do tmy (2023) (TV film) 

Asi bych tomu normálně pět hvězd nedal, ale je potřeba spravedlivě vyrovnat skóre uměle sražené politicko-koncesionářskou inkvizicí, která tady zvrací "odpady" a jednohvězdičková hodnocení už jen z principu, že to natočila ČT. Ano, dialogy byly občas hloupě prvoplánové (pokud vůbec proběhly - když operační důstojník neodpoví ostřelovači na požadavek k palbě a místo toho kouká na kolegy a do kamery, střelil bych i po něm) a některé postavy hrály jako na divadle - teatrální grimasy a gesta. Ale příběh byl neotřelý, hezky gradoval a retrospektivní scény postupně vysvětlovaly počínání hlavní postavy. Takže za mě 4+1 :-)

plakát

Vědma - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Končím. Myslel jsem, že první díl byl špatný, ale dal jsem tomu ještě šanci. Přiznávám, byla to chyba. Už to víckrát neudělám. Dorazil mě typický slovenský rádoby vtipný monolog policajta nad mrtvolou. Vážně to bez toho nejde? Ale to je jedno, protože je to slabé úplně celé.

plakát

Zákony vlka - Poslední školení (2023) (epizoda) 

Nechtěl jsem psát hned po prvním dílu, že dám seriálu šanci. Byť dobře technicky zpracovaný, zařadil se k dlouhé řadě nevyužitých námětů. Navíc typický představitel primáckých výtvorů, které si myslí, že je divák trotl. Policajtka je parodií na praktikanta Hlaváčka, falešný náčelník policejního oddělení chodí jako vagabund a jeho identita je neprůstřelná, policajti se oslovují podivně hodností (opravdu podivně, věřte mi), nechybí povinně vtipné skupinky místních alá Prima,... Jo, a vlk. Vyje je na požádání, kdykoliv je někdo z hrdinů uprostřed dramatické pauzy. Já nejsem trotl, takže dvě hvězdy dávám zatím proto, abych mohl ještě případně ubírat.

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Možná bych dal víc hvězd, ale afektovaný Kraus dokázal nemožné - zastínil všechno ostatní a svým "výkonem" limituje hodnocení na max. 1 hvězdu. Takže jsem vlastně dal nejvyšší možný počet ;)

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Díky dobře napsanému příběhu a hereckým výkonům O. Vetchého, J. Prachaře a O. Sokola jsem mohl zapomenout na zbytečné rádobyvtipné vsuvky (kutálející se lékárník, pitvořící se měšťané, omdlévající krkavec apod.) i neslanou nemastnou hlavní hrdinku. Dějová linka, že byl Krakonoš původně člověkem (Jan z Hrádku), mne nadchla. 4,5 hvězdy

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Jedna hvězda za výpravu (pěkné lokace, kostýmy, celkové sladění prostředí,...) a jedna za výkon O. Vetchého (on zpívá!!!) a V. K. Kubařové. To je asi tak všechno. Podivný příběh se snahou "vmontovat" do něj narážky na aktuální témata, přehnané prvoplánové pitvoření obou rádců, nehraní neherce Kluse i Noida Bárty (kterého mám jinak rád) - to všechno udělalo z tohoto počinu počin zbytečný.

plakát

Ultimátum - Epizoda 8 (2022) (epizoda) 

Osmý díl této, doufejme jediné, série završil zoufalství tvůrců při tvorbě tohoto společného veledíla. Uchopili téma stejně nešikovně jako Koleník pistoli a oslí můstky mezi hlavními liniemi se vlastně staly hlavním rysem parodie na politický thriller, o který se (zřejmě) pokoušeli. Za diváky prosím tvůrce, aby se už do těchto vod nepouštěli. Děkujeme.

plakát

Vohnice a Kiliján (2001) (TV film) 

Filmové zoufalství. Dialogy jako na školní besídce, asynchronní postsynchron, děj proložený zbytečnými a naivními scénami...

plakát

Zoo - Hledá se milenka (2022) (epizoda) odpad!

Přiznám se, že jsem celou episodu dokoukal jen kvůli této recenzi. Pro hnidopichy dodávám: "Ne, nikdy jsem nežehlil!" Snad také proto nechápu skupinu, která tento seriálový exkrement sleduje pravidelně (a některým se to i líbí!!!). Skupiny herců, která (dle upoutávek na TV Prima) prošla různými ordinacemi, nemocnicemi a dokonce i bojovými misemi, tentokrát "oblažuje" ubohá zvířata v ZOO svými slabomyslnými dialogy a teatrálními výstupy a grimasami hodnými školní besídky. Nedá se to náhodou klasifikovat jako týrání zvířat?