Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Bratři (2023) 

Zpracování tohoto námětu tu sice mělo být už před třiceti lety, ale i v tomto případě platí, že lépe teď než nikdy. Film není chronologickým popisem činnosti odbojové skupiny a historických dat, je to strhující příběh, který by mohl pomoct k tomu, že se alespoň někteří lidé budou chtít seznámit se skutečnou podstatou života hlavních postav.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Bába z ledu je opravdu spíš TVfilm. Je to dobrý film, takový klasický poctivý Slámův film. Potíž je v tom, že těch katarzí je tam na mě až moc. Viděl jsem všechny filmy Bohdana Slámy, žádný jsem však neviděl dvakrát a u Báby z ledu to bude stejné....

plakát

Vzteklina (2018) (seriál) 

Ta ambice České televize chtít udělat stejně dobrou, nebo ještě lepší miniserii než HBO (Mamon, Pustina) je docela cítit. Konkurence v tomto případě zafungovala a Vzteklina se prostě povedla.

plakát

Milada (2017) 

Tohle vůbec není propadák! Český pozorovač a "kritik" na ten film prostě musí nahlížet optikou toho, komu je určen. A jestli je především určen divákovi, který o Miladě Horakové neví nic a nemá potřebu a zájem babrat se v detailech a za každou cenu hledat nit, co nenechá suchou, tak je úkol splněn a za mě dobrý.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Měl jsem trochu strach jak se autoři popasují s realitou, že roky nezastavíš. Obsazení však považuji za dokonalé a výkon trojice Tereza, Ondra, Lojzík je bezchybný. Myslím, že Zdeněk, Libuška a Václav z Obecné školy mohou být spokojeni. Nemá cenu se dlouze rozepisovat o kladech a nedostatcích, ať se každý podívá sám. Moje doporučení zní takto: Od filmů Jana Svěráka neočekávám zdrcující děj ani očistnou katarzi, očekávám to, čeho jsem se od Strniště dočkal.

plakát

Masaryk (2016) 

Poslední díl Českého století tentokrát s titulky. Vypovídající hodnota historických polopravd je na úrovni učebnice dějepisu pro osmou třídu základní školy v roce 1985. Dozvíme se zejména, že Němci, Angličané a Francouzi jsou nespolehlivé svině, Beneš byl podrazák a mentální ruina Masaryk byl zejména alkoholik a feťák, který to všechno sám nezachrání. Jedna hvězda za solidní hudbu.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Tohle se prostě povedlo! Někdy to ten scénář vytočil jen tak tak, ale nakonec mi to celé připadlo kompaktní a uvěřitelné. Ani ten konec jsem neshledal nějak překombinovaný. Rozhodně nemá cenu nahlížet na ten seriál příliš politicky, někdy je tam to retro trochu přitažené za vlasy, ale každý si tam najdeme svou špetku. Odehráno to je rovněž velice dobře, jen na hlavního hrdinu jsem si musel chvilku zvykat (což spíš dávám za vinu sobě a Janu Révaiovi :-) Škoda že je konec, bude se mi stýskat. ....málem bych zapomněl: Rozhodl jsem se, že letos poprvé v životě budu hlasovat v anketě Zlatý slavík! Uvidíme, kam ty Sloky dotlačíme!

plakát

Všiváci (2014) 

Možná byla prvotní myšlenka dobrá, ale bohužel se to celé vymklo a vznikla parodie na možná i vážné téma. Celé je to strašně nepravděpodobné a uspěchané, za pozornost tak vlastně nakonec stojí jen některé herecké výkony.