Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (1 035)

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Výlet do nepříliš zajímavého světa s příliš očitými výpůjčky odjinud (zejména Hvězdných válek). Jonathan Majors naštěstí v roli Kanga dokáže ovšem divy a každá scéna s ním zvedá Ant-Mana 3 z vln podprůměru. Naštěstí je těchto scén dostatek, abych mohl film označit za průměrný a opatrně se těšit na pokračování toho, co spatříme v obou potitulkových scénách.

plakát

Mai xiong pai ren (2001) 

Černohumorná komedie, které ale schází zajímavější příběh nebo alespoň nápaditější gagy, tedy faktory, které by je povznesly nad průměr.

plakát

Bill Burr: I'm Sorry You Feel That Way (2014) 

První polovina standupu je velmi chytrá a ukazuje absurditu rasismu i politické korektnosti, která občas nevede lidi k uvědomění špatného pohledu na svět, ale spíš frustraci a autocenzuře. Bohužel zbytek vystoupení má své světlejší (historka o helikoptéře) i horší momenty (hádky s manželkou). Jako celek lehký nadprůměr.

plakát

Honičky králička Bugse (1981) 

Pestrý mix grotesek ze série Looney Tunes, kterým pochopitelně vévodí Bugs Bunny. Bohužel někteří (v čele se Speedy Gonzálesem) se nedostavili a Daffy nedostal více prostoru. Přesto jsem se smál od začátku do konce.

plakát

Heavy Metal (1981) 

Zajímavý projekt, který trochu kolabuje pod tíhou svých ambicí. Některé povídky jsou brilantní (taxikář, kapitán před soudem), jiné dokáží pobavit, ale především ta závěrečná nepůsobí tak epicky, jaký byl nejspíš záměr. Dojem kazí i často nevhodně zvolené rockové songy v pozadí, které ve srovnání se scénickou hudbou hrají druhou ligu. Rozpačitý, přesto silný zážitek.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Vzhledem k poloamatérským podmínkám překvapivě konzistentní a naprosto přepáleně zábavný blížící se humoru nejen legendární herní série Život není krásný, ale především South Parku. Na prvním rande tudíž raději nepouštět.

plakát

Na dno vášně (1997) 

Almodóvar si pohrává s milostným víceúhelníkem a jednou osudovou nocí, která na roky dopředu určí osud několika postav. Film skrze ně poukazuje na relativitu svobody i vězení v různých podobách.

plakát

Ai nu (1972) 

Exploatační film s jemnou dávkou erotiky, solidní bojovou choreografií a šablonovitým příběhem o pomstě.

plakát

Infinity Pool (2023) 

Cronenberg junior opět spojuje rozklad osobnosti a sociální satirou do podmanivé halucigenní noční můry.

plakát

Po huai zhi wang (1994) 

Stephen Chow si po vzoru Žhavých výstřelů vypůjčil klišé i ikonické scény z různých filmů a namíchal z nich mix akce, komedie a ulítlé romantiky.