Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (72)

plakát

Oz (1997) (seriál) 

Šílený seriál.

plakát

Sowon (2013) 

Emocionalně vyčerpávajici přiběh. Stačilo vidět jednou ale 5* jasných.

plakát

Sedm (1995) 

Obžerství, lakota, lenost, chtíč, pýcha, závist a hněv. Dokonalý krimi thriller.

plakát

Trumbo (2015) 

Poctivý životopisný film kde opět uřaduje Bryan Cranston svým hereckým umem.

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

Newman a Redford jsou charismatičtí, sympatičtí, prostě parádní . Nedovedu si představit, že by role dvou legendárních banditů zahrál někdo jiný. Dialogy jsou parádní, zpracování taky, jedině hudba mě neoslovila kromě skladby "Raindrops keep falling on my head". Odlehčená atmosféra ve filmu je dobře vybalancovaná a závěr filmu je skvělou tečkou za celým příběhem.

plakát

Trainspotting (1996) 

"Vybrat si život. Vybrat si práci. Vybrat si kariéru. Vybrat si rodinu. Vybrat si zasraně velkou televizi.Vybrat si myčky, auta, přehrávače kompaktů a elektrický otvíráky na konzervy... Na konci toho všeho pěkně zplesnivět. Pochcávat se v ubohym domku a bejt jenom na obtíž sobeckejm, zmrvenejm spratkům, který jsi splodil, aby tě nahradili"

plakát

Amadeus (1984) 

Grandiozní kus filmařiny od Miloše Formana podtrhnutý dechberoucím hereckým duem.

plakát

Gladiátor (2000) 

"Jsem Maximus Decimus Meridius. Velitel Severní armády. Generál legie Felix. Věrný služebník pravého císaře, Marca Aurelia... Zavraždili jste mi syna a zavraždili moji ženu. Ale já se pomstím teď, nebo v přístím životě" Jeden z nejlepších filmových zážitků.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Filmy od Michaela Manna byly vždy zvukově dovedené k dokonalosti a u Posledního Mohykána to platí dvojnásob. Každý výstřel , ozvěny , sekání sekery , prostě vše je neskutečně skvěle ozvučené a soundtrack je dechberoucí a jeden z nejlepších , který jsem kdy slyšel. Nádherná výprava , poutavý příběh , skvelé zpracování a k tomu mladý Daniel Day-Lewis. Skvostné finále jenom potvrzuje genialitu filmu.