Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (15 723)

plakát

Krajiny odboje (2021) 

Odvážná žena vypráví o své partyzánské jednotce roti Němcům, zajetí a poslání do koncentračního tábora Auschwitz, kde také byla v odboji. Je jí 98 let, ale vyadá mladší, tak na 95. Kůže na nohou připomíná krabaté punčochy, ale oči má stále bystré a odvážné. O svém současném pobytu říká: "V Berlíně jsme našli útočiště před brutálním kapitalismem periferie EU. Ocitli jsme se u zdroje kapitalismu, kde je čistě a krásně". Popivoda filmovou řečí mezi vyprávěním ukazuje líně pomalé plynutí času ženy. Až skoro bezčasí.

plakát

Děti Nagana (2023) 

V Detech Nagana uvidite misto hokejovych hvezd generaci skolaku se spolecnymi vypravami na kolech a v zaveru kdy dej mu graduje i zapas ve stylu Okresni prebor, kde se outsideri postavi starsim frajerum ve stylu Kokosi na snehu. Filmu se me podarilo vtahnout. Je to typ snimku o lehce oblecenim uvalenych tymech s trenery za zenitem, kteri to vsem nandaji. Trochu mi chybelo vic vypjatych chvil a vubec napadu i hlubsi zaber socialniho tematu. A take uveritelnejsi postavy a lepsi herecke vykony detskych hercu. Ale uprimnost zapletky a atmosfera pusobi zdarile. Cilove publikum bude spise prevazovat misto deti pametnici s nostalgii. Na par vterin uvidite skutecneho Dominika Haska, ktery se ale do deje nezapoji.

plakát

Pongo Calling (2022) 

Dokument neobjasni hranici, kterou asi znaji jen Romove. Totiz kde je pricinou jejich nezamestnanosti to, ze jsou oficialne socialne vyloucene etnikum a spatne shaneji lepe placenou praci, kdy je pricinou jejich kultura s malou hodnotou vzdelani a ziti ze dne na den a kde je to socialni past davek, kdy se jim pracovat nevyplati. Kdyz prijedete do Chanova, postavaji pred vybydlenymi panelaky az mate pocit, ze maji jednu velkou nekoncici party. Mam Romy celkem rad, ale od 14. stoleti se s nami vetsinovym etnikem nechteji parit.

plakát

Milá Sarah (2020) 

Dost predvidatelne obcas humorne  drama o trech pratelich, ktere vas zahreje u srdce s peknymi okamziky pro ty, kteri maji radi sladke filmy. Uvidite hezke tvaricky a mnozstvi lidi jezdicich na kole. Pro vsechny ty, kdo nekdy meli velky sen a ztratili nekoho draheho a o drihych sancich.

plakát

O malých věcech (2023) 

Originalni zapletka i vyusteni kazdeho z dvanacti pribehu. Je to scenaristicka i rezijni prvotina Denise Safarika. Obyvatele domu jsou vesmed sverazni a ne moc stastni. Zrali na psychiatra ci alespon psychoterapeuta. Postupne dochazi az trochu k jednotvarnosti a pomohla by nejaka zmena.

plakát

Zdola (2022) 

Take jsem vystudoval socialni praci a socialni politiku na prazske Filosoficke fakulte se zkouskou z prace s lidmi bez domova, ale praci s touto skupinou se vyhybam. Jeden se na druheho podiva zle a ten ho hned zmlati.

plakát

Spýtaj sa vašich: 93 (2022) (TV film) 

Pametnici devadesatek maji opravneny pocot ,ze to lepsi uz bylo. Byla to neskutecna party doba bez socialnich siti. Shledl jsem na Slovensku v Liptovskem Janu v Nizkyvh Tatrach.

plakát

The Conceptualization of Change (2022) 

Zmeny , revoluce, krize prichazi bud skokove nahromadenym napetim, nebo pozvolna. Tema by si zaslouzilo vic minut. Shledl jsem na Dafilms.cz

plakát

Bitvy 2. sv. války v barvě (2021) (seriál) 

Shledl jsem dily Kursk, Ardeny a  El Alamein, kde bylo vecne vedro na pousti a v noci mraz. A dil o operaci Barbasosa, ktery sice letem svetem strucne popisuje vyvoj, ale je plny historickych zaberu a informaci. Uvidite jak promrzli nemecti vojaci pred Moskvou zabavuji mistnim kabaty, kteri pak umrznou. Ale za tri tydny umrzlo i 150 tisic nemeckych vojaku. Aktualni vzhledem k soucasne ruske invazi na Ukrajinu je viditelna Stalinova nenavist vuci ukrajincum, kdyz protrhl hraze prehrady s nejvetsi hrazi na svete dlouhou 750 metru, ktera znicila vesnice a tovarny,ale obyvatele nevaroval a zahynulo 150 tisic lidi. Uz predtim zabil miliony obyvatel pri rizenem hladomoru vyvozem obili do zahranici a kolektivizaci.

plakát

Šťastně podvedená (2023) 

Cela zapletka je zalozena na predpokladu, ze skutecne krasna osoba a blizky pritel je vlastne zlovolny vrazedny kriminalnik.