Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (18)

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Celé ty roky, co jsem fanouškem MCU od shlédnutí prvního Iron Mana, jsem srdnatě a neúnavně oponovala všem těm zavrzelým odpůrcům, kteří tvrdili, že film natočený podle comicsu nemůže být dobrý. Nebo že to je jen barevný nesmysl se stupidními charaktery, bez hlubší myšlenky či poselství. A teď jsem tady, absolutně zklamaná a znechucená nad tím, co jsem právě viděla. Tedy viděla… televizi jsem vypnula po hodině a děkuji za to, že jsem neměla čas na návštěvu kina, neb by to byly vyhozené peníze. Se seriály jsem neměla problém, ač WandaVision bych dala tak 5/10. Ale tohle… Připadala jsem si, jako bych sledovala Transformers 5. Bylo to barevné, efektní, občas rádoby vtipné, ale se super slabým scénářem a příběhem. I Eternals mě bavili více.

plakát

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009) (seriál) 

Milovníkem anime jsem už dobrých 10 let. Ale FA:B mi vzal naprosto vítr z plachet. Poprvé jsem nepřeskakovala openingy a endingy, soundtrack je fenomenální. Všechny postavy, ať kladné či záporné, si musíte ihned oblíbit. Příběh je skvělý od prvního dílu, gradace funguje, napětí stoupá. Dokonce i ty vtipné momentky jsem si zamilovala. Seriál jsem zhltla za pár dnů, 64 dílů je sakra málo, snesla bych klidně dalších 100! Jediné mínus vidím v tom, že si nedovedu představit, co má šanci toto dílo překonat. 110%. Těch 5 hvězd je tu opravdu málo.

plakát

Tókjó Ghoul (2017) 

Toto filmové zpracování bylo velice příjemné překvapení. Tvůrci se opravdu věrně drželi předlohy. Jen doufám, že bude další pokračování, vzhledem k tomu, že zvládli odvyprávět sotva polovinu první série. Herecké obsazení nemohlo být lepší, hlavně Kaneki a Touka zaslouží palec nahoru. Souboje byly kupodivu také velmi dobře zpracované, až na slabší hudební doprovod nemám co vytknout. Dvě hodiny plné napětí, krvavých soubojů a emotivních příběhů, přesně jak nám již servírovala manga. Skvělý odrazový můstek pro (doufejme) ještě lepší budoucí pokračování. Za mě 70%

plakát

Tokio ghoul - √A (2015) (série) 

Oproti první sérii obrovské zklamání. Našlápnuto měli skvěle a potenciál veliký. Ale bohužel. Prvních pár dílů ještě šlo, ale od čtvrtého už jsem sledovala pouze, abych se dozvěděla, jak to dopadne. Jednotlivé scény byly seřazeny dost chaoticky. Opening je prostě hrozný. O spoustě nových postav nevíme nic, nemluvě o vysvětlení chování a motivů těch nám již známých hrdinů. Být tohle první série, byl by to slušný odrazový můstek. Emočně to fungovalo, souboje taky stály za to. I přes všechny nedostatky je vA stále nadprůměr, 60%.

plakát

Tokio ghoul - Season 1 (2014) (série) 

Začátek měl pozvolný nástup a hlavní hrdina Kaneki mi nebyl zrovna moc sympatický. Bála jsem se toho, že až na občasný souboj to bude seriál spíše o vztazích a pocitech. Nemohla jsem být dál od pravdy. S každým dalším dílem jsem seriál hltala víc a víc. Souboje, napětí a potoky krve nabíraly na intenzitě, poslední čtyři díly jsem slupla zaráz a ten poslední... Ten byl prostě epicko-fantastický. Nemůžu se dočkat na Kanekiho v pokračování. Naprosto skvělá anime jednohubka, která má vše a v ideálním poměru. 100%

plakát

Černobílá spravedlnost (2017) 

Kathryn zas dokázala předčít mnohé pány režiséry. Je bezkonkurenční ve zpracování a uchopení drsných příběhů. Režie na jedničku, gradace a napětí nechybělo. Obzvláště jsem ocenila zapojení dobových fotek a záběrů. Obsazení není co vytknout, naopak. Will Poulter se nám konečně předvedl v seriózní roli a že to stálo za to, od něj se máme ještě na co těšit. Nebýt soudního přelíčení na konci, možná bych dala o hvězdu méně. Díky němu to ve mě zanechalo přesně ten dojem, jaký Kathryn zamýšlela. Nicméně na Hurt lockera to nemá, Detroit znovu vidět nepotřebuji, 70%.

plakát

Mirai nikki (2011) (seriál) 

Mirai nikki mělo trochu od všeho. Akci, napětí, romantiku, skvělé záporáky i propracovaný příběh. S Yukim jsem měla problém jen ze začátku, poslední díly už mi byl sympatický. Rozhodně bych ho nehodnotila tak negativně, jak jiní tady. Rozuzlení se stupňovalo až do konce a že to stálo za to! Díky bohu, že i to šílenství Yuno se vysvětlilo. Jinak bych seriál hodnotila negativněji, protože jsem ji opravdu neměla ráda. Jen ten poslední díl, no.. Za ten prostě hvězda dolů.

plakát

BORUTO -NARUTO THE MOVIE- (2015) 

Zdaleka nejlepší film z Naruta. Příběhy nových postav se mísí se starými a že nová generace má co nabídnout! Záporák a akční sekvence na výbornou, příběh odsýpá, nenudila jsem se ani minutu. Snesla bych klidně o hodinu více! Jediné z čeho mám obavy, že tento film bude těžké překonat nebo udržet na stejné úrovni i v dalších snímcích.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Až na pár vtipných scén, docela vleklá nuda. Tři hvězdy jen za hvězdné výkony. Příště si raději pustím jiný snímek, každému se holt líbí něco jiného.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce (2015) (seriál) 

Hodnotím po shlédnutí obou řad a více než dvě hvězdy si seriál opravdu nezaslouží. První řada měla velmi dobrý potenciál, dozvěděli jsme se o něco více informací, ale stále nevíme tu zásadní: kde se vzal virus. S každým dalším dílem jen více zabředáváme do řešení mezilidských vztahů, bohužel u postav, které jsou mi od začátku nesympatické. Jsem velký fanoušek TWD, ale Fear točit opravdu neměli. Nikdy jsem nebyla nadšenec do Ordinace nebo Ulice a podobný materiál nám tu bohužel servírují.