Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (15)

plakát

El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta (2019) 

Breaking Bad je seriál, který bude vždy mít speciální místo v mém srdci. Už od oznámení tohohle filmu jsme věděli, že se ho ujme Vince Gilligan, a tak jsem neměl strach, že by snad celý projekt měl skončit fiaskem. Dovoluji si říci, že jsme dostali všechno, co jsme si jen mohli přát. Ve filmu najdeme nostalgii, akci, chytré střihy, nádhernou kameru, skvělou práci s tempem a flashbacky a jednoduše to, co jsme měli tak rádi na původním seriálu. Ta atmosféra a způsob řešení jednotlivých záběrů prostě křičí Breaking Bad a mě osobně to hodně, ale opravdu hodně baví. Velmi důstojné a krásné zakončení seriálu, kde se pro jednou věnujeme Jessemu, postavě, která měla původně skončit s první sérií, ale nám všem přirostla k srdci.

plakát

Macbeth (2015) 

Nádherná adaptace, nádherné využití původního Shakespearova textu. Tajemné vizuály chladného mlhavého Skotska jsou tak dokonalé, že by každé filmové políčko mohlo být samo o sobě překrásným umělěckým dílem. To vše podpírají přesvědčivé a podstivé výkony herců v čele s výtečným Michaelem Fassbenderem. Holt umění na filmovém plátně ještě nevymřelo.

plakát

Příchozí (2016) 

Tak chytrý a dotažený sci-fi film jsem hodně dlouho (možná nikdy) neviděl. Výtečná hudba, podtrhující atmosféru nejistoty valící se ze všech stran. Konečně někdo řeší, jak se s mimozemšťany domluvit. Silná osobní příběhová linka. Skvělá Amy Adams skoro nesleze z plátna. Ukočírovat tohle všechno zvládne málokdo, takže nezbývá než se klanět, pane Villeneuve.

plakát

Vetřelec (1979) 

Žádné CGI, žádný problém. Alespoň ne pro Ridleyho Scotta. Mimozemští zabijáci se na plátně objeví sice jen zřídka, ale atmosféra se hustá jako Rákosníčkova mlha. Strach z neznámého je nakonec strachem největším a Vetřelec toho plně využívá. Absolutní bomba.

plakát

Love, Death & Robots (2019) (seriál) 

Tim Miller a David Fincher zastřešili vskutku nádherný projekt. Nenásilně spojili téměř 20 animovaných shortů tím, že jim dali jedno jméno a platformu, kde si je může běžný divák bez problémů jeden po druhém vychutnat. Byť tahle série kraťasů, jak se jim hezky česky říká, obsahuje kousky lepšího i horšího ražení, jsem rád hlavně za jednu věc. Koukání na tenhle žánr pro mě bylo vždy spíše otázkou náhody nebo Oskarových nominací/výherců a jsem rád, že díky pánům Millerovi a Fincherovi se to alespoň na chvíli změnilo. Nedá se jinak než vyrazit hodnotit po jednom, ale za celek máte za mě podtrženou jedničku.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Jedním slovem zklamání. Volavka je od začátku do konce postavená na tom, že v ní hraje Jen Lawrence, která se prostě divákovi líbí, a to hlavně když je co nejméně oblečená. Není to špatně, film dává na sexuální podtext velký důraz a nakonec co bych si jako chlap stěžoval, ale prostě to nestačí. Film se totiž prezentuje jako špionážní thriller ze studené války, avšak napětí a akce, které bych očekával, je tam žalostně málo. Zdá se mi dokonce až hloupé, že v celém filmu není použit ani jeden odposlech. Všechno to zachraňuje pěkný vizuál a chytrý závěr.

plakát

Nora (1973) 

Povedená adaptace. Možná je to i tím, jak divadelně působí. Anthony Hopkins jako vždy úžasný, Claire Bloom mu velmi solidně sekunduje. Sečteno a podtrženo, vše nakonec záleží na kvalitě Ibsenova originálu, z kterého jsem byl po přečtení lehce rozpačitý a tato filmová adaptace můj pocit jen podtrhla.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Vizuálně hezké, ale celý film se drží spíš právě toho, že chce vizuálně potěšit a s pravidly světa si moc hlavu neláme. Ano, přemisťování jako součást kouzelnického souboje je velmi efektní, ale za jakou cenu… Překvapivě dost vykrádačka na Dr. Strange a jejich konceptu zrcadlové dimenze. Vlastně ani nevím, jestli v ní v tomhle filmu jsou stejné efekty jako u Marvelu, ale to vůbec nevadí, protože scenáristy (nebo Yatese nebo kdo to proboha vymyslel) to vlastně taky nezajímalo. Hlavně, že to hezky vypadá, že?! Ve filmu je taky, jak už známe z předchozího dílu, dost opravdu nezajímavé a hodně zbytečné omáčky, takže světe div se, máme zaděláno na pokračování. Údajně jsou v plánu další 2 díly a to pro moje zdraví není dobrá zpráva. Hrozně rád bych se přestal koukat, ale Harry Potter je moje vášeň a miluju původní sérii jako své vlastní dítě. Proto je pro mě tak těžké vidět, co se se světem HP stává a stále doufám, že se to snad zlepší. Ale do kina, přátelé, do kina mě na toto fakt nedostanete. Moje prachy tohle sponzorovat nebudou.

plakát

Shazam! (2019) 

V půlce filmu jsem s hrůzou zjistil, že jsme pouze v půlce. Na konci se objeví sedmdesáti kilový Superman a mluvící housenko-padouch. Je třeba říkat víc? Film může být rad za jednu hvězdu.