Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 276)

plakát

Obyčejní hrdinové (2004) 

70%. Film o jedné hodně divné rodince, která se ke konci snad dala trochu dokupy. Doubor všemožných komplexů a traumat. Vcelku vydařené.

plakát

Poločas rozpadu Timofeje Berezina (2006) 

Zajímavý film lavírující na pomezí tragédie, dramatu a černé komedie. Dvě rozdílné linie se nakonec propojí. Zajímavé herecké obsazení. Námět upoutá, scénář je dobrý. Závěr je pekelný, to nevím kdo mohl vymyslet, aby dva hloupí gangsteři šňupali čisté plutonium :)

plakát

Samuraj (2003) 

Na to že to byl film z minulosti Japonska a o samurajích, tak mě to docela bavilo. Natočeno je to dobře, má to hlavu a patu, herecky zvládnuto. Je to sice taková hodně drsná historická pohádka, ale má to šťávu. Těch posekaných lidí je tam opravdu hodně a proto kvituju i minumum nechutných záběrů.

plakát

Spoušť (2005) odpad!

Ani za ty kozy ne. Otřesný film, nedalose an to skoro dívat. Naprosto vykonstruovaná blbost.

plakát

Jasnozřivá (1994) 

Vizuálně velmi dobré, zbytek je o naprostem nic. Většinu filmu se ozyvaji jenom zvuke nebo se dokola omilaji jedny a ty same slova. Ke konci filmu jakoby se to zlepšilo, ale texty byly prostě tak dementní, že byl problém to vůbec dokoukat. Za kameru 1*, jinak je to hodně slabé.

plakát

Temný úsvit (2006) 

Útěkový film podle skutečnosti, kdy jeden pilot zdrhá z vězení v Laosu. Bale hraje lehce nadprůměrně. Lokality jsou výborné, děj odsýpá. Clkově situaci tomu člověku nezávidím. Boj o život v neznámém prostředí, kde jde vše proti Vám. Nakonec to bylo vítězství morálky nad fyzickou silou, i když i té morálky bylo na konci už velmi málo. Bavilo mě to.

plakát

Planina v ohni (2008) 

Celkově to nebylo zlé, celý děj a zvraty jsou ok. V tom by zádrhel nebyl, ale prostě to nemá jakýsi drajv. Nevím jestli je to rozmělněno přeskakováním v ději a tím pádem menší návazností a uceleností, ale prostě nevtáhlo. Když to bylo zajímavé, tak to za chvíli přeskočilo na nezajímavý děj z jiné doby.

plakát

Bez kalhot (2012) 

MINIKINOKavárna Ostrava, 12.7.2012: Začátek filmu byl na 4* mělo to švih i humor a já jsem se bavil. Postupem času byly k vidění další a další striptérské čísla a nic moc se neřešil, humoru ubylo. V závěru se to začlo točit na místě. Takže celkově za 3*. Herecky rovněž docela průměrné, trochu vyčnívá snaživý Tatum a šílený McConaughey.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Takže začneme od začátku. Všemi opěvované úvodní titulky: hudba velmi dobrá, titulky samotné nudný standart (možná, když by Fincher viděl Enter the Void, tak moh zkopírovat něco lepšího), obraz je jakýsi počítačový předěl (což asi spolklo většinu rozpočtu, protože jinak nechápu, za co má tento film asi 100x větší rozpočet než švédská verze). Nyní k samotnému filmu, ten trpí několika nedostatky. Lisbeth není tak drsná jak by měla být, její pozdrav Hej hej je výsměch, celkově není tak odtažitá jak by měla být. I vzhledově je to spíše emo styl a ne punk. Tato postava není moc zvládnutá. Oproti tomu docela překvapil Craig, čekal jsem to mnohem horší, ale docela to zvládnul. Jedině bych vytknul, že v zimním oblečení vypadal jako šupák a to pověšení brýlí na hlavě nevím kde vzali. Toto by se dalo ještě nějak přežít, ale ve filmu chybí podstatné dvě věci. Za prvé nulová chemie mezi Lisbeth a Mikelem. Z čista jasna se v půlce filmu Lisbeth svleče a Mikela ošuká. Tomu nepředchází vůbec nic, žádná hra poznávání, tak jako ve švédské verzi. Hlavně vztah těch dvou byl nedílnou součástí filmu, ale v téhle verzi to hezky odflákli. Za druhé chybí tomu napětí a gradace napětí. Ve švédské verzi jsem 3x byl přesvědčen o vrahovi a že je konec filmu, ale vždy se to zlomilo jinam. V této verzi se jede jedna linie, kde se jen očekává na koho se příjde. Navíc scéna záchrany Mikela je z pohledu gradace napětí naprosto zfušovaná. Je tam i spoustu jiných drobností, např. temnou švédskou atmosféru to prostě nemá ani kdyby se Fincher rozkrájel. Dva záběry na zasněženou krajinu opravdu nestačí, navíc ta atmosféra je úplně o něčem jiném. Že míchá do závěru 2. i 3. díl to je opradu zbytečné. Že do dialogu míchají švédská slovička pro děkuju a na zdraví je spíše k smíchu. Pak je tu pár lapsusů, kterých by si průměrný režisér měl všimnout. Třeba Lisbeth ktera vkráčí s náherným vystajlovaným čírem a helmou v ruce, no tož asi se stavila na hajzlíku se trošku přepudrovat. Tento film mě nenalákal na to abych sledoval další případné díly. Bohužel opět špatný a zbytečný remake/adaptace z US.

plakát

Koumáci (1984) 

Hodně slabé. Moc jsem se nezasmál a herecky taky nic moc a to i přesto, že tam hrají některá zvučná jména. Od komedie bych čekal více zábavy.