Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (136)

plakát

Drž hubu! (2003) 

V téhle komedii jsou nezapometulný hlášky a po letech, tak nějak prostě zkultovněla.

plakát

SS-GB: Hitler v Británii (2017) (seriál) 

Jako už ten nápad, že Němci porazili Británii mě přitáhnul a musím říct, že se i zadařilo, ale kvalit The Man in the High Castle to nedosahuje.

plakát

První světová válka (2003) (seriál) 

Podle mě nejlepší a nejpřehlednější dokumentární série o 1. světové válce.

plakát

Nikdy nezestárnou (2018) 

Hodně jsem se těšil, ale musím říct, že mě dokument žádný nový vědomosti ohledně 1.světové války nepřinesl a že jsem se na začátku docela i nudil než přišlo na krásné vyhlazené pravé záběry na které právě upoutával trailer. Takovýhle nádherný záběry jako málo v kterým dokumentu pohledáte a právě za ně mířím v hodnocení až na tři. A jak se říká dobrý je za tři, což není vůbec špatný. Každopádně nebýt těchto záběrů, tak moje hodnocení klesá, poněvadž je spoustu jiných a lépe zpracovaných dokumentární filmů a cyklů na toto téma.

plakát

Údolí stínů (2002) 

Teda ten Mel je fakt nesmrtelnej :-D Všichni leží a on jedinej stojí a kulku prostě nekoupí. Nezlobte se, ale prostě víc jak dvě hvězdičky prostě nemůžu dát.

plakát

Válečná generace (2013) (seriál) 

Jako rozhodně se na tenhle film či seriál nekoukejte s dabingem! Totálně to zkazí celou atmosféru, poněvadž není nic horšího, než když mluví mezi sebou vojáci wehrmachtu česky. Jedině originál v němčině s titulkami! Jinak já osobně bych skousnul i delší stopáž. Tohle se opravdu hodně povedlo! U mě je to jeden ze skvostů válečné kinematografie.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Super seriál z prostředí 2.světové války z produkce HBO. Pro drtivou většinu skalních fanoušků válečných filmů a seriálů tenhle seriál prostě tak nějak zkultovněl. Netřeba víc dodávat.

plakát

Pacifik (2010) (seriál) 

The Pacific podle mě stojí spolu s Bratrstvem neohrožených v čele nejlepších válečných seriálů z 2.světové války, ačkoliv každý odehrávajíc se na jiné polovině planety. Víc není třeba vypisovat.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Pro mě je tenhle seriál lék na špatnou náladu. Stačí jeden, dva díly a už jsem zase rád, že jsem na světě :-)

plakát

Gallipoli (2015) (seriál) 

Tak asi takhle nějak si představuju válečný seriál. Tohle je rozhodně jeden z nejlepších seriálů z Velké války posléze tedy 1.světové války a to ještě o bitvě která se často dává bokem a pořád dokola se jenom omílají jatka na západní frontě v zákopech, ale právě i tady je vidět, že nejenom ve Francii, ale i právě tady v Gallipoli u Dardenelského průlivu šlo o nesmyslné vedení války tehdejší generality a o nesmyslné posílání mladíků po tisících do nesmyslných útoků přímo na smrt. Za mě plnej počet hvězd!