Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 200)

plakát

Accidentally in Love (2011) (TV film) 

OK, není to příliš inovativní, nemá to hloubku, je v tom dost klišé, ale jako romantická jednohubka, když máte zrovna náladu, to není špatné. Hlavní herečtí představitelé jsou příjemní, je tam pár úsměvných scén a sentimentálně se netlačí příliš na pilu. Za mne spokojenost.

plakát

Adam (2009) 

Další z filmů, který člověka pohladí po duši. K tomu velmmi silně přispívá hudba i výkony herců. Poklona především pro Hugha Dancyho, který podle mně velmi dobře postihl chování člověka s aspergerovým syndromem. Film je však především o hledání cesty k druhému člověku a o tom, co všechno je potřeba obětovat, pokud nám na někom záleží.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Zajímavá architektura budoucnosti, vynikající Charlize Theron a svým způsobem i docela zajímavý příběh. Akční scény připomínají trochu Matrix, problém lidstva trochu Potomky lidí. Ano, přiznávám, je to svým způsobem odpočinkový film pro milovníky sci-fi, ale mně se to prostě líbilo.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Četla jsem knihu a musím se přiznat, že její filmová adaptace mě hoodně zklamala, přestože se na ní ještě podílel sám autor. Když ovšem odhlédnu od knihy, pak je film velmi dobře natočený.

plakát

Agora (2009) 

S pokračujícím dějem narůstala zlost, zlost na křesťanskou církev, její zločiny a její pokrytectví. Z tohoto filmu je jasně vidět, že Bůh za zločiny spáchané na jiných nemůže, můžou za to lidé, kteří se jím pouze ohánějí. Kolik znalostí zmizelo v propadlišti dějin a muselo být znovu pracně objevováno jen kvůli hrstce fanatiků, kteří bohužel postupně nakazili velkou část tehdejšího světa? Jaké postavení přisoudila církev ženě? Člověku se při tom pomyšlení ježí chlupy na krku.... A teď k samotnému filmu :-) Rachel Weisz exceluje, své postavě vdechuje nejen učenost ale také frustraci a dětské nadšení. Záběry na Alexandrii jsou pěkné, nicméně je docela vidět, že jsou digitální. "Odzůmování" v sekvenci knihovna-Alexandrie-delta Nilu-Země se při vší úctě do tohoto filmu vůbec nehodí a spíše budí rozpaky či wtf efekt.

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Nenápadný snímek, který nenadchne ani neurazí. Všechny postavy si víceméně drží chladný odstup a i když nepopírám velmi dobré pojetí Glenn Close, mnohem více se mi líbila Janet McTeer, která své ženě převlečené za muže vdechla tolik života a šťávy, že se od ostatních výrazně lišila a já se těšila na každou scénu s ní.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Trochu netradiční zpracování Alenky s krásnou vizuální i hudební stránkou, ulítlými postavami a několika vtipnými situacemi. Klouboučník občas lezl na nervy, Bílá královna se svými pózami budila úsměv, Srdcová královna byla dostatečně krutá, housenka s hlasem Alana Rickmana boží, věčně rozšklebený kocour miloučký, stejně jako dvojčata, no a Alenka křehká, krásná a prostě k sežrání :-) Mi to přišlo dostatečně "burtonovské" s obrovskou dávkou fantazie převedenou na filmové plátno a to jsem to ani neviděla ve 3D...

plakát

Alias Grace (2017) (seriál) 

Zajímavý a nevšední seriál, kdy se vlastně nikdy nedozvíte, jestli se na vraždách podílela nebo ne. Vtáhlo mě to a nepustilo až do konce.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Neříkám, že z hlediska výtvarné stránky není film zajímavý... i když i tady se dají najít pro mě rušivé vlivy - na jednu stranu výborně vykreslené postavy a jejich mimiky, na druhou stranu dost odfláknuté prostředí, u kterého je vidět, že se jedná o hraný film a ne kreslený... tím pádem se snižuje estetický zážitek, přestože jesenická příroda je sama o sobě krásná... Druhou vadou na kráse je neskutečné prázdno snímku. Zatímco v Hlídači č. 47 dlouhé záběry na koleje navozovaly atmosféru, zde spíše ruší a zdržují... a navozují pocit, který se bohužel s postupem doby mění jistotu, že film je v podstatě o ničem a příběh je až na nějakém miliontém místě. Zklamání...

plakát

Alpha Dog (2006) 

Nějak jsem nepochopila, co je na tomhle filmu tak super. Koukat na to, jak se banda zpovykaných hollywoodských fracků baví, až zajde příliš daleko? Nevýrazné herecké výkony některých hlavních postav (sorry, ale Emile Hirsch mě fakt nezaujal) jsou "vyvažované" přehráváním jiných. Ale přiznávám, že jsem dokoukala do konce, tak tu jednu hvězdu dám.